Panasonic Lumix DC-G90 vil gerne være kameraet til dem, der går lige så meget op i video som i stillbilleder. Derfor er kameraet med det traditionelle udseende spækket med videoegenskaber, som man normalt ikke finder i denne klasse.
Det er mindre, end det ser ud på billederne. Kamerahuset er vejrbeskyttet og har indbygget billedstabilisering. I sig selv ikke opsigtsvækkende, men den taler med stabilisatoren i den medfølgende 12-60 mm zoom, og det giver klasseledende stabilisering ved lange lukkertider. Og på video.
Ud over 4K-video har G90 en 20 megapixel billedsensor, vridbar touch-skærm, OLED-søger og 9 fps skudtakt – og man kan tage billeder i 8 megapixel opløsning fra 4K-strømmen.
Kameraet beskærer 4K-video med en faktor på 1,25x – ikke alverden – og man kan se det i søgeren og på skærmen. Men det har 8 bit V-Log L gamma til efterbehandling og 8 bit video fra HDMI-udgangen (4:2:2).
Det har både mikrofonindgang og hovedtelefonudgang, og flere tilpasningsmuligheder end normalt i videoindstillingerne. Automatisk markering på optagelser, mulighed for at lave sekvenser af bevægelse i motivet på et billede og fokusstabling af videosekvenser med forskellige fokuspunkter i motivet.
Panasonic-kameraet kan se lidt klodset ud, men det store håndgreb og en gennemtænkt placering af knapperne har gjort, at det ligger godt i hænderne og er let at bruge. OLED-søgeren er stor og skarp, touch-skærmen reagerer hurtigt, og det er let at holde styr på indstillingsmulighederne.
Billedkvalitet
Kameraet er ikke nogen actionmaskine. Hvis man vil have følgefokus med autofokus mellem hvert billede, falder skudtakten, men autofokus er hurtig og præcis under de fleste lysforhold.
Billedsensoren i G9 ser ud til at være hentet fra Lumix G9, for billedkvaliteten er næsten den samme. Bortset fra jpeg-processeringen, som giver en lidt køligere farvebalance her.
Billedstøjen er godt under kontrol op til ISO 3200 og acceptabel ved ISO 6400. Men detaljeskarphed, farvemætning og billeddynamik er sammenlignelig med Lumix G9. Videokvaliteten på 4K er rigtig god og kun hæmmet af beskæringen på 16:9-format.
Konklusion
Panasonic Lumix G90 med den medfølgende 12-60 mm zoom er et dyrt, men rigtig godt rejsekamera til dem, der filmer lige så meget, som de fotograferer. Det er let at tilpasse til egen brug, hvad enten man er begynder eller erfaren, og selv om det ikke er det hurtigste kamera i klassen, er det et af de mest anvendelige allround-kameraer. Og et af de få med vejrbeskyttelse.
Også i denne test:
Sony RX100 VI
Kompakt rejsekamera
Sony RX100 VI er noget nær det perfekte rejsekamera.
Panasonic Lumix FZ1000 II
Superzoom til vildmarksture
Med 16x zoom øges mulighederne for at fange dyreliv på hukommelseskortet.
Fujifilm X-T30
Allround rejsekammerat
Fujifilms lille systemkamera er så tæt på perfekt, som man kan komme.
Olympus OM-D E-M10 Mark III
Perfekt til gadefotografering
Det lækre Olympus-kamera er knaldgodt til ekspeditioner i den urbane jungle.
Canon EOS M50
Perfekt til nybegyndere
Canon EOS M50 er specielt velegnet som begynderkamera.
Sony a6400
Lynhurtigt præcisionsværktøj
Sony a6400 er så hurtigt, at alle feriebillederne bliver knivskarpe.
Ricoh GR III
Verdens bedste lommekamera
Ricoh er tilbage med GR III, som er et pragtfuldt rejsekamera.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer