Vi undrer os over, hvad der egentlig er nyt ved TX20 sammenlignet med sidste års TX10. Det meste må være i softwaren, for Sony mener, at det er hurtigere. Ellers er specifikationer og udseende identisk. Det er altså et yderst slankt kamera, som er spækket med finesser og funktioner. GPS savnes, men 3D-foto, lækre effekter og panoramabilleder skiller sig stadig ud. Det findes i fem forskellige farver, og da det ikke duer længere ned end 5 meter, findes der også et undervandshus, som går ned til 40 meters dybde.
Lugen på forsiden er en god beskyttelse, men er også et sted, vandet kan samle sig bag. Ikke fordi det spiller så stor en rolle, da kameraets touchscreen er ubrugelig, når den er våd. Ikke meget af et dykkerkamera, med andre ord, men i det mindste godt til at modstå fugt. Lugernes forsegling er godkendt, og de få fysiske knapper, som findes, fungerer bedre, end vi husker fra den foregående model. Menuerne er pædagogiske, men det havde været bedre, hvis de ikke var på skærmen, så man slap for at bladre.
I et så lille kamera er det klart, at der er lavet kompromiser med hensyn til optikken. Zoomomfanget er noget mindre, og man får tydelig forvrængning, specielt på nærbilleder. I kanterne af billederne falder både lysstyrke og skarphed. Under dårlige lysforhold kommer der billedstøj, og detaljer tværes ud, men man slipper i det mindst for farvestøj. Farvegengivelsen er god, og under vand havde det den bedste hvidbalance af alle. Ironisk nok, da det samtidig er det mindst anvendelige under vand.
Konklusion
Hvis man er en uforsigtig festabe, så er TX20 det perfekte kamera at have med sig. Det glider nemt ned i din lomme, kan tabes på gulvet og tåler spildt øl. Funktionerne er sjove og vil imponere vennerne. Derimod er det ikke helt så vellykket som eventyrkamera. Den berøringsfølsomme skærm kræver, at man tager handskerne af, hvis det er koldt; det er svært at bruge, når du bevæger dig, og virker ikke under vand. Men eftersom billederne stadig er middelmådige, så kan du lige så godt tage dem fra barstolen.
Også i denne test:
Pentax Optio WG-2 GPS
Comeback
Efter sidste års skuffelse strammede Pentax op og prioriterer igen billedkvalitet.
Panasonic DMC-FT4
Veteranen
Hvorfor ændre et vindende koncept? FT4 ligner meget den foregående testvinder FT3.
Olympus TG-820
Nytænkning
Færre finesser, men bedre billedkvalitet er det rette kompromis.
Nikon Coolpix AW100
Vejviseren
Hurtig GPS med rigtige kort er praktisk for den vildfarne feriefotograf.
Fujifilm FinePix XP150
Budgetkameraet
Bedre batteri og holdbarhed, men billedkvaliteten er stadig middelmådig.
Canon PowerShot D20
Comeback
For tre år siden var D10 vores yndlingskamera, og nu er efterfølgeren D20 her endelig.