Sonys hvide HDR-AZ1 er kompakt og handy, og kan være i en lomme. Det er vejrbestandigt og stænksikkert, og kan tages ned til 5 meters dybde, hvis det er monteret i det medfølgende undervandshus. Men så er det ikke særlig kompakt længere.
Af medfølgende udstyr er der desuden to fæster med kraftig 3M-klæbelim: Et til flade og et til buede overflader. Desuden findes der et universalfæste, som kan skrues fast på undersiden af kameraet, så det kan monteres på et almindeligt kamerastativ. Fæster til hoved, hjelm, rygsæk, hund, håndled, cykelstyr, bryst og mere endnu kan købes separat.
Kameraet har udskifteligt batteri. En ekstern oplader kan købes ved siden af i et sæt med ekstra batteri. Ellers lades kameraet op via et USB-stik på computeren. Kameraet kan ikke bruges, mens det er sluttet til en strømkilde.
Kameraet i brug
HDR-AZ1 styres let fra mobiltelefonen med Sonys PlayMemories-app. Her kan man også indstille f.eks. opløsning og farvebalance direkte i app’en, og billedet ser man på mobilskærmen. Kameraet kan anvendes alene, men i så fald uden søger.
Hvis man køber VR-versionen af HDR-AZ1, får man en fjernbetjening til håndleddet med indbygget skærm. Den testede jeg med, og jeg må sige, at den er genial. Jeg brugte den hele tiden! Desværre koster den cirka 1.000 kroner, men så får man også GPS-logging med i købet og dermed mulighed for at tilføje hastighed og rute til videoen.
Videokvaliteten fra Sony-kameraet er ganske god og bedst i XAVC S-format, som giver en optagelseskvalitet på 50 Mbit/s. Det kræver SDXC-hukommelseskort, men kan varmt anbefales. Full HD 1080p kan optages med op til 60 fps, mens 720p kan skydes så hurtigt som 120 fps. Her er det valgfrit, om det skal være slowmotion-optagelser eller normal hastighed.
Billedet er lidt skarpere end med Polaroid i dagslys, men ikke meget. Indendørs og i mørke omgivelser er Sony dårligere med kornede og uskarpe billeder. Der er derimod forsvindende lidt komprimeringsstøj, så objekter i billedet bevarer strukturen ved bevægelse, og solens genskin på våd asfalt glinser mere end med Polaroid.
Lydkvaliteten er rigtig god. Men følsomheden på mikrofonen er lidt høj, så den begynder hurtigt at forvrænge, hvis der er meget støj. Hvis du skal udsætte kameraet for høj hastighed eller meget vind, så brug undervandshuset.
Også i denne test:
GoPro Hero4 Black Edition
Tørrer gulv med resten
Blandt action-videokameraerne har GoPro trukket fra feltet med Hero4 Black Edition. Det er dyrt, men også forbandet godt!
Contour Roam3
Vandtæt uden hus
Contour hævder at have lavet deres bedste kamera til dato. Og det er ikke småting, man får for pengene.
Drift Stealth 2
Godt til det meste
Drifts mindste actionkamera er kompakt og vandtæt. Det er også det kamera, der giver de lyseste indendørsbilleder.
Polaroid Cube
Sjov terning
Polaroid Cube er et morsomt, terningeformet kamera, som er let at tage med på tur. Videokvaliteten er ikke alverden, men det fungerer.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer