De smarte ure har efterhånden ikke samme nyhedsværdi, som da de begyndte at vælte ud på markedet for år tilbage. Heldigvis er der en god nyhed. Fordi urene er blevet bedre med tiden og i dag kan langt mere end de første modeller, egner de sig nu også langt bedre til andet end blot at vise, hvad klokken er, eller hvilken musik der spiller på din telefon.
Som hardwaren er blevet hurtigere og softwaren mere smidig, er også sensorerne blevet mere præcise og nu endnu bedre til at tracke din aktivitet. Hvad enten du dyrker regelmæssig motion eller blot ønsker at optimere dit daglige aktivitetsniveau, kan du med et smart-ur på armen let følge med i egen udvikling og sætte tal på din gøren og laden. Indsigt i dette er vejen til forandring og motiverer til at fortsætte.
Traditionelt set er der to muligheder, når vi taler aktivitets-tracking. Du kan enten vælge den helt billige løsning og gå efter en ren “tracker”. Disse kan tælle dine skridt, måle, hvor meget du sover, og holde styr på din puls. Grundet lav pris er mulighederne dog også stærkt begrænsede og centrerer sig primært omkring rå dataindsamling, som så kan bearbejdes i en app på din telefon. Fordi de ikke har store farveskærme, er batterilevetiden ofte ganske lang. Forvent op til en uge, før de skal lades op igen.
I denne test har vi dog valgt at fokusere på de smarte ure, hvoraf nogle modeller specifikt er målrettet sport og fitness-folket. Går du allerede med ur, vil du sikkert sætte pris på, at de modeller, vi har taget med, ligner og opfører sig som et sådan. Dertil får du naturligvis en række smarte funktioner, og særligt når vi snakker sport og fitness, er urene overlegne.
Prisen er ganske vist højere, men du får også andet og mere for pengene. Det mest indlysende er en stor farveskærm, du kan installere flere apps, betale med NFC, og der er GPS, indbygget lagerplads og meget andet. Især fitness-funktionerne er interessante. Nogle ure kan selv registrere, hvilken aktivitet du er i gang med, mens andre skal have lidt hjælp.
Er du typen, der lytter til musik, når du træner, kan du med fordel lægge musik direkte ind i uret og lade telefonen ligge derhjemme, når du skal ud ad døren. Desværre går de mange funktioner ud over batterilevetiden, som gerne begrænser sig til et par dage.
Supplér med en digital vægt
Er du målrettet med ønsket om at få en sundere krop, kan du med fordel supplere dit nye smart-ur med en digital vægt. Der findes efterhånden en del modeller på markedet, og fælles for de smarteste er, at de trådløst sender data til din telefon og ikke kun nøjes med at måle vægten. Nej, her får du også målt fedtprocent, væske i kroppen samt BMI.
Vi har under vores test benyttet en af de bedste på markedet. Den stammer fra Nokias Health-serie og hedder Body Cardio. Sammenkobler man dataene fra vægten med målingerne fra uret, får man et endnu bedre indblik i, hvordan ens krop reelt har det, og om der er nogle områder, man burde arbejde på. Viden er nøglen til forandring.
TicWatch Pro
Smart-ur med to skærme
Ældre indmad holder trods en rimelig pris TicWatch tilbage.
Samsung Galaxy Watch (46 mm)
Fire dages batteri
Samsung kører langt på literen og slår Apple med en banelængde.
Apple Watch Series 4
Større og bedre
Apple opgraderer skærmstørrelsen og forbedrer softwaren.
Garmin Vivoactive 3
En smart tracker
Vivoactive 3 ligner et smart-ur, men er alligevel bedst til tracking.
Withings Steel HR Sport
En gylden middelvej
Hybrid er vejen frem, hvis du vil holde længe.