Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: 5 Fitness-trackere

Sæt tal på din hverdag

I en travl hverdag lægger du ikke mærke til, om du tager dine 10.000 daglige skridt eller får nok søvn. Her kan en af de smarte fitness-trackere hjælpe.

Skrevet af / 30/01/2017 - 14:00
5 Fitness-trackere
Mikael Hansen

Produkter i denne test

De er måske primært tiltænkt det aktivt trænende folk, men fitness-trackere kan med deres alsidige egenskaber bruges til mange formål. Savner du motivation til at lette måsen fra sofaen, eller har du allerede godt styr på det med den daglige motion og trænger bare til et detaljeret overblik over dine udskejelser, så vil du være i målgruppen for en fitness-tracker. Om du så skal have en helt banal tracker eller et moderne smart-ur med tracking-egenskaber, afhænger af dit behov.

Med de sidste par års udvikling inden for smart-ure er urene også begyndt at blive seriøse konkurrenter til de rene trackere, selv om prisen naturligvis stadig er i en anden boldgade. En fitness-tracker koster i gennemsnit lidt over 1.000 kroner, mens et smart-ur hurtigt løber op i tre gange så meget.

Hvad har de så tilfælles?

Fælles for begge produktkategorier er, at de alle har indbyggede pulsmåler, kan agere skridttæller og registrerer dit søvnmønster. Nogle har dertil GPS og indbygget lagerplads, hvilket betyder, at du kan cutte forbindelsen til din smartphone, som der alligevel sjældent er plads til i dine løbeshorts.

Markedet er broget, og der er meget at vælge imellem. Derfor er det vigtigt, at du gør op med dig selv, præcis hvad du har brug for. Er det vigtigt, at trackeren bare holder strøm længe og kun diskret indsamler data, så bør du styre helt uden om urene. Vil du til gengæld gerne have de ekstra smart-funktioner, som urene kan tilbyde, bør du overveje at investere lidt ekstra.

Fælles for alle de inkluderede modeller er, at de egner sig til både almindelig 24/7 tracking af dit aktivitetsmønster og særlige træningspas.

Sådan testede vi

De enkelte trackere/smart-ure er blevet parret med enten en Android-telefon eller en iPhone. De respektive apps er hentet og benyttet i testperioden.

Urene er hver især båret på enten højre eller venstre arm i en uges tid ad gangen for at danne et repræsentativt billede af deres respektive egenskaber. Herved er det også blevet tydeligt, hvor ofte de skulle lades op, samt hvor gode de har været til at indsamle data under rolige forhold og ved besøg i det lokale fitnesscenter.

Dem testede vi:

TomTom Touch                         1.148 kroner

Fitbit Charge 2                           1.249 kroner

Apple Watch Nike+                  3.499 kroner

Samsung Gear Fit 2                  1.599 kroner

Polar M600                                2.599 kroner

Produkter i denne test

Polar M600

Et Android-ur i forklædning

Polar trækker på erfaringen og smider et smart-ur med i pakken.

Polar M600 er tro mod sit bagland og har godt styr på, hvordan en fitness-tracker skal skrues sammen. Smart-ur-funktionerne skal ses som en glædelige bonus.
Designet er kedeligt, og ladekablet alt for kort. Batteriet løber hurtigt tør for strøm.
Læs hele testen

TomTom Touch

Lykken er en fedtmåler

TomTom Touch skiller sig ud med fedtmåling, men snubler på målstregen.

Måling af fedtprocent er en unik funktion, som TomTom har for sig selv. Pasformen er god, og takket være IPX7-certificering behøver du ikke at huske at tage det af, før du hopper i bad efter løbeturen.
Batteriet løber hurtigt tør for strøm. Det er irriterende, at displayet ikke kan vise alle målinger direkte på enheden, og at det, der vises, vender modsat af den øvrige tekst.
Læs hele testen

Apple Watch Nike+

Gammel vin på nye flasker

Re-branding behøver ikke at være en skidt ting, så længe det gøres ordentligt.

Displayet er stort og tydeligt, og den indbyggede Nike+ Run Club fungerer rigtig godt. Den specielle Nike-rem leder effektivt sved væk fra håndleddet.
GPS’en sluger meget strøm, som i forvejen kun findes i begrænsede mængder. Det ville være rart, hvis remmene kunne købes separat og ikke krævede køb af et helt nyt ur.
Læs hele testen

Samsung Gear Fit 2

Prisbilligt smart-ur

Gear Fit 2 ligner en tracker, men er mere ur end dataindsamler.

Gear Fit 2 er et godt alternativ til dyrere smart-ure. Især AMOLED-skærmen er flot, og du får i det hele taget en del for pengene.
Fordi uret ikke har indbygget lysmåler, er der altid skruet helt op for intensiteten, når du drejer håndleddet. Det er lidt synd.
Læs hele testen

Fitbit Charge 2

Næsten perfekt

God software og nem navigation gør Charge 2 til en vinder.

Charge 2 har et godt display og kan vise en masse nyttig information. Trackeren er nem at betjene, og den medfølgende app er god og overskuelig.
Ærgerligt, at Charge 2 ikke er vandtæt og derfor ikke kan tages med i bad eller i poolen. Fordi SMS-beskeder vises på den smalle led af displayet, er de svære at læse.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Lyd & Billede
Scroll to Top