Teleobjektiver er populære, fordi de trækker motivet meget tættere på. Endnu bedre er det med en telezoom, så man selv kan bestemme hvor tæt på. Hvis man har ordentlig telebrændvidde, kan man få skarpe billeder af dyr i naturen og tage actionbilleder, der ikke er mulige med en standardzoom. F.eks. den, der gerne følger med et systemkamera.
Nikon-brugere med spejlreflekskameraer i 3000- og 5000-serien kan lade sig friste af den nye AF-P DX Nikkor 70-300 mm f/4.5-6.3G. En overkommelig telezoom, der giver 105-480 mm brændvidde på f.eks. Nikon D3400. Hvilket burde være mere end nok til de flestes behov. Hvad enten de tager billeder af sport og action eller sjældne ugler i træer.
Nikkor-objektivet er relativt let. Det er også til at betale og har optisk billedstabilisering, der hjælper dig med at få skarpe billeder på tele. Eller når lukkertiderne bliver lidt længere.
God optisk kvalitet
Autofokus er hurtig og lydløs, men har en tendens til at jage lidt på fuld tele (300 mm), så pas på ved video-optagelse. Optisk er den meget fin med moderat pudeformet fortegning og relativt god skarphed for en telezoom. Skarpheden er altid på sit bedste i centrum og mest ensartet fra blænde f/5.6 til f/11.
Da lysstyrken er forholdsvis beskeden, er det i høj grad et objektiv til magsvejr og ikke noget, jeg ville tage med i en sportshal uden en kraftig blitz.
Det er fuldt ud muligt at få skarpe billeder af dyr og andre motiver, selv når de bevæger sig, men du har brug for lys. I gråvejr mangler den kontrast også, som autofokus har brug for for at følge med bevægelige objekter, men det er muligt at kompensere med manuel fokus. Ulempen er, at du skal vælge manuel fokus i kameramenuen, da objektivet ikke har nogen fokusknap.
Kromatisk aberration er noget, man må regne med på et så overkommeligt objektiv, men her er den moderat. Det samme er astigmatisk og sfærisk aberration, som man ofte må betale mere for at slippe af med. Nikkor-zoomen er god og billig, og klarer opgaven fint, men der burde medfølge en modlysblænde.