Denne test er desværre skrevet få dage før Apples World Wide Developers Conference 2012, og den testede MacBook Air er sidste års model. Det må vi leve med, for magasiner har lange deadlines. Men selv om denne maskine altså har omtrent et år på bagen, så klarer den sig fint i konkurrencen med de nyere ultrabooks, hvoraf et par stykker i skrivende stund ikke engang er kommet i butikkerne endnu. Hvad den rå ydelse angår, befinder MacBook Air sig med en Geekbench-score på 6.004 helt på linje med Dell XPS, som har en score på 6.038. Det er dog værd at bemærke, at MacBook Air på det område af benchmark-testen, som handler om billedbehandling, klarer sig væsentlig bedre end nogen anden maskine i testen – inklusive Core i7-ydelsesmonstret fra Asus.
Designmæssigt er MacBook Air en fryd for øjet med sit kabinet af aluminium, som er støbt i ét stykke. Maskinen har noget nær det perfekte tastatur med god afstand mellem tasterne og god, lang vandring. Den store touchpad garanterer nem betjening, og skærmen er flot, skarp og lysstærk. Maskinen som sådan er naturligvis fuldstændig stille, da Apple har indbygget flotte 256 gigabyte SSD (flash-hukommelse) i MacBook Air i stedet for en harddisk.
Allerede fra første færd står det klart, at MacBook Air er skabt til at leve i skyen. Ved opstart bliver man straks bedt om at opsætte sin konto hos Apples iCloud, som naturligvis er integreret med de mange programmer i den medfølgende iLife-pakke. Vent dog med at købe din MacBook Air, til de nye modeller fra WWDC er kommet i butikkerne (hvilket nok er sket, når du læser dette). Men bortset fra det får MacBook Air vores varmeste anbefaling.
Også i denne test:
HP Envy 14 Spectre
Hele pakken
Med denne ultrabook får man hele pakken. Design, ydelse, skærm og lyd spiller sammen, og det hele går op i en højere enhed.
Acer Aspire Timeline Ultra M3
En besynderlig skabning
Det er næsten ikke til at forstå, at Acer vover at kalde denne slæbbare computer en ultrabook.
Asus Zenbook UX32VD
Monsterydelse
Den nyeste ultrabook fra Asus er som en computerversion af et bonsaitræ. Ydelsen er som på en kæmpe computer, men i denne udgave fylder den ingenting.
Dell XPS 13
Ikke ringe
Dell er mere kendt for effektiv supply chain end for gode computere, men den nye XPS 13 ultrabook kan de nu godt være bekendt.
Samsung Series 9
Sådan ser “ultra” ud
Den tyndeste og letteste ultrabook i testen er også den bedste. Ingen over og ingen ved siden af Samsung Series 9.
Toshiba Portege Z830-10Q
Dyr, men dårlig
Testens dyreste ultrabook er langtfra den bedste. Nærmest tværtimod.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer