Hvordan klarer man som producent at finde på nye navne til alle modellerne? Logitech har fundet en nem måde, når det gælder den professionelle serie, der er udviklet til og i samarbejde med professionelle gamere. Her hedder alle produkter nemlig det samme: PRO!
Imens konsistensen er i top, kan det være lidt svært at skelne modellerne fra hinanden. Jeg har gennem årene haft tre eller fire headsets, der alle hed Logitech Pro gennem hænderne – og dertil flere mus og tastaturer med samme navn. Men Logitech Pro X2 Lightspeed er i hvert fald en direkte arvtager til Logitech Pro X Lightspeed, som vi testede i 2021.
Som på alle medlemmer af PRO-serien er designet skåret ind til benet, og pasformen er mindre afslappet magelig end på de andre deltagere. Man skal jo nødig døse hen midt i finalekampen!
Kontrollerne er få og praktiske: En skydeknap til at tænde og slukke, en drejeknap til lysstyrke og trykknapper til mikrofonafbryder og til Bluetooth. Sidstnævnte er en ny feature på det ellers så nøgterne headset, der viser at mobilgaming bliver taget alvorligt.
Alsidig tilslutning
Til seriøs gaming bruges naturligvis Logitechs egen forsinkelsesfrie 2,4 GHz-standard. Vil man have det på den helt gammeldags maner (eller spiller man på en platform uden USB), kan man også tilslutte et analog 3,5 mm minijackkabel. USB-adapteren til trådløs forbindelse har desuden en minijackindgang. Toppoints til Logitech for alsidige tilslutningsmuligheder!
Det lange bløde USB-kabel er dog kun beregnet til opladning. Ikke som digital lydforbindelse. Den korte svanehalsmikrofon er aftagelig, og har en vindhætte af skumgummi.
Der medfølger en opbevaringstaske, der faktisk er god nok til at tilføje værdi. Det bløde, skumagtige stof er et par millimeter tykt, og yder en vis beskyttelse under transport.
Enkel software
Styresoftwaren Logitech G Hub er ikke absolut påkrævet, men den giver adgang til virtuel 7.1 surround-lyd med DTS Headphone:X. Tidligere versioner tilbød også en EQ-funktion, men den er fjernet. Det er næsten lidt for enkelt.
Funktionel lyd
Der er nu strengt taget ikke noget at bruge den manglende EQ til, for lyden sidder lige i øret. Bassen er passende fyldig. Mellemtonegengivelsen er ren og præcis, og den demonstrerer, hvorfor man skal betale næsten dobbelt så meget for Logitech-sættet som for HyperX. Diskanten gør ikke væsen af sig, men lyden er er på ingen måde mørk eller ulden.
Konklusion
Logitech Pro X 2 Lightspeed er skabt til at være et professionelt værktøj uden overflødig pynt. Og det er lykkedes. Byggekvaliteten virker solid, og de få kontroller er velvalgte og tydelige. Tilføjelsen af Bluetooth er et ekstra plus. Softwaren er så simpel, at der egentlig ikke er grund til at bruge plads og CPU-ressourcer til at installere den.
Også i denne test:
Turtle Beach Stealth Pro
Luksusklasse til luksuspris
Turtle Beach Stealth Pro er i en anden klasse end konkurrenterne. Også prismæssigt.
SteelSeries Arctis Nova 7P Wireless
Afslappet stil
Lyden er glimrende – og softwaren ligeså.
Razer Blackshark V2 HyperSpeed
Praktisk i brug
Semiprofessionelt headset uden pynt – men med masser af velvalgte features.
HyperX Cloud III Wireless
Enkelt, men tilstrækkeligt
HyperX Cloud III Wireless 7.1 ligner sine forgængere, men er blevet lidt blidere med årene.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer