Fitbit Flex består dels af selve armbåndet fremstillet af blød gummi og dels af den såkaldte Flex Tracker – en lille enhed på størrelse med et stykke farvekridt, som kan tages ud af armbåndet, når den skal oplades, hvilket sker ved hjælp af en USB-oplader, som man stikker i computeren. Enheden er vandtæt, og på den side, der vender opad, sidder fem små LED-lys, som dels viser status ved opladning, og dels viser, hvor tæt man er på sine mål, når man går rundt med armbåndet til hverdag.
Opsætningen foregår i den tilhørende Fitbit-app, hvor man først skal oprette en konto, derefter indtaste personlige oplysninger og til sidst parre app’en og sin smartphone med Fitbit Flex.
App’en er opdelt i to områder: Indstillinger og Dashboard. Under indstillingerne fastsætter man bl.a. sine specifikke mål i fire kategorier (f.eks. at tage 7.500 skridt i døgnet, at være aktiv i mindst 30 minutter på en dag osv.), men man skal også definere en primær måltype, der så relaterer til de fem ovennævnte LED-lys på Flex Tracker. Opnår man 20 procent af sit mål, lyser den første lampe op; og man ved så, at man har nået dagens samlede mål, hvis alle fem lamper er tændt.
Under Dashboard kan man se sin aktivitetsstatus opdelt i forskellige kategorier, der svarer til de førnævnte måltyper: Hvor mange skridt har man taget, hvor mange timer har man sovet, hvor mange minutter har man bevæget sig, hvor mange kalorier har man forbrændt osv.
Fitbit Flex holder altså ikke bare øje med aktivitetsniveauet om dagen, men logger også søvn. Desværre kan der ikke skelnes mellem dyb søvn og rem-søvn. Man kan kun se i app’en, hvis man decideret har vendt og drejet sig, så indblikket i søvnkvaliteten er ikke særlig godt.
Man kan også bruge Fitbit Flex til at indstille en såkaldt stille alarm, der vibrerer på det ønskede tidspunkt, men det er også alt. Fitbit Flex har ingen smart alarmfunktion, der f.eks. kan udløses, hvis man har siddet stille for længe. Eller sørge for, at man kun bliver vækket, mens man sover den lette rem-søvn.
I det hele taget er app’en ikke særlig brugervenlig. Det er langtfra altid åbenlyst, hvordan man skal gøre bestemte ting, og overblikket over dagens aktiviteter formidles på en klodset og ikke særlig dynamisk facon.
Konklusion
Fitbit Flex er testens billigste produkt, men kan alligevel de vigtigste ting, som man forventer af et smart armbånd. Dog heller ikke mere. Indblikket i søvnkvaliteten er overfladisk, og selv om man kan indstille alarmer, bliver Fitbit Flex aldrig til mere end et vibrerende vækkeur.
Selve armbåndet er lidt for stort, og materialet virker discount-agtigt. Brugervenligheden er desværre heller ikke i højsædet, og vi mærkede i løbet af testen, hvordan vi hurtigt mistede lysten til at bruge produktet.
Også i denne test:
Samsung Gear Fit
Fed idé kommer næsten i mål
Samsung Gear Fit virker umiddelbart som en drøm af et smart armbånd, men mangler et par vigtige funktioner.
Misfit Shine
Enkelt, elegant og effektivt
Misfit Shine kan ikke så meget, som vi kunne ønske os, men opgaven løses elegant og effektivt, og prisen fejler ikke noget.
Jawbone UP24
Vi tabte kæben
Jawbone UP24 er eksempel på, hvor godt et produkt kan blive, når stil og funktion går op i en højere enhed.
Garmin Vivofit
Til fitness-nørderne
Det er godt, at dette armbånd kommer med eget display, for den tilhørende app kræver tilvænning.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer