En moderne pc kan det meste for stort set ingen penge. Med mindre du vil have det sjovt, for så skal der seriøst kraftige regnemuskler i spil! Fotorealistisk 3D-virkelighed i høj opløsning er noget af det mest krævende, du kan sætte en computer til.
Vi har ofte testet gaming-computere, og selv om du kan komme langt for rimelige penge, så skal det seriøse penge på disken, hvis du vil spille de nyeste og mest realistiske spil.
Derfor har vi denne gang bedt computerleverandørerne om at give os deres bedste bud. Luksusmodellerne. De spillecomputere, som man ville vælge, hvis penge ikke var en begrænsende faktor.
Selv om leverandørerne således fik frie hænder, var der flere ligheder end forskelle på svarene.
Samme grafik overalt
Grafikprocessoren er den vigtigste komponent i en gaming-computer. Og når man beder om det bedste, falder valget på Nvidia GeForce GTX 1080, som er den kraftigste til 3D-spil lige nu. Den eneste måde at få større ydelse er at bruge flere af dem på én gang. Der findes faktisk laptops med to GTX 1080-processorer, men de koster som en bil og kræver to hænder for at løfte dem.
Skærm
De fleste maskiner i testen er udstyret med en skærm i ”gammeldags” opløsning. Full HD ligner en anakronisme i en 4K-verden, men her betyder hastighed mere end antallet af pixels. Til gengæld kan skærmene klare opdateringshastigheder på op til 144 Hz.
Processor og RAM
Også når det gælder hovedprocessoren, er ligheden slående. Alle i testen har valgt en 7. generations Core i7-processor fra Intel på knap 3 GHz. Og alle med fire kerner og otte tråde. Der findes kraftigere processorer, men så stiger prisen eksplosivt!
Lagring
Sidst, men ikke mindst er der i denne prisklasse enighed om, at der skal være både en SSD og en gammeldags fysisk harddisk i maskinen. Den hurtige SSD sikrer hurtig opstart for Windows, imens de store tunge spilfiler lagres på den mere rummelige harddisk.
Find det bedste tilbud
Vi har spillet de tungeste spil på maskinerne i testen, og vi har målt, vejet og benchmarket dem. Og vist er er de da forskellige – men ikke ret meget. De fleste er udstyret ned 32 GB RAM, alle har samme grafikprocessor, og fire ud af fem bruger samme processor (Intel Core i7-7820H på 2,9 GHz). Så der er i store træk tale om samme hardware.
Derfor spiller det ikke den store rolle rent ydelsesmæssigt, hvilken af maskinerne du vælger. Og skal vi være helt ærlige, er der heller ikke den store forskel på modellerne i denne test og de tilsvarende fra tidligere tests.
Så hvis du alligevel ikke har vundet i lotto, betaler det sig at se sig om efter et godt tilbud. Vælger du en maskine med i7-processor, GeForce GTX 1080-grafik og mindst 16 GB RAM, får du stort set samme ydelse, men prisen kan variere markant. Især på de modeller, der er på vej ud.
Asus ROG G703VI-XH78K
Stadig den kraftigste
Asus beviser med G703, at de stadig fortjener førertrøjen.
Alienware 17 R4
Larmer som en jetjager
Alienware skruer op for opløsningen – og blæserne.
MSi GT75VR 7RF Titan Pro -046NE
Udstyrsstykke i kæmpeformat
Der er ikke undladt noget i MSi’s titaniske gaming-maskine. Det kan mærkes på bærbarheden.
HP Omen 17 ap002no
Svendestykke fra HP
HP’s Omen-serie er blevet en ligeværdig konkurrent til de etablerede gaming-mærker.
Acer Predator Triton 700 NH.Q2LED.010
Kraftkarl i slank indpakning
Skinnet bedrager i Acers gamerlaptop, som har langt flere muskler end først antaget.