TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Nikon Coolpix S9700

Praktisk rejsekammerat

Med dette kamera glemmer du ikke, hvor du har været. Det kan logge dine billeder bedre, end du selv kan.

Af / 12/06/2014 - 12:19
Nikon Coolpix S9700

Lyd & Billede mener

  • Simpelt i brug og med en smart GPS-funktion, der gør det til et super rejsekamera.
  • Skudtakt og autofokus halter bagefter konkurrenterne, og billedkvaliteten er kun middelgod.

Der er ikke så meget vrøvl med Coolpix S9700. Her får du et kamera, der er kompakt nok til at passe ned i lommen og er nemt at bruge. Uden nogen fiksfakserier. Det har 30x zoom – ligesom de andre – samt Wi-Fi med NFC, programhjul og en separat knap til video-optagelse. Men det er det eneste i testen, der kombinerer GPS med GLONASS. Det betyder mere præcis logning af, hvor billederne er taget, fordi kameraet modtager GPS-signaler fra mange flere satellitter.

Nikon-kameraet er også det eneste, der har en opklappelig blitz, som kan drejes opad. Det giver et blødere blitzlys og er godt, når man skal tage portrætbilleder indendørs. S9700 fås ligesom Canons kamera i flere farver og har ligeledes en stor 16 megapixel billedsensor. Skudtakten på 7 billeder i sekundet halter derimod bagefter konkurrenterne.

Billedkvalitet
Trods den ekstreme zoom er billederne relativt skarpe i centrum på alle brændvidder, undtagen på fuld tele, hvor skarpheden falder, så man mister lidt detaljeopløsning. Man vil se synlig tøndeformet fortegning på 25 mm vidvinkel, ligesom på de andre kameraer i testen, og her er skarpheden i hjørnerne ikke lige så god ved fuld blænde.

Man vil også til dels finde betydelig billedstøj. Billeder taget i svagt lys over ISO 400 har finkornet støj i mørke områder, som vokser til grovkornet støj over ISO 1600. Udendørs i godt lys er det ikke noget problem, så en solrig festdag kan også blive en dag med mange lynskud. Men kameraet har det samme problem som de andre i testen, nemlig at baggrunden bliver grumset i stedet for uskarp. Mørke baggrunde får også farvestøj, som ikke er klædeligt.

Nikons kamera har i øvrigt rigtig god lysmåling og meget jævn og fin farvegengivelse, der giver varme hudtoner og en dejlig glød i billederne.

Annonce

I brug
Som nævnt er skudhastigheden ikke på linje med de øvrige i testen. Men autofokussen er hurtig i godt lys, så man kan sagtens få skarpe billeder af børn i fuld fart med Nikon S9700.

Når man ser billeder af kameraet, er det let at tro, at det er glat og ligger dårligt i hånden. Men selv med et marginalt greb er det muligt at holde kameraet stille. Et gummieret tommelgreb hjælper, men programhjulet på bagsiden stikker lidt for meget ud og er let at komme til at ramme.

Nikon Coolpix S9700 er et godt kamera af et superzoomkamera at være. Men ud over GLONASS byder det ikke på noget ekstra i klassen. Det er et gennemført kamera på mange måder, men kan ikke matche niveauet for billedkvalitet, skudhastighed og funktionsniveau i denne test. Det er dog testens billigste.

Også i denne test:

Canon PowerShot SX700HS

Hurtigt lynskudskamera

Canon har tænkt på en ting, som ingen andre har. Det gør kameraet lettere at bruge på ekstrem tele.

Meget brugervenligt og anvendeligt kamera med hurtig fokus og skudtakt, så du ikke går glip af motiver.
Kun middelgod billedkvalitet, med synligt tab af skarphed på fuld tele, trækker ned for et ellers gennemført kamera.
Læs hele testen

Sony Cyber-shot HX60V

Knivskarpt superzoomkamera

Hvis du kun vil have ét kamera, kan Sonys veludstyrede superzoom være det helt rigtige, så længe du er klar over begrænsningerne.

Lynhurtigt og knivskarpt. Med dette kamera er det svært at misse et lynskud. Testens bedste ergonomi.
Meget grums ved høj ISO og markant fald i skarpheden på fuld tele.
Læs hele testen

Panasonic Lumix TZ60

Det bedste kamera i klassen

Panasonic-kameraet er ikke perfekt, men hvis du vil have 30x zoom i et lille kamera, så er det dette, du skal have.

Hurtigt og brugervenligt rejsekamera med praktisk, men lille elektronisk søger. Kan lagre råfiler.
Testens dyreste kamera mangler kun touch-skærm for at være komplet, men billedstøj trækker ned på en ellers solid præstation.
Læs hele testen
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Superfedt hybridkamera

Lynhurtig perfektion

Canons bedste kamera nogensinde

Sådan skal det gøres

Mellemformat med mere fart

Sådan vælger du det rigtige objektiv til kameraet

Kompakt og kompetent

Trækker motivet meget nærmere

Det bedste fuldformat-videokamera?

Knivskarpt portrætobjektiv

Lækkert kamera i 80'er kostume

Kan DJI slå GoPro?