Huawei MateBook 13 er en nedgraderet udgave af MateBook X Pro. Skærmopløsningen på 2160 x 1440 pixel er lidt lavere, og MateBook 13 kommer også med mindre hukommelse og mindre batteri, men ellers minder den nye ultrabærbare meget om sin storebror, for så vidt angår design og formfaktor. Med andre ord ligner den mere eller mindre en kopi af Apples nyere MacBook Pro-maskiner, blot til en væsentlig lavere pris.
Den aggressive pris giver også Huawei en fordel i forhold til Asus. For næsten samme konfiguration betaler man 1.000 kroner mindre for MateBook 13 end for ZenBook 13, og den prisforskel bliver afgørende, fordi man samtidig på de fleste punkter får mere for pengene med MateBook 13.
Som nævnt ligner Huaweis ultrabærbare ved første øjekast en nyere MacBook Pro inklusive stilrent design, krop i aluminium og byggekvalitet fra øverste hylde, men også tastatur i fuld størrelse med butterfly-agtige flade taster. MateBook 13 er dog et par hundrede gram tungere end ZenBook 13, ligesom formatet er lidt specielt.
Ligesom MateBook X Pro og Microsofts egen Surface Laptop 2 kommer MateBook 13 nemlig med en skærm i 3:2-format, hvilket gør maskinen næsten kvadratisk. Skærmformatet betyder, at skærmbilledet og dermed arbejdsområdet bliver højere og derfor større, end man ellers er vant til.
Det er især godt, hvis man arbejder meget med produktivitetsværktøjer eller bruger sin web-browser, hvor der bliver plads til væsentlig mere indhold på skærmen end på f.eks. på ZenBook 13, som også kommer med 13 tommers skærm, men i det traditionelle 16:9-format og lavere opløsning. Desuden har MateBook 13 touch-funktionalitet, og skærmbilledet er skarpere, mere lysstærkt og byder på bedre kontrast.
Også lydkvaliteten er bedre end på ZenBook 13. De indbyggede højttalere er ikke noget at skrive hjem om, men hvis man kobler et par gode hovedtelefoner til sin MateBook 13, får man et kraftigt og alsidigt lydbillede, og mere kan man vist ikke forvente fra en bærbar computer.
Apropos lyd, så er det et lille irritationsmoment, at blæseren på MateBook 13 indimellem støjer en smule. Men det skyldes måske, at maskinen leverer bedre ydelse på næsten alle punkter end ZenBook 13, selv om sidstnævnte egentlig burde have fordelen, i og med at den er udstyret med dobbelt så meget RAM som MateBook 13 i vores testkonfiguration. Ellers er de to maskiner bestykket helt identisk, for så vidt angår processor, grafikkort og lagerplads, men det er kun, når det gælder batterilevetiden, at ZenBook 13 løber af med sejren.
Huawei MateBook klarer under to timer i vores klassiske stresstest, og det er uden sammenligning computerens største minus. Den dårlige batteritid bliver der dog til dels kompenseret for, idet MateBook 13 kommer med en hurtiglader, der kan oplade maskinen til et par timers normal brug på 15 minutter.
Et andet minus er, at MateBook 13 mangler tilslutningsmuligheder og kun er født med 2 x USB-C. Man kommer altså ikke uden om at bruge en dongle, hvis man vil tilslutte tilbehør via USB-A eller HDMI. Den del af Apples design havde Huawei ikke behøvet at kopiere!
Til trods for det dårligere batteri og manglen på tilslutningsmuligheder er det alligevel MateBook 13, der løber af med sejren i duellen mod ZenBook 13. Bedre skærm inklusive højere opløsning og større arbejdsområde, bedre ydelse og bedre lyd afgør kampen. Og så selvfølgelig prisen, der ikke er til at slå.
Også i denne test:
Asus ZenBook 13 UX333FN
Taiwan kommer til kort
Asus ZenBook 13 gør et godt forsøg, men skuffer på målstregen. Især med en skærm, der ikke lever op til det forventede.
Læs videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder!
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer