TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Philips Hue Go

Fleksibel og smart både inde og ude

Med Philips Hue Go kan du tage smart-belysning med på farten. Såfremt du ikke er væk for længe. Og det ikke regner.

Af / 28/12/2019 - 08:18
Philips Hue Go

Home mener

  • Mobil lampe med alle Philips Hue-funktioner. Kan køre på batteri og styres via Bluetooth, men fungerer samtidig i hjemmet sammen med Philips Hue Bridge.
  • Batterilevetiden er kort, medmindre man skruer meget ned for lysstyrken, og lampen er ikke det mindste vandtæt. Kan ikke kobles til Hue Bridge og styres via Bluetooth samtidig.

Når det gælder smart-belysning i hjemmet, er der ingen over og ingen ved siden af Philips Hue. Om det er LED-pærer til dine lamper i stuen, bøjelige LED-lister til teenageværelset eller spots til terrassen og haven, har Philips Hue din ryg med et særdeles bredt sortiment.

Alligevel er Philips Hue Go – som kom i første version tilbage i 2015 og nu er tilbage i en ny version med kraftigere lysstyrke og længere batterilevetid – en smule usædvanlig. Her er nemlig tale om en lampe, der kan køre på genopladeligt batteri.

Derfor kan du i princippet tage den med dig hvor som helst og når som helst, ligesom den selvfølgelig kan indgå på lige fod med andre Philips Hue-produkter i dit smarte hjemmenetværk. Og naturligvis lyser den lige så overbevisende stemningsfuldt og kraftigt, som man er vant til fra andre Philips Hue-produkter.

7602031U7 HueGo meethue
Selv om den er mobil, kan Philips Hue Go med fordel også bruges i hjemmet som en del af netværket af smart-belysning koblet til din Philips Hue Bridge. (Foto: Signify)

Mobil med begrænsninger

Men først og fremmest er Philips Hue Go – som navnet også antyder – en transportabel lampe, og derfor kan den fungere uden den Philips Hue Bridge, der ellers binder Hue-produkterne sammen. I stedet styrer man lampen direkte fra sin smartphone via Bluetooth – eller man kan sågar udføre visse funktioner manuelt via den fysiske betjeningsknap, som befinder sig på undersiden af Philips Hue Go.

Meningen er selvfølgelig, at man skal kunne tage Philips Hue Go med på campingtur eller andre steder, hvor man kan have nytte af lidt udendørs hyggebelysning. Netop derfor er det lidt en streg i regningen, at lampen ikke er vandtæt. Den er blot IP20-certificeret, hvilket indebærer, at den kan tåle små, lette stød og ikke meget andet.

Annonce

Ét er, at den ikke kan tåle at blive tabt i en vandpyt, men du skal nok også regne med at måtte købe en ny Hue Go, hvis det begynder at regne, og lampen ikke kommer i dækning.

Batterilevetiden afhænger af, hvor meget man skruer op for lysstyrken. Naturligvis kan Philips Hue Go ligesom de fleste andre Hue-produkter skifte mellem 30 millioner forskellige farvetoner, mens lysstyrken går op til 520 lumen. Men skal batteriet holde i mere end to-tre timer, så kræver det, at man vælger scener som Cozy Candle, Night Adventure eller Enchanted Forest, hvor lysstyrken er nede på maks. 10-20 procent. Ellers bliver det en kort skovtur.

Mobil derhjemme

Nej, faktisk har man mere ud af at bruge Philips Hue Go som mobil lampe i hjemmet, hvor den aldrig er for langt væk fra en stikkontakt. Så kan man også koble den til sin Philips Hue Bridge og dermed styre løjerne fra den normale Philips Hue-app, hvor lampen kan indgå i rum og scener sammen med de andre Hue-produkter. Af en eller anden grund har Philips nemlig en separat app – Hue BT – til styring via Bluetooth, så det er enten-eller. Bluetooth og Philips Hue Bridge taler simpelthen ikke samme sprog (Bridge taler ZigBee).

Når din computer, din smartphone og/eller dit smart-TV kobles trådløst til dit hjemmenetværk, sker det via den åbne kommunikationsstandard 802.11, også kendt som Wi-Fi. Denne standard er som et fælles sprog, alle dine enheder forstår. Og det er, fordi enhederne kommunikerer via 802.11, at de kan tale sammen – og med resten af verden – via internettet.

På samme måde er ZigBee en åben kommunikationsstandard specielt beregnet til Smart Home-produkter. Det er typisk trådløse enheder med et lavt strømforbrug – såsom LED-pærer, sensorer og kontakter – der forbindes via ZigBee.

ZigBee understøttes af de fleste Smart Home-produkter, hvilket tillader integration af enheder fra mange forskellige producenter.

Dog kan Hue Bluetooth-produkter styres med stemmen via visse Amazon Alexa-produkter. Vil du bruge andre digitale assistenter – Google Assistant eller Siri – er det igen kun opkobling til Philips Hue Bridge, der redder dagen.

New Hue Go 01
Ligesom de fleste andre Hue-produkter kan Philips Hue Go skifte mellem 30 millioner forskellige farvetoner, mens lysstyrken går op til 520 lumen. (Foto: Signify)

Konklusion

Philips Hue Go er den eneste rigtigt transportable lampe i Hue-serien. Og på mange måder er der tale om et vellykket produkt.

Hue Go kører på genopladeligt batteri og kan styres via Bluetooth, så man kan sagtens tage lampen med sig og lade den sprede hygge på skovturen. Og selv om den er mobil, lyser den lige så kraftigt op som alle de andre Philips Hue-produkter. Og i lige så mange forskellige farver. Men den korte batteritid er en udfordring, og så er det lidt kikset, at et transportabelt produkt, som i hvert fald til dels er beregnet til udendørs brug, ikke er den mindste smule vandtæt.

Men så er det jo rart, at Hue Go også arbejder glimrende sammen med din Philips Hue Bridge og alle de andre produkter i Hue-serien, og er man ikke for langt fra en stikkontakt, er det ganske praktisk med en mobil lampe, som man kan tage med sig rundt i huset eller ud på terrassen.

Karakter
Philips Hue Go
Premium
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Selvhjulpen robot gør det næsten perfekt

En mudret omgang

Gulvlampe med disko-stil

Godt i teorien - mindre godt i praksis

Billig babymonitor fungerer perfekt

Brygger og kværn i perfekt symbiose

Tado X har fået Thread, Matter og abonnementsordning

Smart overvågning i 4K og farver

Et effektivt farvel til snavs og dyrehår

Ny topmodel fra Sage imponerer

Let at installere og drevet af sollys

Prisvenlig pizzaovn til både inde og ude