Apple Watch er i en klasse for sig. Smart-uret kommer i to størrelser – 38 mm og 42 mm – og tre forskellige udgaver – Watch, Watch Edition og Watch Sport – med seks slags urremme, der igen kan fås i et utal af farver og materialer. Selve uret er mindre, end vi havde forventet, mens design, kvalitetsfølelse og sans for detaljer ikke overraskende er uovertruffen.
Og her tænker vi på andet og mere end det rent æstetiske udtryk, for der er også taget højde for brugervenlighed. På urets højre side sidder der ligesom på et analogt armbåndsur en krone, der ikke blot er til pynt. Kronen bruger du i kombination med touch-skærmen til at navigere rundt i de mange menuer og apps, og med den såkaldte force touch-funktion oven i hatten, der fungerer som et slags højreklik, når du trykker hårdt på skærmen, har vi fået det mest intuitive smart-ur til dato.
Selvfølgelig kan man også bruge stemmekommandoer via Siri til at styre sit Apple Watch, men Apples ur er ikke lige så afhængigt af Siri for at fungere, som Android Wear er af stemmestyring via Google Now. Og gudskelov for det. Vi tror stadig ikke på, at folk flest vil bryde sig om at snakke med deres ur. Derfor er det også lidt en ubrugelig fordel for Apple Watch, at det stort set er det eneste smart-ur på markedet, som man både kan modtage og foretage telefonopkald med. Kun Samsung Gear S i denne test kan gøre Apple Watch tricket efter.
Straks mere praktisk er det, at der på undersiden af Apple Watch sidder en pulsmåler, som jævnligt måler dit hjerteslag, og som selvfølgelig er til stor hjælp under sport og træning. Under uret oplever du også en anden funktion, nemlig den såkaldte Taptic Engine, som er Apple-sprog for små haptiske prik, du kan mærke på dit håndled. På den måde kan du f.eks. slå lyden fra, men stadig blive gjort opmærksom på notifikationer om nye e-mails, beskeder eller opkald.
Batteriet skal kunne holde i op til 18 timer på en opladning, hvilket umiddelbart ikke lyder af meget, men selv om vi har brugt uret flittigt, har vi på intet tidspunkt oplevet, at det var tæt på at løbe tør for strøm.
Apple Watch er ikke noget dykkerur, men med sin IPX7-certificering er det stænksikkert og bør kunne holde til en tur i brusebadet.
Desværre er Apple Watch langtfra fri for børnesygdomme. De fleste af dem er dog af typen, som kan rettes med en senere software-opdatering. Vi oplevede f.eks. problemer med at parre visse Bluetooth-hovedtelefoner med uret, og der var umiddelbart ingen logisk grund til, at parringen virkede med det ene sæt hovedtelefoner (Monster Purity Pro) og ikke med det andet (Philips Fidelio M1).
Den mest irriterende fejl er dog, at skærmen ikke altid tænder af sig selv, når man løfter håndleddet. Det er ellers meningen, for Apple Watch er alt andet lige også et ur, og man skal kunne bruge det til lynhurtigt at se, hvad klokken er. Når man derfor hver anden gang er nødt til at prikke på skærmen for at få den til at tænde, er det mere end bare en bagatelfejl.
Konklusion
Apple Watch koster spidsen af en jetjager, og det er fyldt med småfejl, der formentlig vil blive rettet i de kommende måneder, men ikke desto mindre er irriterende lige nu og her. Men med ideer som force touch, den digitale krone og et operativsystem, der læner sig kraftigt op ad iOS, men også er tilpasset urets formfaktor, er Apple Watch det mest brugervenlige smart-ur på markedet.
Vil du have et smart-ur her og nu, så er det Apple Watch, du skal købe.
Se vores videogennemgang af brugerfladen på:
Også i denne test:
Fitbit Surge
Glorificeret træningsarmbånd
Fitbit Surge kalder sig selv et “fitness superwatch”. Det er ikke helt ved siden af.
Moto 360
Pæn overraskelse
Moto 360 er det bedste Android Wear-ur, vi har prøvet til dato.
LG Watch Urbane
Udseendet betyder ikke alt
LG Watch Urbane er det lækreste Android Wear-ur hidtil. Alligevel skuffer det.
Sony SmartWatch 3
Vil se dig svede
Sony SmartWatch 3 kan holde til lidt af hvert og vil gerne med til træning.
Withings Activité
Designer-smart
Withings Activité er et smart ur, ikke noget smart-ur.
Samsung Gear S
En mobil på håndleddet
Gear S fungerer i sig selv og giver en rigere oplevelse, men kan være en blindgyde.
Garmin vívoactive
Det smarteste sports-ur
Garmin vívoactive har lige akkurat smarte funktioner nok til at være interessant for andre end sportsidioter.
Cogito Smartwatch Classic 2.0
Skulle det være smart?
Cogito Smartwatch Classic 2.0 kan ikke anbefales.
Pebble Steel
Det oprindelige smart-ur
Pebble Steel er et nyt ur fra den første producent, der troede på smart-ure.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer