Umiddelbart virker Toshibas ultrabook meget lækker og stilfuld. Den er tydeligvis lavet med erhvervskunder i tankerne – hvilket fingeraftrykslæseren er en ret klar indikator på – og det måske grunden til, at den er så dyr – nemlig over 12.000 kroner! Ikke engang Apple kan med MacBook Air svinge sig op på en tilsvarende pris, og det selv om Toshiba Portege Z830-10Q på stort set alle punkter er ringere end såvel MacBook Air som alle andre ultrabooks i denne test. Hvis vi starter med ydelsen, så leverer Toshiba den ringeste Geekbench-score på blot 5.211. Det er en forskel på godt 2.000 point op til testens to bedste maskiner fra Asus og Samsung, hvilket virker svært at forstå, når nu specifikationerne er så ens.
Det stilfulde design skuffer også hurtigt, når man opdager den meget plasticagtige kvalitet og de irriterende skarpe hjørner, som bl.a. gør maskinen vanskelig at betjene, medmindre man sidder et stykke fra den med armene strakt ud foran sig. Tastaturet har bagbelysning og en god afstand mellem tasterne, som til gengæld lider under alt for kort vandring. Desuden virker de skrøbelige – nærmest som om man skal passe på, at de ikke falder ud. Touchpad’en er for lille, og alt i alt betyder det kantede design, det halvdårlige tastatur og den lille touchpad, at brugervenlighed og betjening får bundkarakter!
Og når nu Toshiba Portege Z830-10Q koster på den forkerte side af 12.000 kroner, hvorfor skal brugeren så belemres med al den crapware, som pc-producenterne ellers plejer at fylde på de mere billige maskiner for at få fremstillingsprisen ned? Det er der ikke meget professionel business-stil over, Toshiba! Det er der måske over skærmen, som er både mat og kedelig. Men det er sikkert meningen, når man alligevel kun skal bruge sin ultrabook til Excel og PowerPoint …
Også i denne test:
HP Envy 14 Spectre
Hele pakken
Med denne ultrabook får man hele pakken. Design, ydelse, skærm og lyd spiller sammen, og det hele går op i en højere enhed.
Acer Aspire Timeline Ultra M3
En besynderlig skabning
Det er næsten ikke til at forstå, at Acer vover at kalde denne slæbbare computer en ultrabook.
Asus Zenbook UX32VD
Monsterydelse
Den nyeste ultrabook fra Asus er som en computerversion af et bonsaitræ. Ydelsen er som på en kæmpe computer, men i denne udgave fylder den ingenting.
Apple MacBook Air 13″
Referencemodellen
Det er næppe et tilfælde, at Apples “ultrabook” hedder Air til efternavn. Fra yderst til inderst er den designet med skyen i tankerne.
Dell XPS 13
Ikke ringe
Dell er mere kendt for effektiv supply chain end for gode computere, men den nye XPS 13 ultrabook kan de nu godt være bekendt.
Samsung Series 9
Sådan ser “ultra” ud
Den tyndeste og letteste ultrabook i testen er også den bedste. Ingen over og ingen ved siden af Samsung Series 9.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer