annonse
annonse
annonse

Gruppetest: Amazon Echo (2nd Generation)

Amazon Echo (2nd Generation)
Amazon Echo (2nd Generation)

Klar tale

Med klokkeklar lyd på stemmeassistenten er det kun sprogbarrieren, der står mellem os og de automatiserede arbejdsopgaver.

Kompakt og tiltalende udseende, tydelig talelyd samt et godt, stabilt styringssystem over for andre enheder. To kan parres i stereo.
Lyden er tam på musik, man må gå nogle omveje for at få koblet højttaleren op her i Skandinavien, og Alexa forstår ikke dansk.

Efter at have lavet en Amazon-konto med adresse i et land, der understøttes (vi brugte U.K.), er førstegangsopsætningen nem og intuitiv. Hvis du har et smart-produkt, som du ikke kan finde med “add device”, så kan det muligvis stadig findes som en “skill”. Det oplevede vi f.eks. med vores robotstøvsuger fra iRobot, som Alexa installerede som en færdighed.

Styring af smart-lys (Philips Hue) i det ønskede rum går som en leg, robotstøvsugeren sendes ud på mission i en fart, og systemet opfører sig meget stabilt.

Da vi ikke har en Amazon Music-konto, har vi ikke testet dette, men hver gang vi vil spille musik, får vi en fejlmeddelelse om, at tjenesten ikke er tilsluttet. Beder vi derimod Alexa om at spille et bestemt nummer på Spotify, så kommer nummeret. Som regel. Det sker, at sangen er ikke bliver fundet, selv om vi ved, at den findes på Spotify, og Alexa udtaler navnet rigtigt. Tidal understøttes i øvrigt officielt af Alexa, men ikke i Skandinavien.

Lyden er udmærket med klar tale. Men Echo er ikke nogen udpræget musikant, hertil er det for fladt og uengagerende. Heldigvis kan højttaleren sluttes til bedre lydanlæg med Bluetooth eller kabel. Alternativt kan man koble to Echo-højttalere i stereo, men de penge burde nok snarere bruges på nogle federe højttalere.

Konklusion

Echo er en fin lille højttaler med flot finish og god udformning. Den gør ikke det store væsen af sig og falder godt ind i interiøret. Desværre gør den heller ikke det store væsen af sig lydmæssigt. Klokkeklar tale er udmærket, men musik lyder fladt. Dog ikke fladere end på visse konkurrenter med større fysiske mål.

Brugervenligheden er rigtig god, hvis du behersker engelsk og kan leve med, at ikke alle tjenester og produkter understøttes i Danmark.

Efter at have lavet en Amazon-konto med adresse i et land, der understøttes (vi brugte U.K.), er førstegangsopsætningen nem og intuitiv. Hvis du har et smart-produkt, som du ikke kan finde med “add device”, så kan det muligvis stadig findes som en “skill”. Det oplevede vi f.eks. med vores robotstøvsuger fra iRobot, som Alexa installerede som en færdighed. Styring af smart-lys (Philips Hue) i det ønskede rum går som en leg, robotstøvsugeren sendes ud på mission i en fart, og systemet opfører sig meget stabilt. Da vi ikke har en Amazon Music-konto, har vi ikke testet dette, men hver gang vi vil spille musik, får vi en fejlmeddelelse om, at tjenesten ikke er tilsluttet. Beder vi derimod Alexa om at spille et bestemt nummer på Spotify, så kommer nummeret. Som regel. Det sker, at sangen er ikke bliver fundet, selv om vi ved, at den findes på Spotify, og Alexa udtaler navnet rigtigt. Tidal understøttes i øvrigt officielt af Alexa, men ikke i Skandinavien. Lyden er udmærket med klar tale. Men Echo er ikke nogen udpræget musikant, hertil er det for fladt og uengagerende. Heldigvis kan højttaleren sluttes til bedre lydanlæg med Bluetooth eller kabel. Alternativt kan man koble to Echo-højttalere i stereo, men de penge burde nok snarere bruges på nogle federe højttalere.

Konklusion

Echo er en fin lille højttaler med flot finish og god udformning. Den gør ikke det store væsen af sig og falder godt ind i interiøret. Desværre gør den heller ikke det store væsen af sig lydmæssigt. Klokkeklar tale er udmærket, men musik lyder fladt. Dog ikke fladere end på visse konkurrenter med større fysiske mål. Brugervenligheden er rigtig god, hvis du behersker engelsk og kan leve med, at ikke alle tjenester og produkter understøttes i Danmark.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede f&aringr du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Amazon Echo (2nd Generation)
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Type: Smart-højttaler
  • Styresystem: Amazon Alexa
  • Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
  • Tilslutning: 3,5mm aux
  • Højttaler-enheder: 2,5″ bas, 1″ diskant
  • Mål: 14,8 x 8,8 x 8,8 cm
  • Farver: Sort, grå og mange flere
  • Andet: Kan stereoparres
  • Web: amazon.com
Amazon Echo (2nd Generation) produktside
Pris: 1169,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.