TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Vogel’s MotionSoundMount Next 8375

Fladskærm i bevægelse

Vogel’s er mestre i motoriseret stål, men kan de også lave lyd?

Af / 08/09/2017 - 12:00
Vogel’s MotionSoundMount Next 8375

Lyd & Billede mener

  • Kvalitetsfølelsen af beslaget er helt i top. Smart kabelføring og let montering.
  • Lyden i soundbaren er skinger og dåset.

Hollandske Vogel’s er kendt for noget så kedeligt som solide beslag til ophæng af fladskærme. Dem er de til gengæld eminent gode til at lave, hvorfor vi lod os lokke, da viftede med et motoriseret ét af slagsen. Dem har de haft i produktporteføljen før, men den nye udgave leveres med indbygget soundbar og trådløs subwoofer. Se, det lyder jo interessant!

Knap så interessant er prisen. Du skal af med små 8.500 danske kroner for hele herligheden, hvilket er mere, end de fleste giver for deres tv. Det er derfor naturligt at spørge, om SoundMount er pengene værd.

Solidt kram

Heldigvis er kvalitetsfølelsen god. Kassen vejer godt til, og det positive førstehåndsindtryk går igen, når man får pakket indholdet ud. Et væld af poser med skruer, møtrikker og rawlplugs virker først skræmmende, men når du har fået overblikket, er det ikke så kompliceret endda. Beslaget er allerede samlet og skal monteres på væggen med fire solide skruer. Der følger en skabelon med, så du let kan tegne borehullerne op på væggen.

Ideen med beslaget er simpel. Tv og soundbar får strøm igennem beslaget, ledninger gemmes væk i armene, og det tilbageværende indtryk er derfor enkelt og stilfuldt.

Annonce

En tung krabat

SoundMount er opgivet til at kunne bære maksimalt 30 kg. Hertil kunne det dog også være rart at vide, hvad selve beslaget vejer, da det er ganske tungt i sig selv. Sørg derfor for, at væggen kan bære, og læg dertil det øgede træk, når tv’et holdes i fuldt udstrakt arm fra den.

Murstensvæggen i en gammel københavnerlejlighed var ikke helt forberedt på dette, hvorfor beslaget efter et stykke tid var ved at flå rawlplugs ud af væggen. Katastrofen blev afværget, men det leder os til en klokkeklar advarsel: Sørg for at beslaget sidder GODT FAST, og at dine rawlplugs ikke drejer rundt i den smuldrede mørtel. Monterer du på en gipsvæg, skal du desuden bruge særlige rawlplugs, der griber fat på bagsiden af væggen.

Når det spiller

Når det hele så sidder, hvor det skal, er det tid til at tænde for strømmen. Det gøres ved at tænde tv’et, som samtidig vækker beslaget til live. Du kan justere positionen enten manuelt eller via den medfølgende app. Sidstnævnte er meget simpel, men fungerer efter hensigten. Mest imponerende var dog, hvor nemt den dannede forbindelse til beslaget. Meget elegant.

Beslaget kan bevæge sig op til 72 cm ud fra væggen og 120 grader til hver side. Du kan dermed fint montere dit tv i en skæv vinkel fra din sofa og alligevel sidde midt for. Tv’et kører automatisk ud, når du tænder for det, og retur til sin standardposition, når du slukker. Meget raffineret.

Hvad med lyden?

Men hvor selve beslaget og især den motoriserede del imponerer, er vi knap så blæst væk af soundbaren. Lyden er uden tvivl bedre end det, der kommer ud af de fleste moderne fladskærme, men sammenligner vi med andre soundbars, er billedet et andet. Vogel’s lyder skinger og dåset, og mangler ganske enkelt noget bund. Den medfølgende trådløse subwoofer hjælper ikke meget på dette problem.

Det virker ellers fornuftigt med to HDMI-indgange, optisk indgang og Bluetooth. Desværre hjælper det ikke meget, når lyden er så tam og kedelig som her. Diskant og bas kan justeres tre trin op og ned fra 0 via den medfølgende og meget billige fjernbetjening. Det er dog ikke nok til at redde den hjem, og soundbar, subwoofer og fjernbetjening har bare ikke samme kvalitetsfølelse som selve beslaget. Det er synd.

Et gammelt ordsprog lyder: Skomager, bliv ved din læst. Vogel’s laver glimrende beslag, men lyd har de altså ikke forstand på. Det havde derfor givet mere mening, havde de havde teamet op med en vilkårlig hi-fi-producent, som så havde stået for lyddelen.

Konklusion

Vogel’s MotionSoundMount 8375 er en dyr fornøjelse, men også et interessant produkt med en helt speciel målgruppe. Ser vi på beslaget alene, er det et imponerende stykke kram, som trods en høj pris også leverer høj kvalitet. Det samme kan ikke siges om soundbaren, der i mere end én forstand virker påhægtet. Beslaget er fremragende, men er lyden middelmådig.

Rådet herfra er derfor simpelt. Skal dit tv op og hænge, bør du i stedet kigge på det billigere Next 7355 uden soundbar. De penge, du sparer, kan du så bruge på at købe noget ordentlig lyd fra Sony, Samsung eller LG.

Mikael Hansen
(f. 1982): Freelancejournalist på L&B Home. Mikael startede som tech-journalist hos Gamereactor i 2006. Derfra gik turen til magasinet GEAR, hvor han også fik bred erfaring foran et kamera. En kandidatgrad senere vendte han retur som journalist på Lyd & Billede og sidenhen som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra fra PC’er til smartphones, smart home, lyd og gaming.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 år med Ambilight: Her er Philips' hidtil bedste TV

En blændende billedoplevelse

Potent premium-skærm

Stort, ja - men er det godt?

Sony på hjemmebane

Hvilket Frame-TV er det bedste?

Prisbillig TV-underholdning

Philips’ mest blærede TV hidtil?

Now That’s Entertainment!

Gør det gamle TV smartere

Gigantisk Samsung-TV

Billedmaskinen til de rigtig kræsne