Californiske NZXT er først og fremmest kendt som producent af PC-kabinetter, bundkort, og andre dele til selvbyggermarkedet, men de har de senere år udvidet udvalget til også at omfatte mere ”mainstream” gamingtilbehør, som headsets og tastaturer. NZXT Function 2 er, logisk nok, firmaets andet tastatur.
NZXT Function 2 er tæt på at ligne leksikondefinitionen på et standardtastatur. Der er præcis de taster, der altid har været der, og funktionstaster og numeriske taster sidder præcis på de vante pladser, som hænderne helt af sig selv finder vejen til.
Det er der ikke noget galt i, da man helst skal behøve at tænke så lidt som muligt på, hvor man skal trykke. Og det gælder, hvad enten opgaven er at skrive en rapport eller tilintetgøre sine fjender i et 3D-spil. På det punkt er NZXT eksemplarisk enkelt og nemt at gå til, mens nogle af konkurrenterne krævede længere tilvænning. Tastaturet kan kun bruges kablet (USB-C), så også her er det plug-and-play.
Bag den meget lidt inspirerende overflade finder man ret avanceret teknik. Kontakterne er optiske (NZXT Swift Optical), og de har variabelt kontaktpunkt. Ikke så variabelt som hos SteelSeries, men man kan vælge mellem 1 mm og 1,5 mm, før kontakten sluttes.
Kontakterne er udskiftelige, så man kan skifte til andre typer med for eksempel lavere eller større modstand eller en anden karakteristik end de lineære, klikfri, der er monteret fra fabrikken. Der medfølger otte alternative ekstra kontakter i kassen, som man kan eksperimentere med.
Tastaturet har også mulighed for polling-hastigheder op til 8.000 Hz ligesom Razer. Så er du virkelig, virkelig hurtig på fingrene, er det ét af dem, du skal vælge. Polling-hastigheden indstilles i softwaren, der hedder NZXT CAM. Det er et forholdsvis lille program, der viser NZXTs baggrund i selvbyggermiljøet. Det meste af brugerfladen bruges på et kontrolpanel over PC-hardwaren, hvor man kan aflæse alle hastigheder og temperaturer på bundkortet og i grafikkortet.
Indstilling af funktioner på tastaturet forekommer nærmest at være en eftertanke. Faktisk genkendte programmet slet ikke NZXT Function 2-tastaturet!
Konklusion
NZXT Function 2 ligner et standardtastatur af den billigste slags, men bag det kedelige design finder man solid og ret nørdet teknologi med nogle af testens mest avancerede kontakter. At prisen også er blandt de laveste, er et ekstra plus. Softwaren virker dog noget ufærdig.
Også i denne test:
Logitech PRO X TKL Lightspeed
Samurejsesæt
Turneringstastatur i forkortet udgave – og med bæretaske.
Asus ROG Falchion RX Low Profile
Lav og lækker coupémodel
Asus ROG Falchion RX Low Profile er skåret ned i både areal og højde.
Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless
Fuldt – men forkortet
Asus-tastaturet er krympet i størrelse, men har alligevel numerisk tastatur. Men er det en god ide?
Logitech Pro X 60 Lightspeed
Maksimal minimalisme
Hvis pladsen på gaming-bordet er meget, meget begrænset, er Logitechs ultrakompakte tastatur måske svaret.
HyperX Alloy Elite 2
Det mest farvestrålende
HyperX har multimediefunktioner og tivolilys for alle pengene.
SteelSeries Apex PRO TKL
Verdens hurtigste tastatur
SteelSeries Apex PRO TKL er hurtigt nok til Lucky Luke - og så følsomt, at det næsten er nok at kigge på tasterne.
Razer BlackWidow V4 Pro
Sort luksusflyder
Razer BlackWidows V4 Pro oser af stil og afdæmpet luksus. Det er også et godt tastatur.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer