TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

: Hvad er nyt i Android Wear 2.0?

Andre smart-ure at overveje

Af / 08/04/2017 - 09:00
Hvad er nyt i Android Wear 2.0?

Bedre urskiver. Tidligere kunne urskiven kun vise udvalgt information såsom dato, batteri og træningsmål. De nye urskiver kan skræddersys med info fra apps, f.eks. det næste møde i kalenderen eller aktiekurser, eller have genvejsknapper til at bestille en taxa eller begynde at træne. Forskellige urskiver kan have forskellig information, så du kan swipe mellem arbejde, fritid og fitness.

Trænings-app’en Google Fit kan nu måle tempo, distance, kalorieforbrænding og puls, mens du går, løber eller cykler. Ud over at tælle armbøjninger og sit-ups kan den nu også tælle repetitioner med vægtstangen.

Med indbygget Play Store på håndleddet kan du downloade Android Wear-apps direkte, også selv om uret er koblet til en iPhone. Hvis dit ur har indbygget SIM-kort, kan du også holde styr på samtaler og meddelelser, mens du streamer musik direkte til uret, uanset hvor din telefon er.

Det er blevet lettere at håndtere beskeder. Bank for at læse hele meddelelsen, og vælg imellem at svare ved diktering, med tastatur, håndskrift eller en tegnet emoji. Man kan også bruge smarte automatsvar, der tilpasses efter, hvad der stod i meddelelsen.

Uret har nu Google Assistant indbygget, så man kan bruge sin stemme til at stille spørgsmål eller give kommandoer. Man kan f.eks. bruge assistenten til navigation, vejrudsigt eller restaurantreservationer. Findes stadig kun på tysk og engelsk, men flere sprog er på vej.

Annonce

Bemærk, at visse funktioner kræver sensorer eller anden hardware, som din ældre urmodel måske ikke har.

Eksisterende ure, der kan opgraderes til Android Wear 2.0, er: ASUS ZenWatch 2 & 3, Casio Smart Outdoor Watch, Casio PRO TREK Smart, Fossil Q Founder, Fossil Q Marshal, Fossil Q Wander, Huawei Watch, LG G Watch R, LG Watch Urbane & 2nd Edition LTE, Michael Kors Access smart-ure, Moto 360 2nd Gen, Moto 360 for Women, Moto Sport 360, New Balance RunIQ, Nixon Mission, Polar M600 og TAG Heuer Connected.

 

 

Andre smart-ure at overveje

 

Apple Watch 2 Nike+

Apple Watch 2 Nike+ er et helt almindeligt Apple Watch 2 i forklædning. Det betyder, at det er hurtigt, har GPS og er vandtæt, så du kan svømme med det. Den særlige Nike+ rem er dog en kærkommen tilføjelse, idet den effektivt leder sved væk fra håndleddet. Den nye Nike-app er også god.

Specielt anbefalet. Karakter: 5

 

Samsung Gear Fit 2

Hvis du leder efter en blanding af smart-ur og aktivitetsarmbånd, er Samsung Gear Fit2 et fornuftig alternativ. Uret er smukt at se på, skærmen er flot, og batteriet holder relativt længe.

Karakter: 4

 

Polar M600

Skiller sig lidt ud ved primært at henvende sig til fitness-segmentet. Og det er klogt, da tracking-delen og den medfølgende Flow-app fungerer rigtig godt. Smart-ur-delen må derfor betragtes som en ekstra bonus.

Karakter: 4

 

TAG Heuer Connected

Den høje pris kan forsvares med, at materialekvalitet og udførelse er på et langt højere niveau end de fleste andre smart-ure. Det passer ikke til alle, men dem, der rynker på næsen af smart-ure og synes, de er for nørdede, kan måske finde mere ejerglæde i dette alternativ.

Specielt anbefalet. Karakter: 5

 

Pebble Time

Et ur, der går sine egne veje. Ideen med en tidslinje er enkel og ligetil, og man forstår princippet med det samme. Pebble Time er det rigtige valg, hvis man gerne vil have et smart-ur, der hverken koster en formue eller har en halvfærdig og uoverskuelig brugerflade.

Specielt anbefalet. Karakter: 5

 

Fitbit Blaze

Et godt kompromis mellem træningsarmbånd og smart-ur. Det fungerer klart bedst som det første, og siden det er smartere end Fitbit Surge, er det langt mere anvendeligt til hverdagsbrug. Prisen er favorabel, og Blaze gør det, som Fitbit er bedst til – holder dig i form.

Karakter: 4

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *