HyperX Alloy Elite 2 er en efterfølger til Alloy Elite RGB, som vi har testet for hele seks år siden. Med få og små ændringer ligner det forgængeren på en prik.
For dem, der ikke har et seks år gammelt tastatur i frisk erindring, er der tale om et tastatur i fuld størrelse, med navigationstaster, numerisk tastatur og alt til faget hørende. Ligesom i PC’ens barndom. Tastaturet har også en stribe multimedietaster langs den øverste kant. Herunder en tromle til at justere lydstyrke. Logitech har lignende funktioner – men HyperX viste vejen i sin tid.
Der fulgte en håndledsstøtte med den oprindelige HyperX Alloy Elite. Det gør der ikke længere. Tastaturet er fladt nok til, at det nok ikke bliver et problem. Men det ville ikke have kostet meget at medlevere en håndledsstøtte i genbrugsplast, der ville hjælpe på både ergonomien og den grønne samvittighed.
De fleste taster i testen har helt sort hætter. HyperX’ taster har matte hvide sider for at lade lyset passere. HyperX kalder tasterne for ”Pudding” (budding). Om det er pænt eller grimt, er en smagssag, men det giver under alle omstændigheder et meget mere farvestrålende resultat.
HyperX Alloy Elite 2 er ret tungt. Det er nemlig bygget over en bundplade af stål, der burde være garanti for stabil brug i årevis.
HyperX brugte tidligere Cherry-kontakter, men har nu sin egen serie, der fås i tre varianter. Testmodellen havde HyperX Red-kontakter, der er den lineære variant uden klik. Tasterne har forholdsvis lav modstand, og føles mindre overbevisende end tasterne fra for eksempel Asus og Logitech.
De øvrige tastaturer i testen er trådløse, men HyperX Alloy Elite 2 kan kun bruges kablet. Og sikke et kabel. Kablet er tykt og stift som en vandslange og betrukket med en vævet strømpe. Kablet ender i to USB-A-stik, givetvis for at sikre tilstrækkeligt med strøm i de tilfælde, hvor USB-A-porten har begrænset strømkapacitet. Det virker gammeldags og upraktisk i dag. Og hvor mange PC’er har to ledige USB-A-porte?
Konklusion
HyperX Alloy Elite 2 er testens billigste, men er alligevel stort, tung og solidt. Det er et gammeldags kablet tastatur med et overflødighedshorn af taster og multimedieknapper, samt testens mest farvestrålende lysshow. Tasterne er af lidt middelmådig kvalitet, og kablet stift. Men du får stadig meget for pengene.
Også i denne test:
Logitech PRO X TKL Lightspeed
Samurejsesæt
Turneringstastatur i forkortet udgave – og med bæretaske.
Asus ROG Falchion RX Low Profile
Lav og lækker coupémodel
Asus ROG Falchion RX Low Profile er skåret ned i både areal og højde.
Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless
Fuldt – men forkortet
Asus-tastaturet er krympet i størrelse, men har alligevel numerisk tastatur. Men er det en god ide?
NXZT Function 2
Ulv i fåreklæder
NZXT Function 2 er ikke et tastatur, man køber for at imponere. Man køber det for at vinde.
Logitech Pro X 60 Lightspeed
Maksimal minimalisme
Hvis pladsen på gaming-bordet er meget, meget begrænset, er Logitechs ultrakompakte tastatur måske svaret.
SteelSeries Apex PRO TKL
Verdens hurtigste tastatur
SteelSeries Apex PRO TKL er hurtigt nok til Lucky Luke - og så følsomt, at det næsten er nok at kigge på tasterne.
Razer BlackWidow V4 Pro
Sort luksusflyder
Razer BlackWidows V4 Pro oser af stil og afdæmpet luksus. Det er også et godt tastatur.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer