Taiwanske AOC har også deres eget gaming-mærke kaldet AGON. AOC’s AGON AG251FZ-skærm adskiller sig fra resten af feltet ved at have en ekstrem opdateringshastighed på hele 240 Hz. Fire tusindedele af et sekund. Eller fire gange så hurtigt som en typisk kontorskærm.
Men hvad skal man overhovedet med en så rundtosset opdateringshastighed? Vi, der voksede op med billedrørsskærme, lærte jo, at 50 Hz var så hurtigt, at øjet ikke kunne se forskel (faktisk opdaterede CRT-fjernsynet kun halvdelen af billedet hver gang, så den reelle opdateringshastighed var kun 25 Hz).
At billedet dengang forekom stabilt på fjernsynsskærmen, skyldtes ikke øjet, men eftergløden i billedrøret. På en LCD-skærm er det en anden sag. Faktisk viser undersøgelser, at øjet kan opfatte hurtige bevægelser, der svarer til en opdateringshastighed på op til 1000 Hz. Og bevægelse er jo netop, hvad det handler om i gaming.
Ud over den vilde hastighed gør AG251FZ sig især bemærket fra bagsiden, hvor der er fuldt hus på indgangssiden: Hele fem videoindgange efter fire standarder giver dig adgang til at tilslutte næsten hvad som helst: HDMI (2 stk.), DisplayPort, DVI og endda også en antik VGA-indgang er der. Og så en USB 3.0-hub med fire udgange.
Forsiden er mere afdæmpet: En smal sort ramme om skærmen. Den V-formede metalfod holder et lodret “elevatortårn” i metal. Det ser både enkelt og nydeligt ud.
Gør 240 Hz så virkelig en forskel? Det gør det i den grad! Dog ikke så stor som forskellen, når man går fra 60 til 144 Hz skærmopdatering. På AOC-skærmen forekommer hurtige panoreringer i 3D-spil helt glidende, og man får følelsen af, at det er synsfeltet – og ikke et skærmbillede – der flyttes.
Konklusion
AOC AGON AG251FZ er ekstrem på sit eget felt. Hvis du vægter helt glat opdatering højere end alt andet, er det her ganske enkelt den skærm, du skal have. AOC kan også prale af det største udvalg af tilslutninger, selv om det kun er på DisplayPort og HDMI, du kan få glæde af den svimlende opdateringshastighed. Da skærmen tilmed kun koster lidt mere end det halve af den dyreste, gør det AG251FZ til bedste køb i kategorien.
Også i denne test:
Asus ROG Swift PG279Q
Højopløst lækkeri
Asus’ topmodel er luksus, men den er pengene værd.
Acer Predator XB321HK
Stor skærm, stor pris
Har du udstyret i orden, er Acers rovdyr et naturligt match.
AOC AGON AG271UG
AOC presser prisen på 4K og G-Sync
Den koster en anelse mindre end konkurrenterne, men betyder det så også, at den er lidt dårligere?
Asus ROG Swift PG27AQ
En elegant gamer
Skærmen fra Asus ligner en kedelig kontormus, men har seriøse bøffer under overfladen.
Samsung U28H750
Kan man spille på en TN-skærm?
Samsungs U28H750 har et knap så livligt billede, men er til gengæld hurtig.
Acer Predator XB271HU
Rovfugl med røde fødder
Lækker og forholdsvis betalelig spilskærm fra Acer.
BenQ ZOWIE XL2735
Spil med skyklapper på
Lir-faktoren er nedtonet på BenQ’s skærm til gamere, der tager spillet alvorligt.
Samsung C27FG70
Kom ind i kampen
Den buede skærm giver en herlig CinemaScope-oplevelse.