Her er et kamera, der bare tigger om at blive taget med ud. Det trives lige så godt på rejser som til gadefoto, ja, snart sagt hvad som helst. Kameraet er lille, let og lynhurtigt, og giver en billedkvalitet, som selv de mest kræsne vil nikke anerkendende til.
Under det uforskammet lækre retro-design bor der et topsejt kamera, der er bygget op omkring en 20 megapixel billedsensor – med mulighed for 50 megapixel, som giver synligt bedre detaljeskarphed. Hurtigt er det også med en skudtakt på op til 10 fps og kvik autofokus.
Den integrerede OLED-søger er en af de bedste elektroniske søgere på markedet, og den praktiske touch-skærm kan vippes ud og drejes. Med en finger kan du vælge indstillinger og fokuspunkt, og også tage billeder med pegefingeren på skærmen. Ligesom på mobilen.
PEN-F har Olympus’ store udvalg af kunstfiltre integreret og flere sort-hvid-indstillinger med tre valgbare profiler samt farveprofiler og justering af farvebalance, farvetemperatur og farvemætning. Her kan du virkelig få testet din kreativitet med Instagram-lignende effekter og egne indstillinger.
Kameraet kommer med en 17 mm f/1.8 som alternativ til den slanke normalzoom. Med den er det ikke meget større end et kompaktkamera og betydelig mindre end et spejlrefleks.
Billedkvalitet
Olympus-kameraets detaljeskarphed er fremragende, og vælger man 50 MP-funktionen, er den fuldt på højde med Canon EOS 5DS R. Som er næsten tre gange så dyrt og har en full-frame 50 megapixel billedsensor. Ulempen i forhold til Canon-kameraet er, at PEN-F skal stå på stativ og motivet stå stille, når man vælger 50 MP-funktionen.
Farvebalancen er virkelig god, farvemætningen er jævn, og farvestik er rigtig godt under kontrol. Man risikerer ikke for grønt græs eller lyserøde hudtoner, og der er heller ikke grund til at bekymre sig om billedstøj før over ISO 6400. Med andre ord et kamera, som fint kan bruges uden den medfølgende blitz under de fleste lysforhold.
Med Olympus’ og Panasonics meget fine udvalg af objektiver til denne type kameraer – Micro Four Thirds – får man en meget rejsevenlig kameraløsning. Et PEN-F med 17 mm normalzoomen og en 45 mm f/1.8 til portrætter kan være i en lille rygsæk eller håndtaske.
Konklusion
Det superlækre Olympus PEN-F er blandt de bedste små systemkameraer, vi har testet, og måske det, der er sjovest at fotografere med. Man har ikke brug for forkundskaber for at få gode billeder. PEN-F kombinerer det bedste fra begge verdener: Kompakt og kompetent, med meget høj billedkvalitet og højt funktionsniveau.
Også i denne test:
Sony Cyber-shot RX100 III
Det bedste lommekamera
Sonys testdeltager er simpelthen det bedste køb i kompaktklassen.
Panasonic Lumix TZ100
Det bedste superzoom
Med 10x zoom får du fanget de billeder, mobilen ikke kan.
Panasonic Lumix GX800
Det bedste af de små
Panasonics mindste systemkamera er en ulv i fåreklæder.
Canon EOS M6
I stedet for spejlrefleks
Spejlreflekskameraerne er ikke længere Canons bedste kameraer.
Nikon D5600
Det bedste spejlrefleks
Nikon-kameraet er klassens bedste spejlrefleks og en oplagt følgesvend på ferien.
Fujifilm X-T20
Det bedste avancerede
Med X-T20 har Fujifilm overhalet konkurrenterne indenom.
Panasonic Lumix FZ2000
Det bedste ultrazoom
Hvis du har brug for 20x zoom og skarp 4K-video, er FZ2000 det bedste valg.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer