TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: TomTom Touch

Lykken er en fedtmåler

TomTom Touch skiller sig ud med fedtmåling, men snubler på målstregen.

Af / 30/01/2017 - 14:00
TomTom Touch

Home mener

  • Måling af fedtprocent er en unik funktion, som TomTom har for sig selv. Pasformen er god, og takket være IPX7-certificering behøver du ikke at huske at tage det af, før du hopper i bad efter løbeturen.
  • Batteriet løber hurtigt tør for strøm. Det er irriterende, at displayet ikke kan vise alle målinger direkte på enheden, og at det, der vises, vender modsat af den øvrige tekst.

TomTom Touch er endnu en ren fitness-tracker og har derfor ikke nogen smart-ur-funktioner. Trackere kan man efterhånden fodre svin med, men Touch skiller sig alligevel ud. Det gør det med den særlige kropskompositionsfunktion, der lader dig måle din fedtprocent direkte på håndleddet.

Det er smart tænkt, men jeg skal ærligt indrømme, at jeg har svært ved at vurdere, hvor præcist det egentlig er, da jeg ikke har noget at sammenligne med. At målingen samtidig først kan ses, når du har synkroniseret via app’en, og ikke direkte på trackeren, er lidt fjollet.

Komfort

TomTom Touch føles utrolig behageligt på armen takket være sin bløde silikonerem. Modsat Fitbit mærker du den slet ikke. Jeg havde dog flere gange problemer med at lukke remmen, hvilket samtidig betyder, at det ikke sidder så godt fast.

Displayet er aflangt som hos Samsung, men ikke i farver, hvilket er positivt for strømforbruget. Samtidig tænder det ikke af sig selv, når du roterer håndleddet, men skal aktiveres via en rund knap i bunden. Den del bryder jeg mig ikke om. At de målte data vises i modsat retning af den øvrige tekst, er ligeledes et væsentligt kritikpunkt.

Annonce

Konklusion

TomTom Touch er en smart lille tracker med en ekstrafunktion, der skiller sig ud fra feltet. Nogle ting trækker dog ned i det overordnede billede. Den app, hvorfra du holder styr på dine data, er alt for rodet og alligevel ikke avanceret nok til den seriøse motionist. Displayet viser data både lodret og horisontalt, hvilket betyder, at du skal dreje hovedet af led, og batteriet holder ikke nær så længe, som TomTom lover.

På den positive side er trackeren vandtæt, og det er rart at se nye funktioner i en produktgenre, hvor det hele ellers flyder meget sammen.

Også i denne test:

Polar M600

Et Android-ur i forklædning

Polar trækker på erfaringen og smider et smart-ur med i pakken.

Polar M600 er tro mod sit bagland og har godt styr på, hvordan en fitness-tracker skal skrues sammen. Smart-ur-funktionerne skal ses som en glædelige bonus.
Designet er kedeligt, og ladekablet alt for kort. Batteriet løber hurtigt tør for strøm.
Læs hele testen

Apple Watch Nike+

Gammel vin på nye flasker

Re-branding behøver ikke at være en skidt ting, så længe det gøres ordentligt.

Displayet er stort og tydeligt, og den indbyggede Nike+ Run Club fungerer rigtig godt. Den specielle Nike-rem leder effektivt sved væk fra håndleddet.
GPS’en sluger meget strøm, som i forvejen kun findes i begrænsede mængder. Det ville være rart, hvis remmene kunne købes separat og ikke krævede køb af et helt nyt ur.
Læs hele testen

Samsung Gear Fit 2

Prisbilligt smart-ur

Gear Fit 2 ligner en tracker, men er mere ur end dataindsamler.

Gear Fit 2 er et godt alternativ til dyrere smart-ure. Især AMOLED-skærmen er flot, og du får i det hele taget en del for pengene.
Fordi uret ikke har indbygget lysmåler, er der altid skruet helt op for intensiteten, når du drejer håndleddet. Det er lidt synd.
Læs hele testen

Fitbit Charge 2

Næsten perfekt

God software og nem navigation gør Charge 2 til en vinder.

Charge 2 har et godt display og kan vise en masse nyttig information. Trackeren er nem at betjene, og den medfølgende app er god og overskuelig.
Ærgerligt, at Charge 2 ikke er vandtæt og derfor ikke kan tages med i bad eller i poolen. Fordi SMS-beskeder vises på den smalle led af displayet, er de svære at læse.
Læs hele testen
Mikael Hansen
(f. 1982): Freelancejournalist på L&B Home. Mikael startede som tech-journalist hos Gamereactor i 2006. Derfra gik turen til magasinet GEAR, hvor han også fik bred erfaring foran et kamera. En kandidatgrad senere vendte han retur som journalist på Lyd & Billede og sidenhen som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra fra PC’er til smartphones, smart home, lyd og gaming.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbage på toppen

Det perfekte kompromis?

Foldbar magi?

For sent og for dyrt

Endnu nemmere at holde øje med helbredet

Denne iPhone kan du godt springe over

Kronen på værket

En god mobil du kan beholde længe

Virker Pixel-magien også på det foldbare format?

Lækkert og sejt træningsur

Flere forbedringer i samme pakke

For godt til at være sandt?