TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Fitbit Charge 2

Næsten perfekt

God software og nem navigation gør Charge 2 til en vinder.

Af / 30/01/2017 - 14:00
Fitbit Charge 2

Home mener

  • Charge 2 har et godt display og kan vise en masse nyttig information. Trackeren er nem at betjene, og den medfølgende app er god og overskuelig.
  • Ærgerligt, at Charge 2 ikke er vandtæt og derfor ikke kan tages med i bad eller i poolen. Fordi SMS-beskeder vises på den smalle led af displayet, er de svære at læse.

Fitbit Charge 2 er en opgraderet udgave af den populære Charge HR. Det større display er en kærkommen tilføjelse, og det er rart at se, at det ikke går nævneværdigt ud over batterilevetiden, som er sat til fire-fem dages brug. Hertil kan jeg godt lide, at jeg bliver notificeret via mail, når det er tid til at lade op igen.

Den medfølgende app er virkelig god og overskuelig, og den specielle tap-funktion, som bruges til at styre trackeren med, fungerer godt. Især indsamlingen af data fra mit søvnmønster var interessant at følge, og jeg blev ret afhængig af de mange små motiverende notifikationer samt rosende beskeder, når jeg nåede mine mål.

Her skinner displayet virkelig og udnytter tommerne godt. Desværre er SMS-beskeder noget svære at læse, da de vises horisontalt.

Komfort

Modsat de øvrige trackere/ure i testen har jeg haft lidt svært ved at vænne mig til at have Fitbit Charge 2 på armen. Årsagen er, at remmen ikke flugter lige så tæt til selve tracker-delen, som derfor stikker meget ud på undersiden. Det var ærlig talt ubehageligt og unaturligt i starten, ligesom det var lidt bøvlet at have en skjorte på. Det er dog noget, man kan vænne sig til.

Annonce

Remmene fås i flere farver, men koster lidt rigeligt at skifte ud. Fordi man gerne skal have sin tracker på døgnet rundt for at få det optimale ud af den, er det en skam, at Fitbit Charge 2 ikke er vandtæt og derfor skal tages af, når man skal i bad efter træning.

Konklusion

Fitbit Charge 2 hyldes af flere som en af de bedste Fitbits til dato. Det kan jeg sådan set godt forstå. Selve teknikken er glimrende, batterilevetiden er god, og den medfølgende app er dejlig overskuelig.

Det eneste kritikpunkt, jeg reelt har, er komforten, som kunne være bedre. Ligesom de øvrige Fitbits er den dog utrolig nem at komme i gang med og bruge, og kan dermed både motivere sofakartoflen og den erfarne motionist.

Også i denne test:

Polar M600

Et Android-ur i forklædning

Polar trækker på erfaringen og smider et smart-ur med i pakken.

Polar M600 er tro mod sit bagland og har godt styr på, hvordan en fitness-tracker skal skrues sammen. Smart-ur-funktionerne skal ses som en glædelige bonus.
Designet er kedeligt, og ladekablet alt for kort. Batteriet løber hurtigt tør for strøm.
Læs hele testen

TomTom Touch

Lykken er en fedtmåler

TomTom Touch skiller sig ud med fedtmåling, men snubler på målstregen.

Måling af fedtprocent er en unik funktion, som TomTom har for sig selv. Pasformen er god, og takket være IPX7-certificering behøver du ikke at huske at tage det af, før du hopper i bad efter løbeturen.
Batteriet løber hurtigt tør for strøm. Det er irriterende, at displayet ikke kan vise alle målinger direkte på enheden, og at det, der vises, vender modsat af den øvrige tekst.
Læs hele testen

Apple Watch Nike+

Gammel vin på nye flasker

Re-branding behøver ikke at være en skidt ting, så længe det gøres ordentligt.

Displayet er stort og tydeligt, og den indbyggede Nike+ Run Club fungerer rigtig godt. Den specielle Nike-rem leder effektivt sved væk fra håndleddet.
GPS’en sluger meget strøm, som i forvejen kun findes i begrænsede mængder. Det ville være rart, hvis remmene kunne købes separat og ikke krævede køb af et helt nyt ur.
Læs hele testen

Samsung Gear Fit 2

Prisbilligt smart-ur

Gear Fit 2 ligner en tracker, men er mere ur end dataindsamler.

Gear Fit 2 er et godt alternativ til dyrere smart-ure. Især AMOLED-skærmen er flot, og du får i det hele taget en del for pengene.
Fordi uret ikke har indbygget lysmåler, er der altid skruet helt op for intensiteten, når du drejer håndleddet. Det er lidt synd.
Læs hele testen
Mikael Hansen
(f. 1982): Freelancejournalist på L&B Home. Mikael startede som tech-journalist hos Gamereactor i 2006. Derfra gik turen til magasinet GEAR, hvor han også fik bred erfaring foran et kamera. En kandidatgrad senere vendte han retur som journalist på Lyd & Billede og sidenhen som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra fra PC’er til smartphones, smart home, lyd og gaming.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbage på toppen

Det perfekte kompromis?

Foldbar magi?

For sent og for dyrt

Endnu nemmere at holde øje med helbredet

Denne iPhone kan du godt springe over

Kronen på værket

En god mobil du kan beholde længe

Virker Pixel-magien også på det foldbare format?

Lækkert og sejt træningsur

Flere forbedringer i samme pakke

For godt til at være sandt?