Fra Asus’ undermærke for gamere har vi fået Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless. Der er tale om et tastatur i forkortet bredde, så det ikke optager mere end nødvendigt at den begrænsede plads på spillebordet. Men hvis du dermed tænker tenkeyless, tager du fejl. Det numeriske tastatur er bibeholdt, men blokken af navigationstaster er strøget. Tasterne er der, men nogle har holdt flyttedag, mens andre kun findes som skift-funktioner på det numeriske tastatur.
Det er præcis den modsatte løsning af, hvad Logitech har valgt; de har beholdt navigationstasterne, men droppet blokken af tal.
Til andet end gaming foretrækker jeg at have et numerisk tastatur ved hånden. Men jeg er ikke sikker på, at det her er den bedste løsning. Hvis man ikke bruger lang tid i regneark (det gør jeg), kan taltasterne undværes. Navigationstaster i form af piletaster, side op/ned og navnlig de to slettetaster bruges hele tiden. At sidde og lede efter dem i rækken af funktionstaster gør skrivning langsommere.
Asus har lavet sine egne kontakter, men navnet NX viser den tydelige inspiration fra Cherrys MX-kontakter. Kontakterne kan udskiftes uden lodning (”hot-swappable”), så er man ikke tilfreds med reaktionen, kan man selv tilpasse tastaturet.
Kontakterne på testeksemplaret var af typen ROG NX Snow, der er lineære taster uden klik eller mærkbart kontaktpunkt. De var desuden smurte for at give en så glat og lydløs brug som muligt.
Der medfølger en udmærket håndledsstøtte, der giver en langt bedre ergonomi. Støtten kan klikkes magnetisk fast på tastaturet. USB-modtageren til trådløs forbindelse er også holdt magnetisk på plads i sin ”garage” på bagsiden.
Hver tast har individuel RGB-belysning, der kan programmeres med styresoftwaren Armoury Crate, der også gør det muligt at give hver tast sin egen makrofunktion. Armoury Crate kan også styre alt andet RGB-grej fra Asus.
Konklusion
Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless et solidt tillidsvækkende tastatur i kompakt format. Hvis du har brug for separate taltaster, men ikke har plads til et fuldstørrelses-tastatur, kan dette være den optimale løsning. Det er også et plus, at kontakterne kan udskiftes uden lodning – selvom det for de fleste vil være en nørdet detalje, der aldrig bruges i praksis. Det anderledes layout virker upraktisk, men er sikkert et spørgsmål om tilvænning.
Også i denne test:
Logitech PRO X TKL Lightspeed
Samurejsesæt
Turneringstastatur i forkortet udgave – og med bæretaske.
Asus ROG Falchion RX Low Profile
Lav og lækker coupémodel
Asus ROG Falchion RX Low Profile er skåret ned i både areal og højde.
NXZT Function 2
Ulv i fåreklæder
NZXT Function 2 er ikke et tastatur, man køber for at imponere. Man køber det for at vinde.
Logitech Pro X 60 Lightspeed
Maksimal minimalisme
Hvis pladsen på gaming-bordet er meget, meget begrænset, er Logitechs ultrakompakte tastatur måske svaret.
HyperX Alloy Elite 2
Det mest farvestrålende
HyperX har multimediefunktioner og tivolilys for alle pengene.
SteelSeries Apex PRO TKL
Verdens hurtigste tastatur
SteelSeries Apex PRO TKL er hurtigt nok til Lucky Luke - og så følsomt, at det næsten er nok at kigge på tasterne.
Razer BlackWidow V4 Pro
Sort luksusflyder
Razer BlackWidows V4 Pro oser af stil og afdæmpet luksus. Det er også et godt tastatur.