Asus’ ZenBook-serie af ultrabook-computere er normalt lækkert, men dyrt business-legetøj. Men ZenBook 13 UX331UAL falder lige netop inden for vores studiebudget.
Asus ZenBook 13 er med sine 13,3 tommer en af de mindste i testen. Den er også blandt de letteste, selv om Acer fører med nogle få gram. I begge tilfælde ligger vægten under et kilo, så der er ingen grund til at lade pc’en blive hjemme. Kabinettet er lavet af en magnesium-aluminium-legering i en diskret, blåchangerende grå farve. Skærmen er skarp og lysstærk nok uden at være lige så klar som på de dyrere ZenBook-modeller.
Hvor de dyrere modeller (der må formodes at være tættere på at nå zen) har skåret antallet af ind- og udgange ned til nogle få USB-C-porte, har ZenBook 13 et mere folkeligt udvalg. Her finder man både kortlæser, gammeldags USB-porte og endda en HDMI-udgang. Det gør livet lettere!
Livet i skoletasken er hårdt, men ZenBook 13 er beredt på prøvelserne. Den er certificeret efter den amerikanske militærstandard MIL-STD 810G, hvilket betyder, at den er robust nok til at kunne bruges i felten. Certificeringen omfatter bl.a. 1,8 meters fald mod betongulv, men det testede vi dog ikke.
Benchmarks
Processoren er en Intel Core i5-8250U. Selv om der kun står i5 på skiltet, er det en ottendegenerations quad-core PCU med otte tråde og en arbejdshastighed på 1,8 GHz. Som på de øvrige maskiner i klassen er der 8 gigabyte ram. Grafikkortet er Intel HD Graphics 620, hvis bedste egenskab er, at det ikke bruger ret meget strøm.
Geekbench-testen afslører, at der er godt med regnekraft i i5-processoren. Et multi-core-resultat på 11.116 er næsten i klasse med maskiner med fuldvoksne i7-processorer. Samme sprog tales af Basemark-testen og PCMark 10. Grafiktesten Time Spy er kun medtaget for at bekræfte, at 3D-gaming er noget, som ultralette pc’er ikke er mestre i.
Asus lover op til 15 timers batteritid på ZenBook 13 UX331UAL. Så langt kørte den dog ikke i testen, men lige under fire timer med intenst regnearbejde er stadig særdeles flot!
Konklusion
Asus ZenBook 13 UX331UAL er en lækker lille maskine, som vil være en trofast studekammerat i rygsækken, hvor den er robust nok til at overleve gennem hele uddannelsen.
ZenBook’en har kræfter nok til alt normalt kontorarbejde (og en Netflix-film i pausen), har et behageligt og lydløst tastatur, og er på alle måder vellykket. Den er dog samtidig den dyreste af de billige maskiner, men må alligevel som den eneste i gruppen undvære touch-funktion på skærmen.
Også i denne test:
Huawei MateBook X 53019308
Lækker rejsebærbar
Huaweis første bud på en rejsevenlig laptop er helt i orden!
Dell XPS 13 9360
Perfekt rejsekammerat
Dell XPS 13 giver med sin lækre 3K touch-skærm Apples MacBooks kamp til stregen i klassen for ultrakompakte bærbare.
MacBook 12″ 2017
Lækker, men med begrænsninger
Markedets mest sexede bærbare er blevet endnu bedre, men det har sin pris.
Lenovo Yoga 520-14IKB
Den grimme ælling
Yoga 520 er stor og grim, men har alligevel meget at byde på.
HP Envy x360 15-bq181no
Den største tablet
HP’s to-i-en-pc har god ydelse og en lækker skærm, hvis du er parat til at bære den ekstra vægt.
Acer Swift 5 SF514-52T-56ZX (NX.GU4ED.005)
Frisk fluevægter
Acers studie-laptop belaster hverken ryggen eller budgettet unødvendigt.