TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: 3 streaming-forstærkere

Fed lyd på begrænset plads

Nyd bekvemmeligheden ved streaming uden at miste lydkvalitet undervejs! Bliv lykkelig med en af disse tre små streaming-forstærkere.

Af / Opdateret: 01/04/2024 - 12:05 // Først publiceret: 17.07.21
3 streaming-forstærkere

I jagten på de bedste musikoplevelser kan man let få den tanke, at man må vælge et stort og tungt bæst af en forstærker, som næsten får sikringen til at springe, når man tænder for den. En forstærker, som gennemrusker højttalerne og banker musikken ud af dem.

Små og elegante forstærkere med streaming

Det behøver slet ikke være tilfældet. Heldigvis. Der findes nemlig små og elegante forstærkere, som kun optager det halve af pladsen til en fuldskala forstærker, men som alligevel spiller musik med en fantastisk lydkvalitet. De opfylder desuden alle behov for at kunne streame musikken trådløst fra mobil eller PC. Man skal bare vælge rigtigt og være villig til at betale lidt for det.

Læs også 7 væghøjttalere Hvorfor acceptere middelmådig lyd, bare fordi du ikke vil have store, prangende højttalere i stuen?

Man kan komme fint omkring det med f.eks. en Sonos Amp streaming-forstærker og et par gode kompakthøjttalere. Her får du et flot anlæg, som samlet koster mindre end én af forstærkerne i denne test. Men du får så meget mere ud af musikken, hvis du går et par kvalitetsniveauer op.

Primare I15 Prisma front Lyngdorf_Front_skygge Cambridge Audio Evo 150 Tidal Connect
<
>
Tre streaming-forstærkere: Primare I15 Prisma, Lyngdorf TDAI-1120 og Cambridge Audio Evo 150

3 premiumforstærkere

Vi tester her tre alt-i-en-forstærkere i premiumklassen. De understøtter alle tre trådløs lyd via både Chromecast, AirPlay 2 og Bluetooth. Spotify Connect har de også, så du kan med andre ord helt frit vælge, hvordan du vil afspille musikken fra mobil eller PC. Forstærkerne har også nogle individuelle tricks i ærmet, og vi kan godt afsløre, at ingen af dem lyder ens.

Den billigste i testen er Primare I15 Prisma (for nylig opdateret til I15 Prisma MKII, men dette var den første version, vi testede), og et lille skridt over den ligger Lyngdorf TDAI-1120. De er begge på 60 watt, men bruger lidt forskellig teknologi. Lyngdorf-forstærkeren er den eneste i testen med indbygget rumkorrektion, så den kan tilpasse lyden fra højttalerne til rummet.

Annonce

Over dem troner Cambridge Audio Evo 150. Den er over dobbelt så kraftig, men præcis hvor meget længere den kan drive højttalerne, finder vi ud af. Den er også den eneste af de tre med hovedtelefonudgang, i tilfælde af at du vil hygge dig med et par hørebøffer om hovedet.

Alle tre forstærkere kan meget af det samme, hvad angår streaming af musik. De er også alle af høj kvalitet, både i forhold til lyd og konstruktion. Spørgsmålet er, hvilken der er den rigtige for dig, og det håber vi, at du bliver klogere på efter denne test.

Cambridge Audio Evo 150

Velopløst kraftkarl

Når det kommer til kompakte alt-i-ét-forstærkere, kan det dårligt gøres bedre end Cambridge Evo 150.

Alle de funktioner, du har behov for – og mere til. Gennemtænkt design og fantastisk lyd!
Der findes rigelig med fuldskalaforstærkere med endnu bedre lyd.
Læs hele testen

Lyngdorf TDAI-1120

Behersker rummet

I mange rum vil Lyngdorf TDAI-1120 fungere meget bedre end andre forstærkere takket være et vigtigt trick.

Spækket med funktioner, glimrende rumkorrektion. Fin lyd.
Lyder lidt tamt uden rumkorrektion. Ingen fjernbetjening, skal styres med app.
Læs hele testen

Primare I15 Prisma

Stor overraskelse i lille pakke

Denne lille krabat fra Primare kan det meste, er lækker at se på og lyder fortræffeligt.

Stram og god lyd, mange tilslutninger og streaming-muligheder.
60 watt er ikke alverden
Læs hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

2 kommentarer til “3 streaming-forstærkere”

  1. Ejer TDAI 1120.
    Det mest imponerende ved den lille kasse er, at der er ufatteligt detaljerede justeringsmuligheder. Alt fra delay til kurve og placering af crossover til subwoofer kan customizes og meget meget mere. Når den er sat op så er den utroligt let at bruge.

    Tidal connect, spotify connect bluetooth alt virker bare.
    Konen bruger den konstant da det er så enkelt.

    Samtidig er det utroligt ren og kontrolleret lyd.
    Til mindre rum er tdai 1120 utroligt god.

    1. Enig, den er veldig god. Jeg har kjøpt en selv, til å drive mine utendørshøyttalere. Disse er montert oppunder taket i en vinterhage, noe som farger lyden. Lyngdorf-en fikser det hele.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bluesound tager kampen op med WiiM

Technics frier til de audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Slet og ret et knaldgodt køb

Bringer musikken til live

Gløder af spilleglæde

Stylet minimalisme

Hi-Fi streaming på budget

High-end i sværvægtsklassen

Kompromisløs lyd i lommen

Total kontrol

Her er Denons løsning på Sonos-kaosset