annonce
annonce

Test: Audio-Technica AT-LP5

Audio-Technica AT-LP5
Audio-Technica AT-LP5

Bundsolid lyd

Testens eneste direkte drevne pladespiller viser sig at være et af de bedste køb.

Åbent lydbillede, fokuseret og tydelig klang med både bredde, dybde og godt basfundament.
Tåler en enda bedre pickup.

Denne direkte drevne pladespiller er en af vores favoritter. Siden den sidste test er den faldet lidt i pris, og det gør AT-LP5 til et endnu bedre køb. Direkte drift sikrer minimal hastighedsvariation og et meget stabilt lydbillede.

Med direkte drift starter den også med det samme, når du tænder for strømmen. Den er solidt og tillidsvækkende bygget, og den tungeste pladespiller i testen, med en god margin. Pladespilleren har aftageligt pickuphus med en god Audio-Technica-pickup færdigmonteret og har både USB- og analoge udgange.

Med indbygget phono-trin behøver man heller ikke en phono-indgang eller en separat pladespillerforstærker. Det er bare at finde en ledig lydindgang og børste støvet af pladerne.

Lydkvalitet

Det spiller ingen rolle, om man kan lide klaver eller Kvelertak. Audio-Technicas pladespiller leverer et bundsolidt basfundament, der får både de dybeste klavertoner og mørket i Kvelertaks lydbillede frem. Den er lige så godt hjemme på klaversonaters sarte toner som på den dundrende dynamik i den norske racerrock.

AT-LP5 er bedre til at få klangen i instrumenterne frem end de billigste pladespillere og leverer et åbent og velfokuseret lydbillede. Selv strygere kommer godt frem i lydbilledet, som præsenterer musikken med overbevisende format. Vokaler mangler bare lidt mere luftig diskant for at nå helt i mål, men tættere på kommer man næppe til prisen.

Konklusion

Audio-Technicas pladespiller passer til enhver musiksmag og er så solidt bygget, at den vil holde i mange år. Den er ikke alene let at opgradere til bedre lyd, den er også nem at bruge og blandt de mest stabile på gengivelsen af klavertoner. Måske skyldes det den stabile direkte drift, som i så fald også løfter lyden fra al anden musik.

Bedste pris på Audio-Technica AT-LP5
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Type: Direkte drevet pladespiller

Tonearm: Statisk balanceret J-arm, aftagelig PU-shell

Pickup: Audio-Technica AT95EX MM

Tallerken: Aluminium

Udgange: USB, RCA line-out

RIAA/USB: Ja/ja

Andet: Støvlåg

Farve: Sort

Mål og vægt: 45 x 35,2 x 15,7 cm / 10,5 kg

Web: bergsala.dk

Pris: 3.299,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk. [Heateor-SC]

Den bedste lyd

Dyrest er ofte bedst, også i denne test, og lyden er vidunderligt klangrig.

Klar og tydelig lyd med både bredde og dybde, og et solidt basfundament med godt drive.
Den næsthøjeste pris i testen.

Den eneste direkte drevne pladespiller i testen er også den mest stabile. Hastighedsvariationerne er minimale, og den lyder også rigtig godt. Virkelig godt, faktisk. Hvis du vil have den bedste lyd, er det denne pladespiller, du skal vælge.

Klangkarakteren kan minde om Sony-pladespillerens med et åbent og godt fokuseret lydbillede, men her er der mere substans i bassen. Man får nærmest i både pose og sæk med Audio-Technica. Byggekvaliteten er der heller ikke meget at udsætte på.

Der går ikke mange minutter, fra man pakker den ud, til den står og spiller, og den daglig betjening er såre simpel. Med direkte drift starter den op med det samme, når du tænder for den. Ligesom de andre pladespillere i testen er AT-LP5 også følsom over for vibrationer, men ikke så meget som Scansonics model.

Med Neil Cowley Trio snurrende på pladetallerkenens gummimåtte opleves lydbilledet som stabilt og velordnet, og der er et godt fundament i bassen. På klavermusik får de laveste oktaver god dybde, og Jan Gunnar Hoffs solostykker har både bredde og dybde i det generøse lydbillede, som Audio-Technicas pladespiller leverer.

Det samme gælder for Ola Gjeilos klaverimprovisationer, hvor klangen af instrumentet kommer godt frem i lydbilledet, og dybden i bassen er hørbart bedre end fra Sonys pladespiller.

Trondheimsolisternes strygere klinger frit og luftigt, og der er tilstrækkelig fylde i lyden til, at også de større strygeinstrumenters klang kommer godt frem i lydbilledet. Hvis der skal trækkes ned for noget, må det være, at pickup’en opfanger mere rillestøj, end jeg bryder mig om, men ellers er det en fortræffelig pladespiller.

Audio-Technica AT-LP5 er et godt valg uanset musiksmag, og ved siden af Pro-projekts pladespiller er det den, der engagerer os mest.

Bedste pris på Audio-Technica AT-LP5
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Hastigheder: 33 1/3, 45 rpm
  • Drift: Direkte betjening
  • Arm: Statisk balanceret J-arm, aftageligt PU-hoved
  • Pickup: Audio-Technica AT95EX MM
  • Tilslutning: USB, RCA line-out
  • Andet: Audacity-software (pc/Mac)
  • Mål: 45 x 35 cm
  • Hastighedsafvigelse: + 0,27 %
Pris: 3599,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk. [Heateor-SC]

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-