Det fornægter sig ikke, at Dell primært fremstiller computere, som skal være billige snarere end lækre. XPS 13 er skam en pæn ultrabook, men i virkeligheden er den nok mere praktisk, end den er indbydende. Toppen eller “låget” er fremstillet af aluminium, mens computerens bund er lavet af en slags hård, nopret gummi med to “fødder”, som sørger for, at XPS 13 står ordentligt fast, uanset hvilken overflade den placeres på. Med en Geekbench-score på 6.038 ligger den helt på linje med MacBook Air og er dermed hurtig nok til langt de fleste brugeres behov. Omvendt er den ikke et ydelsesmonster på samme måde som Asus Zenbook UX32VD og Samsung Series 9, der begge ender med en score pænt over 7.000.
Hvis Dell XPS 13 var et stykke chokolade, ville den være en Ritter Sport: kvadratisk, praktisk, god! Præcis som indmaden og det ydre design er nemlig også resten af udrustningen god og praktisk uden at være prangende. Tastaturet er lækkert med store taster, som sågar har en lille fordybning, der gør dem nemmere at ramme. Men de har kort vandring.
På samme måde er skærmen pæn, men med 1366 x 768 pixel er den langt fra testens højeste opløsning.
Det er omvendt fremsynet af Dell helt at droppe harddisken og i stedet forsyne XPS 13 med 128 gigabyte SSD. Den er ikke så stor som den i MacBook Air, der er på 256 gigabyte, men Dell skal have pluspoint for – sammen med Apple, HP, Samsung og Toshiba – helt at droppe harddisken og satse 100 procent på SSD.
Også i denne test:
HP Envy 14 Spectre
Hele pakken
Med denne ultrabook får man hele pakken. Design, ydelse, skærm og lyd spiller sammen, og det hele går op i en højere enhed.
Acer Aspire Timeline Ultra M3
En besynderlig skabning
Det er næsten ikke til at forstå, at Acer vover at kalde denne slæbbare computer en ultrabook.
Asus Zenbook UX32VD
Monsterydelse
Den nyeste ultrabook fra Asus er som en computerversion af et bonsaitræ. Ydelsen er som på en kæmpe computer, men i denne udgave fylder den ingenting.
Apple MacBook Air 13″
Referencemodellen
Det er næppe et tilfælde, at Apples “ultrabook” hedder Air til efternavn. Fra yderst til inderst er den designet med skyen i tankerne.
Samsung Series 9
Sådan ser “ultra” ud
Den tyndeste og letteste ultrabook i testen er også den bedste. Ingen over og ingen ved siden af Samsung Series 9.
Toshiba Portege Z830-10Q
Dyr, men dårlig
Testens dyreste ultrabook er langtfra den bedste. Nærmest tværtimod.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer