Bag det lange navn på Canon PowerShot G1 X Mark III gemmer det sig et kompaktkamera med egenskaber hentet fra Canons spejlreflekser. Det har gjort det rejsevenlige kompaktkamera til et af de bedste, hvad angår billedkvalitet.
Vi savner kun 4K-video, men hvis det er mindre vigtigt, er der meget andet at glæde sig over her. Såsom en stor OLED-søger, vipbar touch-skærm, blitzsko og 3x zoom. Her får man en større billedsensor i APS-C-format – hentet fra Canons spejlreflekser – med en større overflade, der fanger mere lys end de fleste kompaktkameraer.
Alligevel er kameraet mindre end et spejlreflekskamera og passer fint i en jakkelommen eller en lille taske. Der er dog god plads til knapper og hjul, og takket være gummierede greb foran og bagpå ligger det godt i hånden.
Foran finder man en programmérbar ring rundt om kameraets 24-72 mm zoom. På den vridbare touch-skærm kan man vælge fokuspunkter og tage billeder med en fingerberøring, og kamerahuset er vejrbeskyttet og kan tåle regn.
Batterikapaciteten er dog beskedne 200 billeder pr. opladning, så tag et ekstra batteri med.
Billedkvalitet
Hvis man kan klare sig med HD-video, er der ikke meget at udsætte på ydelsen. Med Canons Dual Pixel autofokus fokuserer kameraet hurtigt, stille og præcist. Skudtakten er 9 fps med fokus på det første billede i serien eller 7 fps med kontinuerlig autofokus.
Billedkvalitet er bedre end fra de fleste kompaktkameraer, vi har testet. I dårligt lys er billeder ved ISO 3200 stadig skarpe og detaljerede. Det er ikke almindeligt for et kompaktkamera, for her har kornstøjen normalt gjort sin grimme entré.
Det lille zoomobjektiv er måske ikke det mest lysstærke, men optisk er det rigtig godt. Bortset fra lidt uskarphed i hjørnerne på 24 mm vidvinkel er der beskeden vignettering og fortegning på vidvinkel, og skarpheden er god på alle blænder under f/11. Med Canons sædvanlige velafbalancerede farvegengivelse er der ikke meget at udsætte på billedkvaliteten.
Konklusion
Canon G1 X Mark III leverer upåklagelig billedkvalitet. Det er ikke verdens hurtigste kamera, og for nogle vil zoomen være for kort. Desværre er batterilevetiden beskeden, men det er almindeligt for kompaktkameraer.
Prisen kan virke heftig, men i betragtning af det kompakte kameras alsidighed som rejsekamera er det et meget attraktivt alternativ til et systemkamera. Den praktiske vejrbeskyttelse, den gode ergonomi, touch-skærmen og den fine søger er store plusser for et rejsekamera.
Også i denne test:
Fujifilm X-E3
Diskret rejseluksus
Det sorte er diskret, det sølvfarvede er retro, men uanset farven er det et af de bedste kameraer i klassen.
Sony Cyber-shot RX100 V
Det bedste lommekamera
Sonys kompakte RX100 V er det bedste lommekamera, der findes.
Panasonic Lumix GX9
Rejsevenligt og kompetent
Her er systemkameraet, som alle kan bruge, og som er perfekt på rejser.
Panasonic Lumix DMC-TZ200
Det bedste superzoomkamera
Hvis du har brug for et lille kamera med meget zoom, er det dette, du skal have.
Olympus OM-D E-M10 Mark III
Skamløst lækkert retro-kamera
Olympus-kameraet er måske det allerbedste kamera til begyndere.
Olympus Tough TG-5
Det bedste robustkamera
Hvis du vil have et vandtæt kamera, som kan tåle nogle tæsk, er Olympus TG-5 det oplagte valg.
Canon EOS M50
Kanonkøb fra Canon
Canons mest prisværdige systemkamera er ikke et spejlrefleks.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer