annonce
annonce

Test: Razer Huntsman Elite

Razer Huntsman Elite
Razer Huntsman Elite

Lysende eksempel

Razers topmodel er på samme tid overstrømmende farverig og knivskarpt præcis og nøgtern.

Lynhurtig reaktion og knivskarp præcision. Der er farver og festlys helt ud i håndledsstøtten.
Det koster rigtig mange penge for et tastatur. De højlydte kliklyde er ikke for alle og enhver.

Du kan bruge tusindvis af kroner på et superhurtigt grafikkort og andre tusinder på en skærm, der kan vise 240 billeder i sekundet. Men det hjælper ikke meget, hvis du mister kontrollen over din spilfigur i det kritiske øjeblik. Derfor har du som spiller brug for et godt og hurtigt tastatur, der kan registrere dine lynhurtige combo’er.

Razer Huntsman Elite er det nyeste og hidtil dyreste tastatur fra gaming-specialisten Razer. Og det med den hidtil største wow-følelse, når man tager det ud af kassen. Det er nemlig svært at finde noget mere stilrent og stramt end Razer Huntsman Elite. Alt er mat kulsort og uden tekst og lir. Det eneste navnetræk er Razers logo, der er stiliseret i den medfølgende håndledsstøtte i kunstlæder. Som alle Razers tastaturer er Huntsman Elite opkaldt efter en edderkop. I dette tilfælde jagtedderkoppen, hvis største slægtsmedlemmer kan skræve over en middagstallerken.

Som vi har set på flere andre tastaturer, f.eks. Logitech G513, er tasterne “nøgne” uden ramme omkring. Razer er også gået i Logitechs fodspor i materialevalget: En sortanodiseret aluminiumbund giver tastaturet et solidt fundament. Også håndledsstøtten har aluminiumkant. Eksklusivt, men det føles også lidt koldt og hårdt på en kølig dag.

Optiske fjedertaster

Det vigtigste ved et tastatur er selvfølgelig tasterne, og her har Razer en nyskabelse: Tasterne er kun delvis mekaniske. De er opbygget med fjedre og har den helt rigtige følelse, når de trykkes ned – og selvfølgelig et højt, tydeligt klik, der kan drive kolleger flere kontorer væk til vanvid. Men i stedet for en mekanisk kontakt, der kan slides og korrodere, aflæses tasten optisk. Det giver ifølge Razer en langt hurtigere og mere præcis reaktion. Og det har de ret i. Tastaturet kan aflæse dine indtastninger hurtigere end selv de hurtigste fingre (tasterne aflæses 1.000 gange i sekundet).

Vandringen på tasterne er samtidig den lækreste, jeg kan huske at have oplevet: Let, men med mærkbar modstand ved kontaktpunktet. Og med mindre slør og vaklen, end jeg kan huske at have oplevet på noget andet tastatur, herunder Logitech G513 og Razers eget BlackWidow Chroma V2.

Lys overalt

Men dødelig præcision er kun det halve af festen. Huntsman Elite understøtter selvfølgelig Razers Chroma-lysstandard, hvor man kan programmere RGB-lyset i sit spiludstyr. Og det gør det i helt ekstraordinær grad! Hver enkelt tast kan programmeres. Det har vi set før. Men lysshowet fortsætter langs underkanten af tastaturet, hvor der er 38 programmérbare lyszoner, og helt ud på håndledsstøtten, som har 20 separate lyszoner. Alt dette kan programmeres med lag på lag af lyseffekter, og resultatet gemmes i tastaturets egen hukommelse.

Razer Huntsman Elite er ikke et tastatur for alle og enhver. Hvis du ikke kan lide kliklyden, skal du lede andetsteds (Razer har også mere stilfærdige mekaniske tastaturer). Og det overdådige lysshow lægger en del oven i prisen uden at bidrage til at gøre din score bedre eller for den sags skyld hjælpe dig til at skrive generationsromanen. Men hvis du ikke var interesseret i et tastatur, der er sjovt at bruge, havde du på den anden side næppe læst helt hertil i testen.

Konklusion

Razer Huntsman Elite er det vildeste tastatur, jeg endnu har lagt hånd på. Både når det handler om tasternes kvalitet og skæg-og-ballade-faktoren! De optomekaniske taster er lige så taktile som de bedste fuldmekaniske, og den optiske aflæsning er lynhurtig. Lysshowet er ren lir, men sammenlignet med priserne på andet gaming-udstyr er selv dyre tastaturer som dette en forholdsvis billig fornøjelse. Så er du til høje klik og lækkert lys, er det svært at finde en konkurrent.

picture1 picture2 picture3
<
>
Razer Huntsman Elite er det bedst belyste tastatur lige nu. Og tasterne fungerer ved lys.

Du kan bruge tusindvis af kroner på et superhurtigt grafikkort og andre tusinder på en skærm, der kan vise 240 billeder i sekundet. Men det hjælper ikke meget, hvis du mister kontrollen over din spilfigur i det kritiske øjeblik. Derfor har du som spiller brug for et godt og hurtigt tastatur, der kan registrere dine lynhurtige combo’er. Razer Huntsman Elite er det nyeste og hidtil dyreste tastatur fra gaming-specialisten Razer. Og det med den hidtil største wow-følelse, når man tager det ud af kassen. Det er nemlig svært at finde noget mere stilrent og stramt end Razer Huntsman Elite. Alt er mat kulsort og uden tekst og lir. Det eneste navnetræk er Razers logo, der er stiliseret i den medfølgende håndledsstøtte i kunstlæder. Som alle Razers tastaturer er Huntsman Elite opkaldt efter en edderkop. I dette tilfælde jagtedderkoppen, hvis største slægtsmedlemmer kan skræve over en middagstallerken. Som vi har set på flere andre tastaturer, f.eks. Logitech G513, er tasterne “nøgne” uden ramme omkring. Razer er også gået i Logitechs fodspor i materialevalget: En sortanodiseret aluminiumbund giver tastaturet et solidt fundament. Også håndledsstøtten har aluminiumkant. Eksklusivt, men det føles også lidt koldt og hårdt på en kølig dag.

Optiske fjedertaster

Det vigtigste ved et tastatur er selvfølgelig tasterne, og her har Razer en nyskabelse: Tasterne er kun delvis mekaniske. De er opbygget med fjedre og har den helt rigtige følelse, når de trykkes ned – og selvfølgelig et højt, tydeligt klik, der kan drive kolleger flere kontorer væk til vanvid. Men i stedet for en mekanisk kontakt, der kan slides og korrodere, aflæses tasten optisk. Det giver ifølge Razer en langt hurtigere og mere præcis reaktion. Og det har de ret i. Tastaturet kan aflæse dine indtastninger hurtigere end selv de hurtigste fingre (tasterne aflæses 1.000 gange i sekundet). Vandringen på tasterne er samtidig den lækreste, jeg kan huske at have oplevet: Let, men med mærkbar modstand ved kontaktpunktet. Og med mindre slør og vaklen, end jeg kan huske at have oplevet på noget andet tastatur, herunder Logitech G513 og Razers eget BlackWidow Chroma V2.

Lys overalt

Men dødelig præcision er kun det halve af festen. Huntsman Elite understøtter selvfølgelig Razers Chroma-lysstandard, hvor man kan programmere RGB-lyset i sit spiludstyr. Og det gør det i helt ekstraordinær grad! Hver enkelt tast kan programmeres. Det har vi set før. Men lysshowet fortsætter langs underkanten af tastaturet, hvor der er 38 programmérbare lyszoner, og helt ud på håndledsstøtten, som har 20 separate lyszoner. Alt dette kan programmeres med lag på lag af lyseffekter, og resultatet gemmes i tastaturets egen hukommelse. Razer Huntsman Elite er ikke et tastatur for alle og enhver. Hvis du ikke kan lide kliklyden, skal du lede andetsteds (Razer har også mere stilfærdige mekaniske tastaturer). Og det overdådige lysshow lægger en del oven i prisen uden at bidrage til at gøre din score bedre eller for den sags skyld hjælpe dig til at skrive generationsromanen. Men hvis du ikke var interesseret i et tastatur, der er sjovt at bruge, havde du på den anden side næppe læst helt hertil i testen.

Konklusion

Razer Huntsman Elite er det vildeste tastatur, jeg endnu har lagt hånd på. Både når det handler om tasternes kvalitet og skæg-og-ballade-faktoren! De optomekaniske taster er lige så taktile som de bedste fuldmekaniske, og den optiske aflæsning er lynhurtig. Lysshowet er ren lir, men sammenlignet med priserne på andet gaming-udstyr er selv dyre tastaturer som dette en forholdsvis billig fornøjelse. Så er du til høje klik og lækkert lys, er det svært at finde en konkurrent. [gallery ids="83750,83751,83752" ]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Razer Huntsman Elite
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Taster: Razer Opto-mechanical
  • Aktiveringskraft: 45 g
  • Karakteristik: Taktil med klik
  • Holdbarhed: 100 mio. tryk
  • Software: Razer Synapse
  • Lys: RGB – individuelt for hver tast
    samt underbelysning
  • Forbindelse: 2 x USB
  • Web: razerzone.com
Pris: 1.649,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk. [Heateor-SC]

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-