ASUS har igen og igen imponeret os med produkter – både tablets og bærbare computere – der har været konkurrenterne langt overlegne, både når det gælder ydelse og smæk for skillingen. De forventninger kan ASUS Zenbook UX32A kun delvis leve op til.
Vi har at gøre med en helt traditionel bærbar computer, som dog er fremstillet i aluminium børstet på en helt særlig måde, så coveret får det karakteristiske Zenbook-mønster, der er koncentriske cirkler. Byggekvaliteten og designet fejler altså ikke noget. Tværtimod er UX32A solidt skruet sammen og giver mindelser om et langt dyrere produkt. Og det er også klart, at ASUS er nødt til at hugge en hæl og klippe en tå for at få prisen ned under 6.000 kroner, hvilket firmaet har haft held til uden at indgå for mange kompromiser. Den rå ydelse er tilfredsstillende, og vi er imponeret over, hvor mange tilslutningsmuligheder man får med i pakken med UX32A – herunder hele tre USB 3.0 og en HDMI-port.
Det bagbelyste tastatur er velproportioneret, tasterne sidder med den nødvendige afstand mellem hinanden, og deres modstand og vandring giver en god skriveoplevelse.
Skuffede er vi over skærmen, som dels virker for mat og lyssvag, dels kun byder på en opløsning på 1368 x 768 pixel. Det vil bl.a. sige, at den ikke kan vise film i fuldt 1080p HD-format. Så gør det mindre, at den ikke har touch-funktionalitet, da tastaturet er udstyret med en stor touchpad med multitouch.
Maskinens lydkvalitet er heller ikke imponerende, hvilket overrasker os meget, da UX32A ellers er udstyret med en stor, ekstern højttaler, ASUS’ egen lydforbedrende software SonicMaster og sågar indbygget Bang & Olufsen ICEpower forstærker. Alligevel er lyden i både hovedtelefoner og de eksterne højttalere svag og nærmest begrænset til de mellemhøje frekvensområder.
Konklusion
ASUS Zenbook UX32A er ikke det oplagte mediecenter. Skærmen er halvkedelig med en opløsning, der er for ringe til at vise Full HD-indhold. Trods lydforbedrende software og indbygget forstærker-enhed er lydkvaliteten heller ikke imponerende.
Det er til gengæld byggekvalitet og design, hvilket betyder, at UX32A både føles og ser ud som et langt dyrere produkt, end der faktisk er tale om. Maskinen har masser af tilslutningsmuligheder samt et brugervenligt tastatur med stor touchpad, og ydelsen er tilfredsstillende. Ikke mindst på grund af den hybride harddisk, der er på 500 gigabyte, hvoraf 24 gigabyte dog er et flash-drev, som tager sig af tunge systeminterne opgaver.
Også i denne test:
Samsung Series 5 Ultra 540U3C
Pæn udenpå, sløv indeni
Samsung Series 5 Ultra ser flot ud, og den lyder også godt. Men brugeroplevelsen kræver tålmodighed.
Lenovo IdeaPad U330 Touch
En lækker pakke
Lenovo IdeaPad U330 Touch byder på et frækt design kombineret med god kvalitet på alle fronter.
Acer Aspire P3-171
Mere tablet end ultrabook
Acer Aspire P3 er en hybrid ultrabook, som både vil være computer og tablet på samme tid. Det slipper den ikke helt godt fra.
HP Pavilion TouchSmart 14-n005eo Ultrabook
Den gamle skole
HP Pavilion TouchSmart 14 yder glimrende – faktisk i toppen af feltet – men virker alligevel som et produkt fra forrige år.