I modsætning til de øvrige modeller er CraftBot PLUS bygget i metal og virker med sin blå, hammerlakerede overflade udpræget solid. At der er tale om et stykke teknisk udstyr, er tydeligt, men alle kabler er skjult, og maskinens indre virker både rent og ordentligt. Et touch-panel på 2 x 1,5 tommer gør det muligt at betjene printeren manuelt og f.eks. printe direkte fra USB-nøgle.
Med et byggevolumen på 25 x 20 x 20 cm kan man printe ret store modeller på CraftBot, og byggefladen kan desuden opvarmes, så plastmassen ikke afkøles så brat ved mødet med den.
Også her skal softwaren hentes på nettet. CraftWare 1.11 Beta er producentens eget 3D-redigerings- og slicer-program. Programmet virker tillidsvækkende og er næsten lige så let at bruge som MakerBots programmel. I hvert fald indtil man klikker på Expert-knappen og får adgang til et overflødighedshorn af indstillingsmuligheder i modelopbygningen.
I det hele taget virker CraftBot tillidsvækkende og solid. Og hurtig er den også. Men så er det, det begynder at gå galt …
Printerdriveren foreslog at opdatere firmwaren. Det er der i reglen en god grund til, så jeg klikkede OK og satte processen i gang – med det resultat, at touch-displayet holdt op med at fungere. Og selv ikke timers forsøg på at nulstille printer og display samt flere opkald til support-telefonen i Ungarn kunne løse problemet. “Der var nogle få printere, som vi sendte ud med en anden firmware. Og den virkede ikke så godt.” Resten af testen måtte derfor foregå med fjernstyring fra pc’en.
Softwaren gav også anledning til panderynken undervejs. Som når printjobbet pludselig stoppede uden synlig grund og nægtede at køre videre. Vi fandt også ud af, hvor vigtigt det er at justere byggepladen helt præcist, så extruderen ikke rammer det printede materiale på pladen og reducerer modellen til et filtret plastic-garnnøgle.
Konklusion
CraftBot PLUS er en stor, solid og lækker 3D-printer til en attraktiv pris. Den testede model havde nogle børnesygdomme, men den grundlæggende kvalitet virker okay. Softwaren virker ligeledes lovende, men ikke helt stabil. Da printeren kan håndtere filer i almindelige formater, er det dog ikke noget stort problem.
Også i denne test:
MakerBot Replicator Mini
Den stuerene 3D-printer
MakerBot er 3D-printernes pendant til Macintosh. En gennemtænkt brugerflade gør det let at komme i gang.
Wanhao Duplicator i3
Billig kinesisk kopimaskine
Duplicator er en af de billigste måder at komme i gang med 3D-print på, men ikke den nemmeste.
Velleman Vertex K8400
3D-print efter IKEA-metoden
Spar penge ved at bygge din egen 3D-printer.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer