Hvis Razers deltager i testen virker velkendt, er det ikke mærkeligt. Deathadder V3 Pro er blot det seneste skud på stammen i en familie af dødssnoge, der strækker sig tilbage til 2006. Og ifølge Razers hjemmeside er der mere end 30 forskellige udgaver (mange af dem er dog farvevarianter til fans af bestemte spil), i alt solgt i over 15 millioner eksemplarer.
Fælles for alle udgaver er en slank, ergonomisk form med en kantet forende, der minder om skuldrene på en 1980’er-jakke. Men i modsætning til 80’er-moden er Deathadder V3 Pro kulsort. Teknologien er naturligvis opdateret løbende gennem de 17 år, og den testede udgave er udstyret med en sensor, der klarer op til 30.000 DPI og en aftastningshastighed på hæsblæsende 750 tommer i sekundet. Hvis du altså er i stand til at lave håndbevægelser, der kommer op på 68 kilometer timen!
For at blive i modesproget har kroppen på Deathadder V3 Pro en tydelig timeglasform og er lidt slankere om ”taljen.” Det giver en behagelig ergonomi, hvor hånden lukker sig omkring gaming-musen.
Deathadder V3 Pro har fem synlige knapper, dvs. to musetaster (der er optiske og specificeret til 90 millioner klik), to tommelfingertaster på siden, samt klikfunktion i musehjulet. Alle kan omdefineres via Synapse-softwaren. Ligesom Logitech mangler Razer-musen DPI-knappen nedenfor rullehjulet. Knappen er ikke udeladt, men placeret på undersiden af musen. Det er bedre end ingenting, men stadig unødvendigt bøvlet. Og det fjerner enhver mulighed for at skifte opløsning midt i et spil!
Funktionen af knapperne kan dog selvfølgelig ændres i den særdeles omfattende styresoftware, Razer Synapse, hvor alle aspekter af gaming-musens opførsel kan justeres. Også meget nørdede ting, som hvor højt musen skal løftes fra underlaget, før bevægelser ikke registres. Og om det skal være den samme afstand ved løft og landing!
De to primære museknapper er knivskarpt præcise, men modstanden er forholdsvis høj. Det gør det lidt sværere at klikke hurtigt, men forhindrer på den anden side ”vådeskud”. Trinene på hjulet er ikke helt så højopløste som hos Logitech, men dog finere end hos Glorious Gaming, hvor afstanden mellem hvert klik er ret stor.
Konklusion
Razer Deathadder V3 Pro er klassisk Razer: Et nøgternt redskab med et formsprog så stilrent, at man næsten bliver bange for den. Modellen er allerede en klassiker, og Razer-fans får lige præcis, hvad de regner med. Sensoren er testens mest præcise – hvilket næppe vil gøre en forskel for nogen i praksis. Pasformen er fantastisk. Jeg kunne godt have ønsket en knap mere, men hvem tør foreslå at lave om på en klassiker?
Også i denne test:
Logitech Pro X Superlight 2
Professionelt værktøj
Logitech Pro X er saglig og uden pynt – og fås i pink.
Glorious Gaming Model D2 PRO 4K / 8K
Sortklædt dræber
Texas-musen er gravalvorlig som en professionel pistolmand.
HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless
Ulv i fåreklæder
HyperX ligner en kontormus, der gået galt i byen. Men den er helt på rette sted.
Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition
Skinnet bedrager
Under det diskrete ydre har Asus testens højeste opløsning.
Steelseries Aerox 5 Wireless
Mus i sportstøj
Testens sjoveste gaming-mus er svedsikker og farvestrålende.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer