TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

: ASUS Zenbook UX305CA

Det bliver nok ikke bedre

Intel Core M er og bliver en skuffelse, og ASUS Zenbook UX305CA lider under det.

Af / 10/03/2016 - 05:00
ASUS Zenbook UX305CA

Home mener

  • Højopløst, lysstærk og skarp skærm kombineret med glimrende lyd med solid klangbund gør denne veldesignede og robuste maskine til den optimale ultrabook. Næsten.
  • For en virkelig svag processor og deraf følgende ditto ydelse slår voldsomme skår i glæden. Især til prisen, som immervæk er pebret.

Det føles som deja-vu. ASUS Zenbook UX305CA er nærmest identisk med ASUS Zenbook UX305, som vi testede i Lyd & Billede #05 2015, men den nye model kommer med en opdateret og på papiret hurtigere version af Intels M-processor, og derfor havde vi håbet, at den nye inkarnation af ASUS’ slankeste og mest lækre ultrabook ville være et pletskud. Og råde bod på det problem, som var altoverskyggende, da vi testede forgængeren for knap et år siden. Nemlig en ydelse så elendig, at man for langt færre penge kan finde tablets, der er hurtigere.

Men sådan skulle det ikke være. Ikke rigtig, i hvert fald. Zenbook UX305CA klarer sig ikke meget bedre end sidste års model i vores benchmark-test, og den er – sin høje pris til trods (og til trods for at den er baseret på den hurtigste version af M-processoren) – sågar langsommere end andre producenters Intel M-maskiner såsom Apples lille 12 tommers MacBook, der er i samme prisklasse som den nyeste Zenbook. Intel Core M er og bliver en skuffelse, og ASUS Zenbook UX305CA lider under det.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

 

Men okay, så er det heller ikke værre. Ingen af de Intel M-baserede maskiner kan ligefrem kaldes præstationsmonstre, men dette års Zenbook-model fortjener til gengæld ros for en fremragende skærm, som er højopløst (QHD+) og farvestærk samt god til udendørs brug, fordi den også er mat og dermed ikke reflekterer lyset.

Designet er slankt og elegant, og maskinen er robust fremstillet af aluminium, mens vægten er holdt på 1,2 kilo. Nej, den er ikke lige så nem og let at have med sig rundt som den føromtalte 12 tommers MacBook fra Apple, men til gengæld kommer den med masser af porte (3 x USB 3.0, Micro HDMI og SDXC-kort) og føles mere som en “rigtig” computer, man kan bruge til hverdag, hvor Apples maskine klart er bedst egnet til at have med sig rundt og blive brugt som arbejdsstation på farten, mens den “rigtige” computer bliver hjemme på skrivebordet.

Annonce
(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Meget glade er vi for Zenbooks egenskaber som multimediemaskine. Den førnævnte sublime skærm suppleres af lydoptimerende teknologi, som ASUS kalder SonicMaster, og det virker, skal vi lige love for. Sjældent har vi hørt så god lyd med så meget klangbund, som da vi satte et par gode hovedtelefoner i Zenbook UX305CA.

Så langt hen ad vejen er ASUS Zenbook UX305CA en fornøjelse af en ultrabook med et let og robust metaldesign, skarp og flot skærm samt en lyd i topklassen, men til prisen er ydelsen godt nok en bitter pille at sluge. Man skal i hvert fald være klar over, at UX305CA ikke er skabt til at være nogen arbejdshest.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mange bække små

En lille guldklump

Vi har testet Netgears nye populære Wi-Fi 7-mesh

AI gode gange tre

Mesh med Wi-Fi 7 giver bred og lynhurtig dækning

Samsung Galaxy Book 4 Edge er god til studerende og folk på farten

Yoga på den kloge måde

Moderne CPU - gammeldags skærm

Tæt på perfekt begynder-PC

Er PC’en blevet klogere?

Fin computer – sløv skærm

Fire headsets til dit nye kontorliv