annonce

PlayStation 4

Verdens mindst forbundne medieafspiller

“This is for the players,” siger Sony om ​​PS4, og de mener det. Som medieafspiller er den nemlig elendig.

annonce

At PlayStation 4 er en fantastisk spilmaskine, kommer ikke som nogen overraskelse. Den kraftfulde hardware giver en utrolig billedkvalitet, og alt flyder gnidningsløst. Men i Lyd & Billede er vi mere interesseret i film og musik, så spørgsmålet er, om den er lige så god som medieafspiller.

Filmtjenester
I USA var PS3 et godt valg til video-streaming over nettet med apps til de store tjenester som Netflix, Hulu Plus, VUDU og Amazon Instant Video. I Danmark måtte vi nøjes med Viaplay eller Netflix. Det var dog heller ikke så dårligt. Nu, med lanceringen af ​​PS4, er udbuddet det samme som før PS3. Plus at man selvfølgelig kan købe indhold fra PlayStation Store. I en drømmeverden havde der været understøttelse af tv-stationernes Play-tjenester.

New Netflix TV Experience_US

Netflix-app’en ser nogenlunde ud, som den gør på andre moderne medieafspillere, hvilket også er Netflix’ strategi. En fælles brugerflade, der passer til tv-skærmen. Selv Viaplay ser ud som forventet. Videokvaliteten er ikke opgraderet, da det er internetforbindelsens hastighed, der bestemmer kvaliteten, ikke begrænsninger i den maskine, videoerne afspilles på.
Heldigvis behøver man ikke et PlayStation Plus-abonnement for at benytte disse apps.

Egne film
Man kan stadig bruge PS4 som Blu-ray-afspiller, og det endda en virkelig moderne en af slagsen. Den er faktisk den første til at understøtte formatet DTS-HD Master Audio 7.1, og ikke kun fra Blu-ray-disks. Man skulle endda kunne få det streamet over nettet, hvis man kan finde en tjeneste, der tilbyder det. Kravet til båndbredde er ikke mere end 512 kbit/s, så lad os krydse fingre for, at noget sådant kommer.

PlayStation 3 var en okay medieafspiller, der både understøttede afspilning af musik og visning af film eller billeder. Det kunne enten ligge på en USB-nøgle, eller man kunne forbinde til computeren over netværket. Desuden kunne man tilslutte netværks-harddisk og andre enheder takket være understøttelse af DLNA-standarden.

Med PS4 kan man ikke noget af dette. Sony har ovenikøbet fjernet understøttelse af MP3 og afspilning af cd’er! Alt sammen sandsynligvis for at fastlåse brugeren og gøre det sværere at afspille piratkopieret materiale. Men i stedet har de saboteret muligheden for at vælge konsollen som den eneste medie-enhed i hjemmet. Hvorfor kan man ikke se sine egne fotos eller videoer, man selv har optaget?

annonce

Forhåbentlig kommer Sony med en opdatering, der løser i hvert fald nogle af disse mangler, for der er allerede mange protester på internettet.

annonce

Kontrol
Man kunne mærke, at Sony støttede ideen om, at PS3 skulle kunne være hjemmets eneste medieafspiller. Fjernbetjeningen Blu-ray Remote Control, der var ekstraudstyr, gjorde det meget lettere at bruge den som Blu-ray-afspiller med sine letforståelige knapper til at styre afspilningen. Til PS4 findes der endnu ikke sådan noget tilbehør, og hvad værre er, så virker den gamle fjernbetjening heller ikke. Og der er ikke understøttelse af universal-fjernbetjeninger.

I stedet er man henvist til at bruge den almindelige controller. I sig selv er DualShock 4 en udmærket controller med bedre ergonomi end den gamle. Den er simpelthen mere behagelig at holde på og bruge i længere tid ad gangen. Som fjernbetjening er den derimod ikke noget at råbe hurra for, og det kræver øvelse at forstå, hvordan man styrer afspilningen. Derudover har den en irriterende lampe foran, som ofte reflekteres i tv-skærmen.

PS4 devices

Konklusion
Det er helt tydeligt, at Sony har besluttet sig for, at PS4 er til spil. Ikke andet. Man kan ikke afspille cd’er, koble egne lager-enheder til eller tilslutte medie-enheder over netværket. Det eneste, der findes, er den samme onlinebutik og de ​​samme apps, som der var til PS3.

annonce

Åbenbart har man villet låse brugerne, så de ikke kan afspille piratkopieret materiale. Men Sony har skudt sig selv i foden ved at slå PlayStation ihjel som medieafspiller.

Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
 • CPU: 8-core AMD x86-64
 • Lager: 500 GB (kan udskiftes)
 • Hukommelse: 8 GB
 • Grafikkort: AMD Radeon
 • Tilslutning: Gigabit Ethernet, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0, USB 3.0
Pris: 3700 kr
Plus Der er apps til både Netflix og Viaplay, hvilket er et acceptabelt udbud af video-streaming.
Minus Man kan ikke tilslutte nogen som helst egne medier, ikke engang cd’er. Desuden kan man ikke forbinde til indhold på netværket. Formatunderstøttelsen er endnu værre end på PS3.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  7
  Leave a Reply

  0 Comment threads
  0 Thread replies
  0 Followers
   
  Most reacted comment
  Hottest comment thread
  0 Comment authors
    Subscribe  
  newest oldest most voted
  Notify of
  annonce

  Læs også

  Et meget bedre spejlreflekskamera

  Spejlrefleksen lever i bedste velgående med Canons nyeste systemkamera til begyndere og entusiaster.

  Huaweis AirPods-kopi er lige så gode (og dårlige)

  Huawei Freebuds 3 tager kampen op mod Apples AirPods. De lyder godt, men har et par alvorlige skavanker.

  Smart budgetvalg

  Moto G er blevet billigere og giver samtidig mere for pengene end nogensinde.

  Klassisk professionelt kamera

  Lad dig ikke narre af det klassiske retro-­design – Fujifilm X-Pro3 er et topsejt kamera.

  10 på hovedet

  Det behøver ikke at koste en herregård at få ørerne fyldt med kamptummel og eksplosioner. Vi har testet ti gaming-headsets, der er til at betale.

  Overraskende neutralt fra Beats

  Hvem ville have troet, at producenten, der elsker fed bas, kunne lave noget så neutralt?

  Muskuløs multikunstner

  Hvis du har brug for en kraftig forstærker med DAC og mange indgange, så er svaret her.

  Hvilket Samsung-TV er det bedste køb?

  Hvilket Samsung-TV er det bedste køb? Vi tester os igennem junglen af QLED-skærme!

  Imponerende kamerarekord

  Mi Note 10 jorder konkurrenterne med hele fem kameraer og 108 megapixel opløsning.

  Googles mindste gør underværker – nogle gange

  Det er kun det nye navn og nogle detaljer, der adskiller den nye Nest Mini fra forgængeren.