Fra HP har vi fået Omen 16 ind til test. En 16-tommers gaming-laptop i klassisk, slankt design.
Med kun 2,4 cm i højden og en vægt på 2,4 kg er den stort set i ultrabook-klassen. At det kan lade sig gøre at lave en så let gaming-maskine, er imponerende.
En del af forklaringen er plastic. Alle PC’er i testen har plastickabinet, og det er i orden til prisen. Men Omen 16 har det mest bøjelige af alle. Man kan uden at bruge kræfter vride kabinettet flere centimeter – imens det knirker og knager, og lyset i tastaturet går ud.
Skærmen har QHD-opløsning (2.560 x 1.440 pixels). Og selv om prisen er lav, er opdateringshastigheden 240 Hz. Man får virkelig meget hardware for pengene.
Det eneste sted, der er sparet på indmaden, er på lagerpladsen, hvor Omen 16 som den eneste maskine i testen kun har 512 GB SSD. Det betyder, at du kun kan have tre-fire store spil installeret ad gangen.
Der er ikke noget numerisk tastatur, selvom kabinettet er bredt nok til det. I stedet har HP givet ekstra god plads til piletasterne. Det er ikke så dumt endda, da de separate taltaster alligevel mest bruges til kontorarbejde, og mange spillere foretrækker ”tenkeyless”-tastaturer – uden netop separate numeriske taster.
Tastaturet har RGB-bagbelysning, men kun i tre zoner. Og da tasterne har sorte kanter, er lysshowet svært at få øje på, med mindre det er helt mørkt i lokalet. Tasterne er af temmelig tarvelig kvalitet, og de vipper lystigt, hvis man ikke trykker præcis på midten. Men de udfører opgaven.
Benchmarks
HP Omen 16 har en Intel Core i7-13700HX processor. Selv om den er en saftig topmodel i i7-serien med 16 kerner og 24 tråde, undrer det alligevel, at HP har fået så megen regnekraft ud af den. PCMark 10-kontortesten ender med en score på 8116, hvilket er langt over de andre deltagere – hvoraf flere har i9-processorer.
Men da spil handler mere om 3D-grafik end om rå regnekraft, bliver resultatet i sidste ende næsten uafgjort.
Batteriet har langt fra superkræfter. To timer og atten minutter tog det at dræne det for strøm med vores batteristresstest, der simulerer kontorprogrammer med fuldt blus på skærmen. Men det er dog ikke meget ringere end konkurrenterne, der også lander på omkring to en halv time.
Konklusion
HP Omen 16 er den billigste PC i testen. Men den tekniske ydelse er præcis lige så god som på de andre. Faktisk løber maskinen fra konkurrenterne på flere områder. Byggekvaliteten er ikke imponerende, og kaster du den i rygsækken hver dag, som var den en ultrabook-computer, får den sandsynligvis en kort karriere. Dette gælder i større eller mindre grad alle PC’erne. Men byggekvaliteten i Omen 16 er lidt tarveligere end de andres. Lagerpladsen er også skrabet. Men det ødelægger dog ikke indtrykket af en PC, der giver meget valuta for pengene.
Også i denne test:
Lenovo Legion 5 Pro 16 IRX8 (82WK00ELMX)
Stærkeste processor
Lenovo Legion 5 er en stærk maskine i en slank krop.
MSI Katana 15 B13VGK
Farvestrålende
MSI Katana 15 er slank som et samuraisværd med indbygget lysshow.
Acer Nitro 17 AN17-41
Lidt mere PC for pengene
Acer Nitro 17 er ikke bare stor, men også god.
Erazer Deputy P50 MD62519
Sort vicesheriff
Erazer Deputy P50 er på papiret den svageste i testen, men det kan ikke ses på resultatet.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer