TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

TEST: RugGear RugPad

Tablet til barkede næver

Hvis du har brug for at have en tablet ved hånden, når du arbejder udendørs, er RugGear 900 et relevant bud.

Af / 16/10/2014 - 06:00
RugGear RugPad

Home mener

  • Den er lige så solid, som den ser ud til. Og charmerende på sin egen rustikke måde. Hvis du har behovet, er den pengene værd.
  • Tung at slæbe rundt på og på ingen måde diskret. Ydelsen modsvarer ikke prisen sammenlignet med ikke-hårdføre tablets.

“Hvis det andet er en toughphone, må det her være en tanklet!”

Således blev testemnet med ubestridelig logik navngivet af husets 12-årige søn ved ankomsten. Og der er afgjort noget tankagtigt over RugGear RugPad. I mere tekniske termer er der tale om en ultrarobust 6 tommers tablet fra RugGear, som også var repræsenteret i forsommerens test af telefoner til håndværkere og udendørsfolk.

Tablet’en er pakket ind i en gul og stort plasticskal, der får den til at ligne et stykke elektrisk værktøj. En gummi-“kofanger”, som går hele vejen rundt om kanten, tager af for stød og slag. Og alle stik og porte er gemt bag gummidæksler. Intet mindre end 24 skruer er der brugt til at samle enheden. Yderligere tre skruer holder dækslet til kortrummet på plads. Her er der plads til to SIM-kort og et SD-kort.

Der er to Micro USB-porte til forbindelse med omverdenen, et hovedtelefonstik samt et DC-stik til opladning.

RugPad bagside hires 3

Annonce

Kan bruges som telefon
På et produkt af denne karakter er SIM-kortpladser til dataforbindelse på farten afgørende. Der er jo ikke rigtig nogen grund til at gøre tablet’en næsten usårlig, hvis den kun kan bruges inden døre på det trådløse netværk. De to SIM-pladser betyder også, at RugPad kan bruges som telefon. Men vi advarer om, at der ikke er nogen måde at holde en 7 tommer stor, skriggul tablet op til øret på uden at se komplet tåbelig ud!

Funktioner og betjening
Betjeningen af RugPad er som på det fleste Android-tablets: Der er knapper til lydstyrke, tænd/sluk og reset samt en ekstra kameraknap. Alle sammen beskyttet bag en riflet gummibelægning. Home, tilbage og en genvejsmenu-knap optræder som soft-knapper i bunden af skærmen.

På grund af beskyttelseskappen skal der trykkes lidt hårdere end normalt på knapperne, men tablet’en reagerer i øvrigt hurtigt.

rugpad fritskrab hires foto 4

Tæthed og robusthed
RugPad er IP68-certificeret. Det er den højeste tæthedsgrad, og det betyder, at den er fuldstændig støvtæt, og at den kan tåle at være under vand ned til en meters dybde i op til en time. Ud over rigelig og hyppig vask blev tablet’en testet for stød og slag med stor entusiasme, og den holder, hvad den lover. Den klarede alle faldtests uden at få så meget som en ridse.

Benchmarks
Med et så barsk ydre ville det være en skuffelse, hvis indholdet ikke også var i den bedre ende. Heldigvis ligger der en fuldt moderne tablet under den sorte og gule plasticskal.

I den 3D-grafiktunge AnTuTu 4 benchmark-test klarer RugPad 13.744 point, hvilket er ganske udmærket – og i øvrigt svarer til, hvad man kan forvente af en 1,2 GHz quad-core tablet. Geekbench 3 testen giver henholdsvis 1.083 (multi-core) og 323 (single-core). Det er igen udmærket og svarende til tablets i mellemprisklassen.

rugpad under skovl hires 1

Man får altså en tablet, som fuldt ud er i stand til at køre de allerfleste apps uden forsinkelser og hakken. Men til en pris, der svarer til luksusmodellerne fra de mere traditionelle producenter. Den stødsikre og vandtætte udførelse har rimeligvis sine omkostninger. Browsermark-scoren falder dog ved siden af det pæne resultat. 475 er absolut i den lave ende (94 procent af de testede enheder til dato er hurtigere).

Konklusion
RugPad er til dem, der har brug for – og råd til – en tablet med ganske særlige egenskaber. Målt på ydelse alene svarer den til en mellemprismodel, men ingen anden tablet, som vi har haft i hænderne, har kunnet tåle blot en brøkdel af den mishandling, som vi har udsat RugPad for.

Hvis du skal have din data med på kloakarbejde eller op på toppen af Mount Everest, er den et oplagt valg. Og det er i dét lys, karaktererne for funktionalitet og kvalitetsindtryk skal ses. Til almindelig brug er det dog at skyde gråspurve med kanoner.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Årets basis-iPhone haler ind på Pro-serien

Tilbage på toppen

Det perfekte kompromis?

Foldbar magi?

For sent og for dyrt

Endnu nemmere at holde øje med helbredet

Denne iPhone kan du godt springe over

Kronen på værket

En god mobil du kan beholde længe

Virker Pixel-magien også på det foldbare format?

Lækkert og sejt træningsur

Flere forbedringer i samme pakke