Peg og skyd. Chancen for, at alle 100 billeder bliver skarpe, er større med Sony a6400 end med de fleste andre kameraer i denne klasse. Grunden er, at Sony har givet kameraet en ny processor og flere funktioner, og løftet autofokus til ekstreme højder.
Kameraet, som erstatter a6300, er næsten helt magen til dette, men under det vejrbeskyttede ydre er meget af teknikken forbedret. Billedsensoren på 24 megapixel er den samme, så forvent ikke nogen revolution i billedkvalitet, men på andre områder er det et meget bedre kamera.
Den nye processor og Sonys Real-Time Tracking autofokus har gjort det muligt at følge bevægelige motiver, til de forsvinder i horisonten. Næsten uanset hvor hurtigt de bevæger sig. Læg hertil Sonys klasseledende øjenfokus, og du er praktisk talt garanteret skarpe billeder af børnene såvel som andre uforudsigelige motiver.
Skudtakten på 11 fps er måske ikke imponerende på papiret. Men kameraet kan holde dampen oppe længe på fuld hastighed. En lille minus: Når kameraet skal gemme alle billederne, går lagringen så langsomt, at det kan tage flere sekunder, før det er klar til brug igen.
a6400 har selvfølgelig 4K-video, med meget detaljeret og skarp videokvalitet. Pudsigt nok beskærer kameraet udsnittet med en faktor på 1,2 x, hvis man skifter fra 4K 25 fps til 30 fps, og det skæmmes af rullende lukker ved panorering og bevægelige motiver.
Billedkvalitet
Sony har ikke skiftet billedsensor i forhold til a6300, men de har forbedret jpeg-processeringen på a6400. Det giver meget bedre farver med en mere naturlig farvebalance, som gør farverne varmere. Ikke helt på niveau med Fujifilm, men en markant forbedring. Skarpheden er fremragende, selv ved høj ISO, hvor 6400 er grænsen for kornstøj. Med andre ord helt i top for et kamera i denne klasse.
Den medfølgende 16-50 mm zoom er kameraets svageste punkt. Lidt for meget fortegning og vignettering på vidvinkel og varierende skarphed på forskellige brændvidder trækker ned. Det er dog ikke ualmindeligt for små, elektroniske zoomobjektiver.
Konklusion
Sony a6400 er ikke bare en velkommen opgradering af et allerede rigtig godt kamera, a6300. Det kommer næsten med garanti for skarpe billeder, fordi autofokus er så heftig og billedkvaliteten så høj.
Man må ofte ind i skærmmenuerne for at ændre indstillinger, og Sonys touch-skærm er ikke lige så følsom som konkurrenternes. Men som rejsekamera til f.eks. børnefamilier er det et rigtig godt valg, især til motiver, der bevæger sig hurtigt.
Også i denne test:
Sony RX100 VI
Kompakt rejsekamera
Sony RX100 VI er noget nær det perfekte rejsekamera.
Panasonic Lumix FZ1000 II
Superzoom til vildmarksture
Med 16x zoom øges mulighederne for at fange dyreliv på hukommelseskortet.
Fujifilm X-T30
Allround rejsekammerat
Fujifilms lille systemkamera er så tæt på perfekt, som man kan komme.
Olympus OM-D E-M10 Mark III
Perfekt til gadefotografering
Det lækre Olympus-kamera er knaldgodt til ekspeditioner i den urbane jungle.
Canon EOS M50
Perfekt til nybegyndere
Canon EOS M50 er specielt velegnet som begynderkamera.
Panasonic Lumix DC-G90
Lights, camera, action!
Det anvendelige Panasonic-kamera er perfekt til videoklip.
Ricoh GR III
Verdens bedste lommekamera
Ricoh er tilbage med GR III, som er et pragtfuldt rejsekamera.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer