Pioneer har en lang tradition for teknisk avancerede produkter, der kombinerer kvalitet og god lyd. Derfor har man lov til at have visse forventninger til dette kompakte Pioneer-anlæg. For her mangler der ikke meget, selv om anlægget er blandt de mindste kompaktanlæg, vi har testet.
Det hele er integreret i én 29 cm bred enhed og et par 28 cm højttalere i sort pianolak med en 13 cm bas i glasfiber og en 25 mm diskant. Et anlæg, der let glider ind i reolen uden at optage meget plads.
Pioneer-anlægget har cd-afspiller og radio indbygget. Det har også et stort udvalg af streaming-muligheder – AirPlay, Bluetooth, Chromecast og DTS Play-Fi er integreret i anlægget. Som også har FireConnect til trådløs sammenkobling af enheder i andre rum. Altså multirum. Men der er mere endnu. Anlægget har også Spotify Connect, Tidal, Deezer, FM, DAB og TuneIn netradio indbygget. Men ingen pladespillerindgang.
Desuden har det tilslutning til netværket via Ethernet eller Wi-Fi samt analoge og digitale indgange på bagsiden. USB-stik foran og bagpå gør det muligt at tilslutte harddiske med musik og bruge anlægget som husets musikserver. Hvis du vil have mere bas, kan en subwoofer kobles til.
Anlægget har et overskueligt farve-display, og der medfølger en fjernbetjening, som styrer selve anlægget. Indstillinger og afspilning kan også styres med en app. Det understøtter Bluetooth Wakeup, så det tænder automatisk, når du kobler dig på med Bluetooth, og Auto Reconnect, som automatisk kobler dig på næste gang.
Der er med andre ord meget, der taler for Pioneer-anlægget.
Lydkvalitet
X-HM86D leverer et forholdsvis afbalanceret lydbillede med en varm klang. Men det bliver lidt gråt og farveløst, især i mellemtonen. Måske er diskanten lige lovlig afslappet, for lyden kan opleves som mørk, men anlægget formår alligevel at engagere. Både Jason Isbells vokal på country-nummeret “Last of My Kind” og Ragnhild Hemsings violin på Sibelius’ Danses Champetres lyder lidt mørkere, end vi bryder os om, og mangler nuancer og raffinement.
Anlægget bider godt fra sig med acceptabel dynamik, når man skruer op for volumen, men bassen ruller hurtigt af, og man får ikke et ordentligt drive i bassen, selv om man har lyst til at spille lidt højere.
Plus i karakterbogen for behagelig lyd, som man ikke bliver træt i ørerne af, selv efter lang tid, men Pioneer-anlægget imponerer desværre ikke. Veludstyret, pænt og kompakt, men kedeligt at lytte til.
Også i denne test:
NAD C338 + Bowers & Wilkins 685 S2
Drømmen der brast
Med NAD og Bowers & Wilkins burde det være umuligt at fejle.
Onkyo R-N855 + Klipsch RP-150M
Mere power, tak
Højttalere fra Klipsch parret med Onkyo-elektronik plejer at være en sikker kombination, men her mangler der noget.
Sonos Play:5 II
Bedst til multirum
Få om nogen kan lave multirumslyd som Sonos. Men hvor hi-fi er topmodellen Play:5 egentlig?
EC Living Tana SL-1 og L-1
Multirum med hi-fi-kvalitet
EC Living Tana har den nødvendige varme og fyldige lyd, man forventer af ægte hi-fi.
Yamaha MusicCast MCR-N870D
Et fuldgyldigt hi-fi-anlæg
Yamaha-anlægget er næsten komplet og spiller kanongodt.
Marantz M-CR611 + KEF Q150
Vellykket kombination
Marantz/KEF-anlægget er pænt at se på og let at betjene, og lyden sidder lige i øret!
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer