Et år efter den første test af Sony-kameraet kan vi konstatere, at få har lavet bedre systemkameraer siden. Dengang testede vi det med dyr 16-70 mm optik; denne gang er det med en noget mere overkommelig 16-50 mm zoom. Men dengang som nu udmærker a6000 sig ved rigtig god opløsning, lynhurtig autofokus og fin brugervenlighed.
Skudtakten er høj med 11 fps. Kombineret med god følgefokus får man dermed et meget habilt actionkamera i a6000. Det er et af de få kameraer i denne klasse med indbygget elektronisk søger, men det mangler touch-skærm.
Sony-kameraet er et af de bedste i brug. Et stort, gummieret håndgreb og et fornuftigt placeret indstillingshjul giver et sikkert greb og hurtig ændring af indstillinger. Med 24 megapixel og 179 årvågne fokuspunkter har det fremragende detaljegengivelse.
Billedkvalitet
Det betyder en skarphed og opløsning, som få andre spejlløse kameraer kan matche. a6000 udfordrer Sonys egne full-frame modeller som A7 II med 24 megapixel, men også Samsung NX 500 og Nikon D7200 med henholdsvis 28 og 24 megapixel.
Hvis man skyder råfiler samtidig med jpeg-filer, mærker man hurtigt, at kameraet kompenserer for fortegning og vignettering i 16-50 mm zoomen. Men Sonys Bionz X billedprocessor gør et godt stykke arbejde med jpeg-processeringen og retter ikke kun fortegning og lystab i hjørnerne. Den sørger også for, at farvegengivelsen er meget jævn og mættet op til ISO 1600.
Billeddynamikken er på niveau med Samsung NX500, som er det nærmeste, man kommer i teknisk billedkvalitet blandt de små systemkameraer i denne prisklasse.
Passer bedst til
Sony a6000 er bedre i brug takket være god ergonomi og indbygget søger. Det eneste irritationsmoment er fraværet af touch-skærm. Ellers er funktionsniveauet, den høje skudtakt, fokuspræcisionen og brugervenligheden upåklagelig. Med billedkvalitet i samme klasse som de bedste er Sony a6000 kort sagt et pletskud af et kamera.
Også i denne test:
Canon EOS M3
Canon til folket
Endelig har Canon et opdateret spejlløst systemkamera, som vi godt kunne tænke os.
Samsung NX500
Ulv i fåreklæder
Samsung-kameraet leverer professionel billedkvalitet og byder på brugbar 4K-video.
Panasonic Lumix GF7
Simpelt begynderkamera
Panasonic er lykkedes med at gøre det let at få gode billeder, men kameraet har sine begrænsninger.
Olympus OM-D E-M10
Det bedste allround-kamera
Olympus-kameraet er et af de bedste valg, uanset om man er nybegynder eller viderekommen fotograf.
Fujifilm XA-2
Overkommelig indgangsbillet
For nybegyndere er kameraet fra Fujifilm et godt valg, så længe man er klar over begrænsningerne.
Nikon 1 J5
Lynhurtigt og kompakt
Nikon jorder de andre på fokushastighed og skudtakt, men er ikke uden svagheder.