annonce
annonce
annonce
Tilbud: Fuld digital adgang til Lyd & Billede i 4 uger for 0 ,- Prøv Lyd & Billede
Test:

Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T)

Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T)
annonce

Lamborghini-laptop

Lav og bred som en italiensk supersportsvogn – og lige så upraktisk i morgentrafikken. Zephyrus S er skabt til ræs.

Plus lbadvantages
Du finder ikke nogen slank bærbar med hurtigere 3D-grafik lige nu. Den fine 17 tommers skærm er både hurtig og farvekorrekt.
Minus lbdisadvantages
Den ekstreme ydelse og det elegante ydre har sin pris. Og den er høj! Batteritiden er kort.

Bærbare gaming-computere er et paradoks. Laptops skal være lette at tage med overalt, men spilmaskiner har samtidig brug for store skærme. Og kravet om lav vægt og volumen kolliderer med behovet for køling, når flere hundrede watt varme skal ledes bort fra processor og grafikkort. Og så skal det hele tilmed kunne fungere på batterier!

Asus ROG Zephyrus S GX701 må være laptoppenes svar på Lamborghini-sportsvognen: Lav, bred og lynende hurtig. Den er dødupraktisk til dagligdags opgaver som at køre til bageren (og glem alt om IKEA!), men på autostradaen er den kongen!

Zephyrus-serien er Asus’ stilfulde og navnlig slanke bærbare til gaming. Her er der ikke sparet på andet end vægten. 2,6 kg og en tykkelse på 1,9 cm er flot for en maskine på hele 17,3 tommer. “Motoren” i sportsmaskinen er et GeForce RTX 2080-grafikkort. Der er 16 gigabyte RAM om bord og en SSD på 1 terabyte. For hvorfor bruge gammeldags fysiske harddiske, når penge ikke er et problem?

For en computer, der er stå stor, virker Zephyrus S lille. Skærmen har kun en smal kant omkring. Af hensyn til kølingen indeni er tastaturet rykket helt frem til forkanten af kabinettet, og touchpad’en sidder til højre. Den slags giver normalt en dårlig ergonomi, men når kabinettet er så fladt som her, fungerer det.

Et tryk på en knap forvandler touchpad’en til et numerisk tastatur. Og det er sikkert sådan, computeren vil blive brugt det meste af tiden, da der alligevel kræves en rigtig mus til gaming.

Asus ROG Zephyrus S GX701 må være laptoppenes svar på Lamborghini-sportsvognen: Lav, bred og lynende hurtig. Foto: Asus

Guf for professionelle

Alle dele af PC’en er holdt i matsort aluminium, kun brudt af en smal kobberkant rundt om toppladen. Det ser faktisk rigtig elegant ud på en mere underspillet og moden måde, end vi er vant til på gaming-maskiner. Men måske Asus har vurderet, at købere, der vil lægge næsten tredive tusind på bordet for en computer, er hinsides den vildeste ungdom.

Det kan også gøre Zephyrus spiselig for grafiske professionelle, der kan udnytte den vilde regnekraft i grafikprocessoren til at accelerere beregninger i Photoshop og Premiere. De vil med garanti også sætte pris på skærmen, der både er Pantone-godkendt og overholder sRGB 100 procent. Det betyder, at maskinen faktisk kan bruges til at lave farvekorrekt, professionelt grafisk arbejde.

Opløsningen på den store 17 tommers skærm imponerer ikke. Men Full HD (1920 x 1800) er stadig standard til gaming. Her handler det om hastighed. Og det leverer Zephyrus S til fulde. 144 Hz opdateringshastighed og 3 ms reaktionstid er rigeligt for alle andre end de mest velbeslåede spillere. Og skal det være hurtigere, bliver det på en løs skærm.

Webcam er, i modsætning til så godt som alle andre PC’er, ikke indbygget i skærmen. Det er prisen for at gøre skærmkanten så slank som muligt. I stedet kan et eksternt kamera tilkøbes.

Tastaturet tjener sit formål fint. Det er så hurtigt og præcist, som man kan ønske det af et membrantastatur. Og kun galninge prøver at sætte mekaniske taster på en bærbar PC!

En fiks detalje på maskinen er, at bundpladen sænker sig nogle millimeter, når låget åbnes – og dermed giver ekstra udluftning til kølesystemet i computeren.

Kræver plads

Asus ROG Zephyrus S er en af de oplevelser, der gør det til en sjov levevej at teste hjemmeelektronik. Lækkerhedsfølelsen ved at smække det store sorte låg op og fyre op for maskinen med bevidstheden om, at der ikke findes et spil, der for alvor kan udfordre den, er alle pengene værd.

Men lad være med at gøre det i et overfyldt morgentog. Den fylder så meget på det fælles bord, at du vil indkassere misbilligende blikke fra både sidemanden og passageren overfor. Det er heller ikke muligt at kline maskinen ind på skødet. Og skal der spilles seriøst, kræver det alligevel plads til mus – og adgang til 230 volt til opladning.

Lækkerhedsfølelsen er (næsten) værd at dø for. Men det behøver du ikke. Du kan nøjes med at sælge en nyre. Foto: Asus

Benchmarks

Processoren er en 8. generations Intel Core i7-8750U med seks kerner og 12 tråde. Den er lige nu det mest populære valg til high-end-bærbare. Geekbench-processortesten siger 20.392 i multi-core og 4.913 i single-core. Kontortesten PCMark 10 ender med et resultat på 5.326. Ingen af tallene er direkte rekord, men vi er i den absolut bedste ende af markedet.

Den store attraktion er dog 3D-ydelsen fra GeForce RTX 2080-grafikprocessoren, og her bliver der strøet rekorder ud i både Time Spy-testen (7.987) og den ældre Fire Strike-test (18.158). Det er ikke vognlængder foran konkurrenterne fra Acer og MSi, men det ser ud til, at det er lykkedes at presse nogle procent mere ydelse ud af GPU’en.

Men intet kommer uden omkostninger. Batteritesten blev hurtigt overstået; faktisk tog det under halvanden time med intens simulering af kontorprogrammer, før strømmen gik af maskinen. Det er der ikke noget overraskende i. Store skærme og kraftig grafik koster effekt. Så du er nødt til at reservere plads til opladeren i tasken.

Konklusion

At arbejde med Asus ROG Zephyrus S er en i enhver forstand eksklusiv oplevelse. På én gang luksuriøs og krævende. Hvis du efterspørger den størst mulige ydelse i bærbart format og er villig til at betale, hvad det koster, kan det næppe gøres bedre lige nu. Maskinen er lynhurtig til 3D-spil, og skærmen formidabel.

Det er ikke en computer, du skødesløst smider i tasken for at bruge den til en hel dags møder. Men sæt den på spillebordet (og husk strømforsyningen), så er du LAN-partyets herre.

 • Processor: 2,2 GHz Intel Core i7-8750U hexa-core (12 tråde)
 • Skærm: 17″ IPS Full HD (1920 x 1080), 144 Hz/3 ms, G-sync
 • Hukommelse: 16 GB DDR4
 • Grafik: Nvidia GeForce RTX 2080 m. 8 GB GDDR6
 • Styresystem: Windows 10 Home, 64 bit
 • Harddisk: 1 TB SSD
 • Mål og vægt: 39,9 x 1,9 x 27,2 cm / 2,6 kg
 • Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, HDMI, 2 x USB-C (1 med DisplayPort 1.4), 3 x USB 3.1, 3,5 mm audiostik
 • Web: asus.com

Pris: 28899 kr
Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T) produktside
Bedste pris på Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T)
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
 • Geekbench: 20.392 (multi-core), 4.913 (single-core)
  Geekbench OpenCL: 249.557
  PCMark 10: 5.326
  3DMark Time Spy: 7.987
  3DMark Fire Strike: 18.158
  Cinebench R15: 106,6 fps / 1090 cb
  HDTach: 835 MB/s
  Batteritest: 1:28 time
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Læs også

  IFA 2019: Smart komfur-alarm

  IFA 2019: Smart komfur-alarm

  Sensor holder øje med, om maden er ved at koge over.Tilføj som favorit
  IFA 2019: Acer Swift 5 er stadig verdens letteste 14” bærbare

  IFA 2019: Acer Swift 5 er stadig verdens letteste 14” bærbare

  Den seneste generation af Acer Swift 5 har nye 10. generations Intel Core- processorer samt NVIDIA GeForce MX250-grafik og vejer blot 990 gram.Tilføj som favorit
  Lenovo Smart Display

  Lenovo Smart Display

  Lenovo Smart Display med Google Assistant styrer dit opkoblede hjem og kommer med stor skærm og mulighed for video-opkald.

  Tilføj som favorit
  Ny bærbar fra Asus har 4K og to skærme

  Ny bærbar fra Asus har 4K og to skærme

  Asus Zenbook Pro Duo med 14" sekundær touchskærm kan nu købes i butikkerne.Tilføj som favorit
  Apple iPod touch (7. generation)

  Apple iPod touch (7. generation)

  Steve Jobs roterer i sin grav! Den nye iPod touch hører ikke hjemme i 2019.

  Tilføj som favorit
  Arlo Go

  Arlo Go

  Med Arlo Go kan du overvåge din have, din garage, din campingvogn … Mulighederne er mangfoldige, men prisen er til at tage og føle på.

  Tilføj som favorit
  HP Spectre Folio

  HP Spectre Folio

  HP Spectre Folio er lige så sexet som George Clooney. Men hvor udseende og design er i top, skorter det lidt på saft og kraft.

  Tilføj som favorit
  Jonathan Ive forlader Apple

  Jonathan Ive forlader Apple

  Apples designchef, en af firmaets absolutte nøglemedarbejdere, forlader virksomheden til næste år.Tilføj som favorit
  annonce
  Luk menu