TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

: Acer Predator 17

Stærk debutmodel

Acer har meldt sig i ind i den lille kreds af gamer-pc-producenter.

Af / 02/09/2016 - 05:00
Acer Predator 17

Home mener

  • Gennemført og overbevisende computer til storspillere. Man får virkelig meget ydelse for pengene!
  • Kort batteritid. Der findes endnu hurtigere computere, men de koster kassen!

Det er ikke første gang, Acer er med i en test af spilcomputere, men sidste gang var det med den ultraslanke, grafik-boostede ultrabook Aspire V Nitro, der på mange måder imponerede, men reelt ikke kunne være med i konkurrencen. Siden da har Acer imidlertid lanceret en helt ny serie af rendyrket spiludstyr kaldet Predator.

Predator 17 er topmodellen blandt de bærbare spilcomputere. En stor, solid 17-tommer i typisk kantet gaming-design. To røde metalgitre på de forreste hjørner dækker for højttalerne, mens et rødt gitter langs hele bagsiden er udblæsningskanal for et omfattende kølesystem. For at få ekstra køling kan man med et snuptag erstatte det optiske drev med endnu en blæser.

Ligesom vi har set det hos ASUS, er hængslerne til skærmen rykket fremad på kabinettet. Det får maskinen til at virke mindre i dybden, end den i virkeligheden er, og giver samtidig plads til kølesystemet.

Tastaturet er bagbelyst med zoneopdelt RGB-lys, og WASD- og piletasterne har rød kant, så de er nemme at finde i mørket. Tasterne, også de numeriske, er i fuld størrelse. De er forholdsvis behagelige at skrive på og med en rimelig god vandring.

Lyden er god – og høj – på Predator 17. Selv om hovedtelefoner eller et sæt ordentlige højttalere er at foretrække, er der så meget smæk i de indbyggede højttalere, at man sagtens kan få en god oplevelse i spillet. Eller blive bedt om at skrue ned, hvis man spiller sammen med andre.

Annonce

Indmaden viser, at Acer mener det seriøst med deres entré i gamer-verdenen: En Intel Core i7-6700HQ processor af nyeste generation og hele 64 gigabyte ram! Grafikprocessoren er – selvfølgelig – GeForce GTX 980M med 4 gigabyte ram. Også på disksiden er der fuldt hus: En stor SSD på 512 gigabyte til styresystemet og 2 terabyte harddisk til spillene.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Benchmarks

Predator 17 er en meget hurtig maskine, der kan køre fra de fleste andre bærbare spilcomputere. 3DMark 15-testen ender med et resultat på 8.261. Det er det næstbedste, vi endnu har målt, kun overgået af MSI GT72S Dominator, som vi testede i januar 2016 – og så MSI GT80 Titan. Også i processortesten Geekbench 3 er resultatet i den øverste ende: 3.414 i single-core og 12.751 i multi-core.

 

Konklusion

Acer Predator 17 er en imponerede debut i spilverdenen for Acer, som både på ydelse og pris præsterer at slå Alienware på hjemmebane. Den når ikke op på monsterydelsen fra MSI, men er fuldt ud stærk nok til at klare alle spil i dag. Og det til en pris, der virker rimelig.

Også i denne test:

MSI GT80 Titan 2QE

Kompromisløs kæmpe

Teknologien er på flere måder af ældre dato. Men resultatet er imponerende.

Den hurtigste 3D-grafik til dato! Imponerende teknologi og et tastatur som ingen andre laptops.
Den er vanvittigt dyr, sindssygt stor og tung, og så larmer den som en støvsuger med turbolader!
Læs hele testen

Alienware 17

For professionelle dræbere

Nydelig og pertentligt effektiv fra yderst til inderst. Der er ikke en finger at sætte på Alienware. Det skulle da lige være for prisen.

Den ser lækker ud på en – for gaming-computere – diskret og underspillet måde. Og ydelsen er i top.
Du kan få samme hastighed for færre penge andre steder, og der er ikke noget optisk drev.
Læs hele testen

ASUS Strix GL502VT

Fluevægtsmesteren

Bærbar nok til at kunne bruges til hverdag, men stærk nok til seriøst spilarbejde.

Slank og elegant letvægts-gamer, der kan mere, end den ser ud til.
Langsomste 3D-grafik i testen, og tastaturet er for upræcist.
Læs hele testen
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OLED-kvalitet med ekstrem hastighed

Stor gaming-lyd i lommen

Spektakulær gaming-skærm med QD-OLED

Den bedste håndholdte gaming-PC

Fantastisk skærm til gaming

Gaming du har råd til

Kongen af gaming-laptops

Skarp som en ragekniv

Guf for tastaturkrigere

Tjek det billede!

Omen Transcend 14 rammer rigtigt på det meste

Den vildeste Razer Blade