TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Arcam airDAC

Streamer gennem luften

Arcams airDAC griber lydsignalet ud af den blå luft og omdanner det til musik.

Af / 23/12/2014 - 00:01
Arcam airDAC

Lyd & Billede mener

  • Når man først er begyndt at streame lyden trådløst, vil man nødig tilbage til kabler. Konverteren håndterer de trådløse lydsignaler godt, og musikken lyder neutralt og ærligt.
  • Vi savner lidt gnist og engagement. Intet skiller sig ud, og musikken lyder i det hele taget lidt fladt. Vi savner også USB-indgang til pc og Mac.

Den mest spændende funktion i airDAC fra Arcam er utvivlsomt AirPlay. Ved at koble digitalkonverteren til hjemmenetværket – enten trådløst eller med kabel – tilføres AirPlay-funktionalitet til dit eksisterende stereoanlæg. Undertegnede gætter på, at når du har opdaget, hvor praktisk det er, vil du ikke bruge de andre indgange særlig meget.

Med en iPhone eller iPad sluttet til samme netværk som digitalkonverteren trykker du bare på AirPlay-ikonet på din håndholdte enhed, og lyden kommer straks ud gennem anlægget. Og i modsætning til Bluetooth tillader AirPlay tabsfri overførsel af lyd i ægte cd-kvalitet.

Arcam_airDAC_bakside

Lydkvalitet
Det er først og fremmest denne bekvemmelighed, der gør det til en fornøjelse at bruge Arcam airDAC: Jeg går rundt i lokalet og afspiller musik lige ud af lommen, med god lydkvalitet.

Musikken præsenteres klart og tydeligt, og der er ingen skarpe kanter i diskantområdet. Bækkener skinner fint i toppen, og vokalpræstationer kommer tydeligt frem, det være sig mandlige eller kvindelige. Det virker imidlertid en anelse tyndt og fladt. Lydbilledet er ikke så stort og bredt som med Musical Fidelity V90-DAC, og der er mindre spræl i stortrommen.

Annonce

Med musik afspillet fra MacBook Pro tilsluttet med optisk digitalkabel er der straks mere bredde i lydbilledet. Musikken kommer mere ud i rummet, og stereo-effekten bliver større. Vokalerne adskilles bedre fra musikken, og det hele løftes en tand.

Samlet set er lyden stadig ikke helt så luftig og opløst som med Musical Fidelity. Her betaler man først og fremmest for AirPlay.

Konklusion
Det bliver ikke mere praktisk end at streame musikken helt trådløs. Og med Arcam airDAC får man en ny lydoplevelse sammenlignet med billigt bras. Det er dog tydeligt, at det er bekvemmeligheden, man betaler for. Lydbilledet er lidt flad uden de store kontraster. Vi savner i det hele taget noget liv, og især basområdet (ikke mindst stortrommer) kunne godt have været lidt mere frisk.

Alt i alt et anvendeligt produkt, men ikke fantastisk.

Også i denne test:

YBA WD202

Harmoniske toner

Denne DAC kombinerer et lækkert ydre og mange funktioner med musikalsk topkvalitet.

Lyden er rigtig god, især med balanceret tilslutning. Konverteren kan anvendes som digital forforstærker, og der er både hovedtelefon-udgang og fjernbetjening. Desuden er vi forelsket i udseendet.
Konverteren lyder ikke lige så godt med ubalanceret tilslutning. Hovedtelefon-udgangen er okay, men heller ikke mere.
Læs hele testen

Musical Fidelity V90-DAC

Silkelyd til bomuldspris

Musical Fidelity har haft held med det kunststykke at give en antydning af high-end lyd i en yderst overkommelig indpakning.

Tættere på lydmæssig pose og sæk kommer man næppe i denne prisklasse. Konverteren har en opløsning, som vi til prisen næppe har set magen til, og musikken præsenteres befriende luftigt.
Dyrere konvertere har som regel mere power og dynamik.
Læs hele testen

Hegel HD12

DAC med næsten alt

For første gang har Hegel en konverter med hovedtelefon-udgang. HD12 lyder også forrygende.

Usædvanlig potent og dynamisk lyd kombineret med flot dybde og åbenhed. Hovedtelefon-udgang lyder rigtig godt, og DAC’en kan også bruges som digital forforstærker.
Den lille, kedelige fjernbetjening bliver let væk mellem sofapuderne. Lydstyrken kan ikke styres på selve DAC’en, hvilket begrænser brugervenligheden på skrivebordet. Der findes kraftigere hovedtelefon-forstærkere.
Læs hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 12 måneder!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

30% på LB+ Total i 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder

54,- / mnd
49,- / for 1 måned
75.60,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer

Kan man lære gamle noder nye tricks?

Yderst vellydende

Weiss DAC501: Ingeniørkunst og musikglæde

Her får du meget for pengene

Bluesound tager kampen op med WiiM

Technics frier til de audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Slet og ret et knaldgodt køb

Bringer musikken til live

Gløder af spilleglæde

Stylet minimalisme

Hi-Fi streaming på budget