Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Lenovo Yoga 3 Pro

Dårligere end forgængeren

Det første forbrugerprodukt baseret på Intels nye Core M-processor er desværre ikke overbevisende.

Skrevet af / 08/01/2015 - 15:00
Lenovo Yoga 3 Pro
Peter Gotschalk

Lenovos Yoga-serie af ultralette og hybride bærbare computere har været blandt vores favoritter, siden de første modeller blev introduceret for efterhånden et par år siden.

Yoga-navnet skyldes den helt særlige formfaktor, som indebærer, at skærmen kan bevæge sig 360 grader om sin egen akse. Yoga kan altså gå fra at være lukket sammen som en normal bærbar computer til at være foldet omvendt sammen, så låg og bund befinder sig ryg mod ryg, hvorved den bliver til en tablet. Midtimellem befinder sig et par oplagte skærmpositioner, så maskinen alt i alt byder på fire forskellige brugertilstande.

Yoga Pro er Lenovos serie af high-end ultrabooks til forbrugermarkedet, og vi var så begejstrede for 2’eren i serien, at den blev Bedst i Test i efterårets stortest af high-end ultrabooks. Derfor havde vi selvfølgelig også glædet os – som små børn juleaften – til at teste efterfølgeren, Lenovo Yoga 3 Pro, der også er det første forbrugerprodukt på markedet baseret på Intels spritnye Core M-processor. Men efter overstået test er vi ikke begejstrede.

I vores benchmark-test opnår Yoga 3 Pro et skuffende resultat. En Geekbench 3 score på henholdsvis 2.553 point (single-core) og 4.454 point (multi-core) er ikke kun ringere end resultatet fra forgængeren, som i en konfiguration med Intel Core i7 processor scorede henholdsvis 3.005 (single-core) og 5.818 point (multi-core) i førnævnte stortest fra september. Faktisk klarer Lenovo Yoga 3 Pro sig dårligere end samtlige de maskiner, vi testede i den pågældende gruppetest. Og det er ikke, fordi Yoga 3 Pro er billigere end alle konkurrenterne. Tværtimod befinder den sig i præcis samme prisklasse.

Batteritiden er heller ikke imponerende. Lenovo oplyser selv, at batteriet kan holde i syv timer ved normal brug, og det svarer meget godt til vores oplevelse. Men syv timer er altså heller ikke overvældende, når eksempelvis Yoga 3 Pros forgænger, Yoga 2 Pro, kunne levere op til ni timers batteritid, mens den nyeste MacBook Air klarer næsten 12 timer!

Der skal ikke meget til, før blæseren går amok. Det er altid irriterende, men i dette tilfælde er det opsigtsvækkende frustrerende, fordi Intels Core M-processor netop er designet til at yde optimalt uden at blive for varm, så slanke ultrabooks og hybridcomputere skulle kunne klare sig helt uden blæser. Lenovo Yoga 3 Pro er imidlertid i den grad udstyret med en blæser og lader altså slet ikke til at drage fordel af M-processorens ninja-egenskaber.

Lenovoyoga3_detail

Til gengæld er det nye hængsel med urrem-design mere fleksibelt end nogensinde, og det er takket være det nye urrem-hængsel, at Yoga 3 Pro er blevet 17 procent slankere og 14 procent lettere end forgængeren. Desværre er det gået ud over robustheden. F.eks. giver skærmen efter i foruroligende grad, hvis man vrider eller holder godt fast i den.

Det slanke design har også betydet, at tasternes vandring nærmest er ikke-eksisterende. Med andre ord er der meget kort afstand mellem de enkelte tasters yderpositioner, og det går ud over ergonomien.

Skal der blive plads til et par rosende ord, så har lyddelen fået en vitaminindsprøjtning via indbygget lydoptimerende software i samarbejde med JBL. Og skærmen er af samme type (inklusive touch-funktionalitet) og har samme opløsning som den, der sidder i Yoga 2 Pro, hvorfor skærmbilledet er knivskarpt og farvetemperaturen dejligt naturlig.

Alt i alt er Yoga 3 Pro dog lidt af en skuffelse, og så er den tilmed flere tusind kroner dyrere end forgængeren. Øv!

Home mener

Fremragende billedkvalitet og meget høj opløsning. Lydoptimering fra JBL gør sammen med det sublime billede og det fleksible design maskinen perfekt at se film og tv-serier på. Den er blevet så slank, at det går ud over robustheden og sågar ergonomien qua det dårlige tastatur. Ydelsen lever ikke op til prisen, og batteritiden er set bedre.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Sej egoist-router

Laptopbrugere bliver afhængige

Chromebooks på skolebænken

Grønt fremskridt i små trin

Betalelig og superlet uden kompromiser

Lyd & Billede
Scroll to Top