I klassen for virkelig små systemkameraer er Fujifilm X-T20 et af de bedste valg. Det kombinerer kompakt størrelse og lav vægt med klassisk betjening a la spejlrefleks, så både unge og gamle kan føle sig godt tilpas med det lille kamera.
Der i øvrigt ikke bør sammenlignes med forgængeren T10, ud over hvad det udvendige design angår. Det er det fjerde kamera i rækken, der er udstyret med Fujifilms egen billedsensor på 24 megapixel. Den specielle X-Trans CMOS-sensor fanger lyset på en særlig måde, og billedkvaliteten tåler sammenligning med langt dyrere mellemformatkameraer.
Hurtigt er det også. Skudtakten på 8 fps og kameraets præcise autofokus med 325 fokuspunkter kan let følge med motiver i bevægelse og giver fremragende skarphed, selv når det går hurtigt for sig.
Nogle af knapperne er meget små – det er den pris, man må betale for et så lille systemkamera – men indstillings- og programhjulene er nemme at betjene. Selv med én hånd. Håndgrebet kunne have været større, men kameraet ligger godt i hånden, og sammen med den meget fine 18-55 mm zoom er det en meget rejsevenlig kamerapakke.
X-T20 kan anvende alle Fujis XF-objektiver, hvor udvalget hele tiden udvides, og en rejsepakke med vidvinkel, normalzoom og tele fylder ikke meget.
Billedkvalitet
Få kameraer i denne prisklasse kan matche Fuji-kameraet på dynamik og detaljeskarphed. Billedstøjen er marginal selv ved ISO 12.800, det er på niveau med dobbelt så dyre professionelle kameraer, og farvebalancen er meget jævn og neutral.
Som på alle Fuji-kameraer kan man vælge imellem flere filtre og filmsimuleringer såsom Velvia, Provia og sort-hvid. F.eks. Acros, der simulerer sort-hvid med blødere gråtoner og dybere sort. Tilføj gul, rød eller grøn filtereffekt for at tilpasse tonaliteten, afhængigt af om du vil have større kontrast i landskabsbilleder eller blødere hudtoner på portrætter.
Billedkvaliteten bliver ikke meget bedre end dette. Selv 4K-video ser godt ud med masser af detaljer og Fujis fantastisk fine farvegengivelse.
Konklusion
Fujifilm X-T20 er et fremragende rejsekamera. Størrelsen til trods er den tekniske ydelse på niveau med langt dyrere (og større) kameraer. Ligesom Olympus PEN-F er det dejligt at fotografere med, fordi det i den grad spiller sammen med fotografen. Et kamera, der passer lige så godt til begyndere som til viderekomne.
Også i denne test:
Sony Cyber-shot RX100 III
Det bedste lommekamera
Sonys testdeltager er simpelthen det bedste køb i kompaktklassen.
Panasonic Lumix TZ100
Det bedste superzoom
Med 10x zoom får du fanget de billeder, mobilen ikke kan.
Panasonic Lumix GX800
Det bedste af de små
Panasonics mindste systemkamera er en ulv i fåreklæder.
Canon EOS M6
I stedet for spejlrefleks
Spejlreflekskameraerne er ikke længere Canons bedste kameraer.
Nikon D5600
Det bedste spejlrefleks
Nikon-kameraet er klassens bedste spejlrefleks og en oplagt følgesvend på ferien.
Olympus PEN-F
Det bedste retro-kamera
Olympus-kameraet er så sexet, at det er en fest at fotografere med.
Panasonic Lumix FZ2000
Det bedste ultrazoom
Hvis du har brug for 20x zoom og skarp 4K-video, er FZ2000 det bedste valg.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer