Naim er et mærke, der nyder stor popularitet for tiden. Den oprindelige UnitiQute var en god problemknuser, der kombinerede streaming, DAB-radio og indbygget D/A-konverter med en hi-fi-forstærker i et kompakt format. Perfekt til et lækkert stueanlæg eller kontorlyd for de ekstra kræsne.
Opfølgeren UnitiQute 2 har fået ny D/A-konverter (32 bit/192 kHz) med fem digitale indgange. DAB-delen er også blevet opgraderet til at understøtte DAB+. UnitiQute har USB-indgang til tilslutning af bærbare enheder og er derfor en alsidig allround-forstærker. Display-ruden er umulig at tyde fra sofaen, medmindre du er jagerpilot.
Brugervenlighed
UnitiQute 2 får nemt adgang til netværket og kan styres med iPad-app’en N-stream. Brugerfladen er god, men ikke perfekt. Naim har brugt kræfter på en musik-info database (i samarbejde med amazon.com), hvor du kan læse musikanmeldelser og kunstner-info, og finde musik ligesom det, du spiller. Det ironiske er, at denne del af app’en ser langt mere moderne ud end selve afspilleren. Guiden kan ikke bruges til at afspille albums, du faktisk ejer. Alt hvad du får, er et link til Amazons musikbutik. Det er heller ikke muligt at søge på fritekst i musiksamlingen.
Den bedste måde at opdage ny musik på er som bekendt via tjenester som Spotify og WiMP. Naim-boksen understøtter dem desværre ikke. Alternativet er f.eks. en Airport Express modtager og at bruge AirPlay. Men så går pointen med en dyr streamer lidt fløjten.
Lydkvalitet
Det er lydmæssigt, at UnitiQute 2 skiller sig positivt ud. Oh la la! Heather Novas silkebløde stemme er næppe hørt smukkere. Naim formår at formidle følelsen og stemningen bedre end nogen anden i testen. Musikken falder til ro og bliver lettere at følge. Den højopløste musik fra R.E.M. gengives med langt større dybde, perspektiv og flere detaljer, end konkurrenten fra Pro-Ject kan presse ud. Det mærkes, at bassen har mere tyngde og samtidig er strammere i anslaget.
Naim fremhæver også stemningen betragteligt i Daft Punks “Get Lucky”. Her er der godt slag i stortrommen, og de to gange 30 “hestekræfter” må være madet med kraftfoder, for forstærkeren har kraft og kontrol i spandevis og kan spille meget højt uden at gå i knæ.
Også i denne test:
Pro-Ject Stream Box DSA
God lyd, Svær at bruge
Forstærkeren fra Pro-Ject er dyr og lyder rigtig godt. Desværre er brugerfladen forhistorisk, og det er ikke muligt at lave spillelister direkte i afspilleren.
Simple Audio Roomplayer 1
Højopløst udfordrer
Skotske Simple Audio er en forholdsvis ny udfordrer på streaming-markedet, og deres Roomplayer I er et interessant alternativ til de mere etablerede mærker.
Bluesound PowerNode
Prisbilligt hi-fi-alternativ
I den overkommelige ende af skalaen satser Bluesound PowerNode på god lyd i en brugervenlig indpakning. Og selv om der mangler noget dybbaskontrol, giver den samlet set mest for pengene.
Sonos Connect:Amp
Multirums-kongen
Sonos er en af de førende producenter af trådløse lydsystemer. Det er ikke svært at forstå, for Connect:Amp er en drøm at bruge og understøtter de mest populære musiktjenester.
5 netværksforstærkere med streaming
Resumé
Efter at have testet fem forstærkere med streaming står det helt klart, at det her er fremtiden.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer