Sig Canon, og alle tænker spejlrefleks. Men det er langtfra hele sandheden. De laver også kompakte systemkameraer med de samme egenskaber som spejlreflekser. Bare i en mindre og lettere indpakning.
Det har de gjort et stykke tid, men vi har ikke helt taget dem alvorligt. Det er der al mulig grund til at gøre nu. For EOS M6 er et gennemført godt kamera, der har alt, hvad man forventer af et Canon spejlrefleks, bare i en mere håndterlig form. Ganske vist uden søger, men med en række andre attraktive egenskaber.
Bl.a. er det hurtigere end et spejlreflekskamera. Med en skudtakt på 9 fps og Canons meget fine Dual Pixel autofokus er det hurtigt og lydløst på samme tid. Det har ikke indbygget søger, men en separat fås som ekstraudstyr. Ellers kan man bare bruge touch-skærmen som søger. Peg der, hvor du vil have fokus, og tap én gang for at tage billedet. Ligesom på mobilen.
Kameraet ligger bedre i hånden end normalt for sådan et lille systemkamera. Gummierede overflader giver et godt greb om det, også hvis man vælger andre objektiver. For EOS M6 kan bruge alle de Canon-objektiver, som producentens spejlreflekskameraer kan bruge. Det gør optikudvalget enormt – langt det største i denne test.
Den vipbare skærm kan vendes 180 grader, men underligt nok kan man ikke se den nederste del af skærmen, når den er vippet fremad. En designfejl måske, men det er i så fald den eneste. Ellers er kameraet nemlig en fryd at bruge. Man mærker, at Canon kan det dér med kameraer.
EOS M6 har Bluetooth, så du kan overføre billeder automatisk til mobilen, og mikrofonindgang, så dine HD-videoer kan få bedre lyd.
Billedkvalitet
EOS M6’s billedkvalitet genkender vi fra spejlreflekskameraet EOS 80D, der også har 24 megapixel billedsensor.
Det giver en fremragende detaljeskarphed og mættede, neutrale farver. Den frygtede billedstøj et godt under kontrol op til ISO 6400, og Canon har gjort et fint stykke arbejde med processeringen, så støj nærmest ikke er noget problem.
Canon har også gjort fremskridt på billeddynamikken, og det kan ses på M6, der har fremragende dynamik fra skygger til højlys. Uden risiko for, at skyggerne gror til eller højlysene brænder ud. Kameraet deler også billedsensor og processor med EOS M5, som er det samme kamera, bare med indbygget elektronisk søger.
Konklusion
Canon EOS M6 er et fortræffeligt kamera for dem, der måske har haft et spejlrefleks og gerne vil have de samme egenskaber i en mere kompakt og praktisk indpakning. Brugervenligheden er upåklagelig, og det er lynhurtigt i alle situationer. Det eneste, der mangler, er en indbygget søger og måske 4K-video.
Også i denne test:
Sony Cyber-shot RX100 III
Det bedste lommekamera
Sonys testdeltager er simpelthen det bedste køb i kompaktklassen.
Panasonic Lumix TZ100
Det bedste superzoom
Med 10x zoom får du fanget de billeder, mobilen ikke kan.
Panasonic Lumix GX800
Det bedste af de små
Panasonics mindste systemkamera er en ulv i fåreklæder.
Nikon D5600
Det bedste spejlrefleks
Nikon-kameraet er klassens bedste spejlrefleks og en oplagt følgesvend på ferien.
Olympus PEN-F
Det bedste retro-kamera
Olympus-kameraet er så sexet, at det er en fest at fotografere med.
Fujifilm X-T20
Det bedste avancerede
Med X-T20 har Fujifilm overhalet konkurrenterne indenom.
Panasonic Lumix FZ2000
Det bedste ultrazoom
Hvis du har brug for 20x zoom og skarp 4K-video, er FZ2000 det bedste valg.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer