TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Dog & Bone LockSmart

Drop nøglerne

Vi har blikket låst på LockSmart fra Dog & Bone.

Af / 31/05/2016 - 06:00
Dog & Bone LockSmart

Home mener

  • Robust, tung og en virkelig god lås. Flere kan dele adgang til den samme lås, og man kan holde styr på et utal af låse med én mobil.
  • Låsen kan miste Bluetooth-forbindelsen til mobilen, og så må man genstarte sin telefon.

Knap 1.000 kroner er mange penge for en hængelås. Selv for en lås så tung, robust og vejrtæt som LockSmart fra Dog & Bone. Men den er faktisk alle pengene værd. Vi var ellers skeptiske, da vi fik produktet tilbudt til test. For er det ikke bare lidt fjollet at bygge Bluetooth ind i en hængelås? Indimellem må gammeldags teknologi da kunne klare sagerne, tænkte vi.

Og der ER selvfølgelig også svagheder ved LockSmart, men dem vender vi tilbage til. Først skal vi se på alle fordelene.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Sådan gør du

Kort og godt virker LockSmart ved, at man forbinder låsen med sin smartphone via en app (kun iOS og Android understøttes – sorry, Windows-folk). Hver lås har et unikt serienummer, og når den én gang er blevet parret med en smartphone, kan den ikke bare “kapres” af en anden telefon.

I app’en skal man navngive sin lås – da man i princippet kan holde styr på så mange låse, man vil – og så skal man definere, om man vil åbne låsen blot ved et klik på skærmen, ved hjælp af fingeraftryk (kræver selvfølgelig en smartphone med fingeraftrykslæser) eller via en PIN-kode, som skal være fire cifre lang.

Derefter er det bare at aflåse sin cykel, sit haveskur, eller hvad man nu bruger sådan en hængelås til. Når låsen skal åbnes, starter man app’en på mobilen, vælger den pågældende lås på listen, og derefter klikker man ellers på låsesymbolet på mobilskærmen og indtaster sin PIN-kode (naturligvis afhængigt af, hvilken sikkerhedsmetode man har valgt). Så springer låsen op som en trold af en æske.

Annonce

For at spare strøm kan man i indstillingerne vælge, at låsen skal slukke af sig selv, når den ikke er forbundet. Vælger man denne mulighed, må man trykke på en lille knap i bunden af låsen for at vække den, før man kan låse op. Men så skal LockSmart – som oplades via Mini USB – også kunne holde strøm i op til ét år på en opladning.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Den sociale lås

LockSmart bliver dog først rigtig smart, når man deler den med andre. Bruger man låsen til at aflåse f.eks. familiens cykelskur, kan “ejeren” af den pågældende LockSmart – altså den person, som har registreret låsen til sin mobil – dele adgangen til låsen med andre. Delingen styrer man også via mobil-app’en, og den, der får adgang, modtager blot en sms på sin mobil med et download-link og skal så hente app’en, oprette en brugerkonto og til sidst acceptere invitationen.

Hver eneste gang en bruger med delt adgang åbner låsen, får ejeren en notifikation på sin telefon, og han kan også se hver eneste aktivitet i en log i app’en.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Aber dabei

Okay, der er som nævnt også svagheder ved LockSmart. Først og fremmest kører den på strøm, og hvis den hænger et sted meget længe og løber helt tør for strøm, er gode råd vist dyre. Vi ved simpelthen ikke, om den i givet fald stadig vil kunne huske forbindelsen til “sin” ejer-mobil.

Heldigvis holder den som nævnt meget længe på en opladning, men da vi testede låsen, oplevede vi et par gange, at vi ikke kunne forbinde en allerede parret mobil med låsen, og så var det lige før, vi fik sved på panden. Det hjalp at genstarte den pågældende mobil, men vi tænker, at det kan blive et problem i det daglige, hvis mange forskellige personer bruger låsen hele tiden med hver sin telefon.

Vi oplevede dog aldrig, at vi ikke kunne låse LockSmart op igen. Det krævede bare lidt tålmodighed en sjælden gang imellem. Og hvis man sammenligner med en gammeldags hængelås, er det svært at genstarte en nøgle, som man har smidt væk.

Så alt i alt foretrækker vi fremover den smarte hængelås frem for dem med nøgler. LockSmart fik os overbevist.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Årets bedste tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
130,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Det her kan ingen andre sengelamper

4 espressomaskiner: Hænger pris og kvalitet sammen?

Fleksibel og ideen er god

Overvågning med øje på økonomien

Plads til det hele

Robotstøvsugere med kunstig dumhed

Nu rykker AI også ind i vaskerummet

Passer godt ind i et Yale-smart home

Dine terrassedøre fortjener denne lås

Smidig suger går helt til kanten

Juletræskæde til hele året

Skarp og praktisk videodørklokke