Tyske Roccat, som i dag en del af Turtle Beach, er en gammelkendt deltager i vores tests. De har denne gang sendt os Roccat Syn Max Air, der er en storebror til Roccat Syn Pro Air, som vi testede for et år siden.
Umiddelbart ligner Syn Max Air Pro-modellen. Begge har firkantede, halvgennemsigtige ørekopper med RGB-lys i, og begge har en hovedbøjle foret med blødt sort kunstlæder. Syn Max Air udmærker sig ved ekstra store, bløde ørepuder i memoryskum, foret med kunstlæder. Ørepuderne indeholder også en varmeledende gele, der virker kølende og gør det behageligere at have headsettet på under lange spilsessions.
Den mest bemærkelsesværdige opgradering fra Max-modellen er dog den medfølgende opladningsdock, der samtidig fungerer som trådløs modtager. Tre kontakter sørger for opladning af batteriet. Desværre er forbindelsen ikke helt så automatisk og præcis, som man kunne ønske. Ofte skal headsettet vrikkes på plads, før et rødt lyssignal bekræfter, at opladningen er i gang.
Hovedbøjle og ørekopper er af plastic, men byggekvaliteten virker nogenlunde tilforladelig. Dog var det sværere end normalt at få tilpasset headsettet til en behagelig og stabil pasform på hovedet.
Ufærdigt styreprogram
Roccat Swarm-styreprogrammet er versioneret til dansk. Det er en prisværdig ide – men det ville have gjort brugen nemmere, hvis de havde ladet være! Så ville man slippe for at skulle gætte sig til, at ‘Rumdeler‘ var en fejloversættelse af ‘Spatializer‘ – altså en falsk rumklang.
Energien kunne i stedet være brugt på at give programmøren et begynderkursus i konventionerne for Windows-brugerfladen. Alt for mange steder skal man gætte sig frem, fordi dialogbokse har den forkerte størrelse, så knapper og valgmuligheder er usynlige. Jeg er sikker på, at det hele har set godt ud på programmørens egen skærm. Men Roccat har åbenlyst set bort fra enhver kvalitetskontrol på brugerfladen.
Når det til sidst lykkes at få programmet til at fungere, og møjsommeligt har gættet sig vej gennem en firmwareopdatering af USB-adapter, headset og dock, sidder man med et styreprogram, der faktisk har alle de nødvendige funktioner. Som equalizer, 3D-lyd og styring af RGB-lys i ørekopper og dock. EQ’en har kun to indstillinger til spil og én til mikrofonlyden. Det er minimalt, men det fungerer.
God surround fra Waves
3D-lyden er leveret af Waves, som også lavede 3D-lyd i Audeze Mobius, og der er aldeles fremragende indstillinger til både spil, musik og film.
Hvor styreprogrammet er langt fra at være brugsklar, er lyden heldigvis god. Balancen mellem toneområderne er perfekt, og lyden er velopløst uden at blive skarp. Den gode virtuelle surroundlyd fra Waves gør det til en fornøjelse at bruge headsettet både til film og musik.
Roccat Syn Max Air har også indbygget Bluetooth-modtagelse. Det er fint til mobilspil, men designet frister ikke til at bruge headsettet som trådløse hovedtelefoner.
Konklusion
Roccat Syn Max Air er på flere måder virkelig vellykket: Lyden er god, dog uden at nå samme hi-fi-højder som de bedste i testen. Og 3D-lyden fra Waves er direkte fremragende. Det samme kan ikke siges om byggekvaliteten, der er middelmådig – og ikke svarende til prisen. Og styreprogrammet er simpelthen en ommer! Mens man til nød kan leve med den kluntede oversættelse, kan det simpelthen ikke passe, at man sender et så ufærdigt program ud til brugerne.
Også i denne test:
Astro A30 Wireless
Til multiplatformspillere
Hvis du spiller på både konsol, mobil og computer, kan Astro A30 være et godt valg.
Asus ROG Delta S Wireless
Blødt som en lædersofa
Asus ROG Delta S Wireless er total komfort, parret med god lyd.
Corsair Virtuoso RGB Wireless XT
Stilfuldt som en sort BMW
Corsair satser på de modne gamere med eksklusiv, afdæmpet elegance.
EPOS H3PRO Hybrid
Tigerspring fra EPOS
EPOS har endelig klippet kablerne. Resultatet er overbevisende.
JBL Quantum 610 Wireless
Godt budget-headset
JBL’s billige gaming-headset gør det okay til prisen, men vil du have mere, må du betale mere.
Nacon RIG 800 Pro HD
Genganger fra fortiden
Vi har testet dette headset for fire år siden. Det er ikke blevet bedre i mellemtiden – kun dyrere.
Shark Receptor H70 Wireless
Dansk konkurrent
Shark Gaming har lavet et prisbilligt headset, der gør det meste rigtig godt. Men ikke alt.
Sony Inzone H9
Sci-fi-headset rammer plet
Hi-fi-specialisten Sony har langt om længe lanceret et gaming-headset. Det var ventetiden værd!
Steelseries Arctis Nova 7 Wireless
Gaming for voksne
Steelseries har styr på lyden, og softwaren er direkte fremragende.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer